امسال هم سازمان سینمایی فیلم‌های اکران نوروز ۱۴۰۳ را انتخاب کرده و هفت فیلم را برای این منظور تعیین کرده است. در این انتخاب‌ها سعی شده است که سلیقه‌های مختلف در نظر گرفته شود و مخاطبان گوناگون با رضایت از سالن‌های سینما خارج شوند.
چارسو پرس: داره کل روابط عمومی سازمان سینمایی هر سال فیلم‌هایی را که قرار است در نوروز اکران شوند، معرفی می‌کند. اکران نوروز فرصت خوبی برای فتح گیشه و دست‌یابی به فروش بالا است. مخصوصا امسال که ماه رمضان و تعطیلات عید نوروز هم‌زمانی پیدا کرده‌اند و احتمالا از معدود تفریحات افراد تا افطار، رفتن به سینما باشد. امسال هم سازمان سینمایی فیلم‌های اکران نوروز ۱۴۰۳ را انتخاب کرده و هفت فیلم را برای این منظور تعیین کرده است. در این انتخاب‌ها سعی شده است که سلیقه‌های مختلف در نظر گرفته شود و مخاطبان گوناگون با رضایت از سالن‌های سینما خارج شوند.

۱. تمساح خونی



فیلم «تمساح خونی» اولین اثر جواد عزتی در مقام کارگردان محسوب می‌شود (البته عزتی نقش اول فیلم را هم بر عهده دارد). لازم به ذکر است که عزتی برای این فیلم برنده بهترین کارگردان اول جشنواره فیلم فجر شد. این اثر یک کمدی-اکشن است که از فیلم‌های بسیار خوب برای اکران در نوروز ۱۴۰۳ به نظر می‌آید و دو ژانری را پوشش می‌دهد که همیشه می‌توانند قلب تماشاگران را تسخیر کنند!

پیش از این بارها عزتی را در آثار کمدی موفقی چون «قهوه تلخ»، «اکسیدان»، «هزارپا» و… دیده بودیم. او بازیگری است که می‌تواند از پس نقش‌های متفاوتی برآید و یکی از دلالیل محبوبیتش هم همین قضیه است. دیگر بازیگران فیلم سعید آقاخانی، پژمان جمشیدی، الناز حبیبی و… هستند. «تمساح خونی» در مورد دو دوست به نام‌های هومن و پیمان است که به مشکل مالی بزرگی برخورده‌اند و از سر ناچاری به قمار روی می‌آورند. از همین الان هم می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که «تمساح خونی» فروش بسیار خوبی در اکران نوروزی خواهد داشت. همین حالا هم این فیلم رکوردشکن بوده و با ۱۸ هزار تماشاگر و فروش یک میلیاردی در افتتاحیه، پرفروش‌ترین فیلم در روز نخست اکران در تاریخ سینمای ایران محسوب می‌شود. اکران «تمساح خونی» از ۱۶ اسفند در سینماها آغاز شده و در طول تعطیلات عید ادامه خواهد داشت.

۲. بی‌بدن



احتمالا شما هم ویدیوی صحبت کردن الناز شاکردوست با مخاطبان را در حاشیه جشنواره فجر امسال دیده‌اید. شاکردوست یکی از بازیگران فیلم «بی‌بدن» است و به همین خاطر هم در جشنواره حاضر شده بود. از دیگر بازیگران این فیلم می‌توان به نوید پورفرج، گلاره عباسی، سروش صحت و پژمان جمشیدی (گویا امسال سال پرکاری برای جمشیدی است!) اشاره کرد. «بی‌بدن» در جشنواره امسال مورد توجه قشر خاصی از مخاطبان قرار گرفت و بعضی از منتقدان باور داشتند که این فیلم بهترین فیلم امسال است.

«بی‌بدن» به کارگردانی مرتضی علیزاده و نویسندگی کاظم دانشی است. دانشی فیلمنامه «علفزار» را هم نوشته است و وجه مشترک هر دو این فیلم‌ها این است که بر اساس پرونده‌های جنایی واقعی نوشته شده‌اند. «بی‌بدن» بر اساس پرونده معروف و جنجالی غزاله و آرمان است. دو نوجوان که سال‌ها پیش با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و وقتی یک بار غزاله به خانه آرمان می‌رود، دیگر هرگز دیده نمی‌شود. آرمان در طول سال‌ها اعترافات متناقضی داشت اما در نهایت قتل غزاله را به عهده نگرفت و از جسد او نشانی نداد. نام «بی‌بدن» هم مربوط به همین قضیه است. در نهایت در سال ۱۴۰۰ آرمان اعدام شد ولی تا لحظانی قبل از اعدام هم هرگز لب به سخن نگشود و نگفت که جسد غزاله را در کجا دفن کرده است.

در پروسه هشت‌ساله این پرونده، آرمان بارها ادعا کرد غزاله زنده است. اما هیچ‌ مدرکی ادعاهای او را پشتیبانی نمی‌کرد. پرونده غزاله شکور هم‌چنان از پرونده‌های سخت و پیچیده این سال‌ها به حساب می‌آید و به نظر می‌رسد پتانسیل زیادی برای تبدیل شدن به یک اثر سینمایی را داشته باشد. قطعا کسانی که این پرونده را دنبال می‌کردند، نمی‌توانند عکس‌های جلسه صبح قبل از اعدام و لایوهای اینستاگرامی پر از توهین پدر آرمان نسبت به خانواده شکور را از یاد ببرند. شاید انتخاب «بی‌بدن» برای حضور در میان فیلم‌های اکران نوروز ۱۴۰۳ چندان مناسب به نظر نیاید، اما فیلم‌های درام همیشه طرفداران خودشان را دارند و «بی‌بدن» هم قطعا مخاطب خودش را پیدا خواهد کرد.

۳. آسمان غرب



این فیلم زندگی‌نامه‌ای محصول بنیاد فارابی است و به زندگی شهید علی‌اکبر قربان شیرودی (با بازی میلاد کی‌مرام) می‌پردازد. برای علاقه‌مندان به سینمای دفاع مقدس، «آسمان غرب» قطعا گزینه مناسبی به نظر می‌آید. این فیلم دومین ساخته محمد عسگری است و امیرحسین آرمان، میلاد کی‌مرام، نادر فلاح و… در آن به ایفای نقش می‌پردازند.
«آسمان غرب» به یک ماه اول جنگ ایران و عراق و نقش مهمی که شهید شیرودی به عنوان یکی از نیروهای هوایی جمهوری اسلامی در این جنگ ایفا می‌کند، می‌پردازد. «آسمان غرب» از بودجه خوبی برخودار بود و توانست خود را به عنوان یک اثر جنگی قابل توجه به مخاطبان بشناساند.

۴. پرویز خان



این فیلم به کارگردانی و نویسندگی علی ثقفی است و دومین اثر زندگی‌نامه‌ای این فهرست است. «پرویز خان» به بررسی زندگی پرویز دهداری، بازیکن سابق و مربی تیم ملی فوتبال ایران، می‌پردازد. بازیگران این فیلم سعید پورصمیمی (در نقش پرویز دهداری)، مریم سعادت، بهنام تشکر و المیرا دهقانی هستند. فیلم به دوره‌ای از زندگی دهداری می‌پردازد که ستارگان وقت تیم ملی فوتبال ایران با او به مشکل خورده‌اند و دهداری در حال دست‌وپنجه نرم کردن با چالش‌هایی در زندگی‌ حرفه‌ای خود است. سعید پورصمیمی مثل همیشه درخشان است و بازی او در نقش دهداری نقطه قوت «پرویز خان» محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که ثقفی توانست برای این فیلم دیپلم افتخار بهترین فیلم‌نامه را از جشنواره فیلم فجر دریافت کند. دهداری از چهره‌های مهم فوتبال ایران بود و دیدن این فیلم حتما برای علاقه‌مندان به فوتبال، جذاب خواهد بود.

۵. آپاراتچی



«آپاراتچی» اولین اثر بلند سینمایی قربانعلی طاهرفر است و اقتباسی از کتابی به همین نام از روح‌الله رشیدی است. داستان «آپاراتچی» در دهه شصت و سال‌های جنگ روایت می‌شود و در واقع ادای دینی به سینما است. جلیل با بازی (تورج الوند) عشق و شیفتگی مفرطی به سینما دارد و در حالی که به نقاشی ساختمان‌ها می‌پردازد، فیلم‌های کوتاه هم می‌سازد و در آرزوی ساخت اولین فیلم سینمایی‌اش است. بازیگران این فیلم تورج الوند، بهنام تشکر، هومن برق‌نورد (بله درست خواندید، زوج تشکر و برق‌نورد در این‌جا کنار یکدیگر حضور دارند!)، امید روحانی و… هستند. طاهرفر برای این فیلم برنده جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فجر شد. ژانر این فیلم هم کمدی است و انتظار می‌رود با وجود بازیگران محبوبی که دارد، فروش خوبی در گیشه داشته باشد.

۶. نوروز



برای تماشا کردن فیلم در عید چه گزینه‌ای بهتر از فیلمی که در مورد تاریخچه عید نوروز است و علی نصیریان را هم به عنوان بازیگر نقش اصلی در خود دارد؟!

«نوروز» در مورد تاریخچه این عید و افسانه‌ها و اساطیر مربوط به آن است. سهیل موفق کارگردانی این اثر را به عهده داشته که آثار دیگری همچون «دردسرهای شیرین» و «شکلات» را تولید کرده است. «نوروز» گزینه مناسبی برای کودکان است و اگر می‌خواهید فرزندانتان را در عید نوروز سرگرم کنید، برنامه یک روز از تعطیلاتتان می‌تواند تماشای این فیلم باشد.

۷. ایلیا، جست‌وجوی قهرمان



فیلم «ایلیا، جست‌وجوی قهرمان» فیلمی ایرانی در ژانر کودک و نوجوان به نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی سید علی موسوی‌نژاد است. تکنیک این اثر ترکیبی از فیلم و انیمیشن است و در مورد یک پسر ایرانی به نام آرش است که یکی از چهار گیمر برتر دنیا است که وارد یک بازی کامپیوتری جدید می‌شود. این بازی یک بازی آنلاین است و آرش و خانواده‌اش را درگیر یک ماجرای پلیسی بین‌المللی می‌کند. به نظر می‌آید انتخاب «ایلیا، جست‌وجوی قهرمان» از میان فیلم‌های موجود برای اکران در نوروز ۱۴۰۳، انتخابی هوشمندانه بوده است. چراکه باعث تنوع‌بخشی به این فهرست شده و تنها اثری است که رگه‌های انیمیشن هم در آن وجود دارد.

موسوی‌نژاد در نشست خبری فیلم خاطرنشان کرده است که «ایلیا، جست‌وجوی قهرمان» یک اثر ضد اسرائیلی است. او هم‌چنین به فضای جذاب فیلم اشاره کرده و گفته است که بچه‌ها در طول فیلم احساس می‌کنند وارد بازی شده‌اند و با گیمر جلو می‌روند. او هم‌چنین در مورد جنبه تاریخی فیلم می‌گوید: «یکی دیگر از دغدغه‌های من جنگ خیبر است و به شکلی موضوع را در فیلم جلو بردیم که کسی احساس نمی‌کند تاریخی است، اما همه وقایع تاریخی رخ می‌دهد.»

«ایلیا، جست‌وجوی قهرمان» دومین فیلم این فهرست است که می‌تواند برای کودکان و نوجوانان انتخاب مناسبی برای تماشا در عید محسوب شود.