اعلام رسمی فروش سینما «عصر جدید» تهران پس از چهار سال تعطیلی، در فضای مجازی واکنش‌های مختلفی را به همراه داشته است.
چارسو پرس: اگرچه حدود چهار سال از تعطیلی سینما عصر جدید می‌گذرد ولی تاکنون خبر یا اعلان رسمی برای فروش آن دیده نشده بود؛ در حالی که الان بنری برای فروش بر سردر سینما نصب شده و نشان از تصمیم قطعی مالکان برای فروش یکی از سینماهای نوستالژیک و قدیمی پایتخت دارد.

شروع فعالیت‌ در محل سینما عصر جدید فعلی به دهه ۱۳۲۰ برمی‌گردد. این سینما در مقطعی به طور کامل تخریب و بعد به شکل سینمای فعلی بازسازی شد. اسفندماه سال ۱۳۹۹ و در دورانی که سینماها پس از شیوع کرونا با تعطیلی مواجه شده بودند، خبر تعطیلی این سینما بازتاب زیادی پیدا کرد آن هم در شرایطی که از ماه‌ها قبل مالکان بسیاری از سالن‌های سینمایی قدیمی و تک‌منظوره به فکر تعطیلی و تغییر کاربری سینماهای خود بودند.

در آن مقطع (سال ۱۳۹۹) عبدالله علیخانی - مدیر سینما عصر جدید- به ایسنا گفت: من و آقای فرحبخش ۱۱ سال است که این سینما را خریداری کرده‌ایم چون سینما علاقه ما بود اما الان با این وضعیت نمی‌دانیم باید چه کنیم و برای رسیدن به تصمیمی قطعی آن را تعطیل خواهیم کرد.

این تعطیلی که به نظر می‌رسید با بازگشایی و فعال شدن دوباره سینماها متوقف خواهد شد، تا به امروز ادامه پیدا کرده است. البته در این مدت تمایلی هم از سوی مالکان سینما برای از سرگیری فعالیت‌های آن دیده نشد و حتی شنیده می‌شد که مجوز انحلال سینما گرفته شده است. همچنین گمانه‌زنی‌ها براین بود که ساختمانی بلند مرتبه و تجاری جایگزین سینما می‌شود ولی گویا مجوز این ملک فعلا فقط کاربری فرهنگی دارد.

زمانی که خبر تعطیلی این سینما در ایسنا منتشر شد، اظهارنظرهای مختلفی با افسوس و دلتنگی برای از دست رفتن یک سینمای پرخاطره برای سینمادوستان مطرح شد که البته با واکنش تند محمدحسین فرح‌بخش - یکی از مالکان سینما- همراه بود.

او می‌گفت: آن‌هایی که درباره نوستالژی سینما عصرجدید صحبت می کنند چرا در این چند سال به این سینما نیامدند تا فیلم ببینند؟ خودشان پیش وجدانشان قضاوت کنند چرا در این سال‌ها نیامدند؟ حالا الان در فضای مجازی حس نوستالژیک نسبت به سینما پیدا کرده‌اند؟ همه این‌ها حقه بازی و دروغ است، مثل بقیه چیزها.

و حالا که بنر «این ملک به فروش می‌رسد» بر سردر سینما عصر جدید نصب شده بار دیگر واکنش‌هایی به همراه داشته است، با این تفاوت که این بار واکنش‌های احساسی با درخواست‌هایی برای حفظ این سینما همراه هستند.

بیشتر بخوانید: مطالب و اخبار سینمای ایران


دهم مهرماه، ایسنا در گزارشی به بهانه شروع فعالیت یک مجموعه تئاتری در مجاورت این سینما این موضوع را مطرح کرد که بد نیست پیشنهادها برای احیای این سالن به عنوان مکانی فرهنگی جمع‌اوری شود به طوری که مالکان سینما هم به حق خود برسند و سرمایه‌شان بلاتکلیف نماند.


این پیشنهاد از سوی برخی اهالی رسانه و هنر نیز در فضای مجازی مطرح شده و سعید خانی - تهیه‌کننده، پخش‌کننده و مدیر پردیس سینمایی صبامال - در صفحه شخصی خود در فضای مجازی خطاب به رائد فریدزاده - رئیس جدید سازمان سینمایی - پیشنهاد داده است که به جای تولید سه فیلم بی‌خاصیت صد میلیاردی در بنیاد سینمایی فارابی سینما عصر جدید را بخرد تا پاتوقی برای فیلم‌های هنر و تجربه باشد.

به فیلم‌های تولیدی فارابی در حالی اشاره شده که در سال‌های گذشته نسبت به میزان سرمایه‌گذاری این بنیاد برای ساخت فیلم‌های کم‌کیفیت و با مخاطب اندک و نیز فیلم‌هایی که حتی به اکران در سینما نرسیدند و به تلویزیون فروخته شدند تا بخشی از سرمایه تولید آن‌ها برگردد، انتقاد زیادی وارد شده است.

با این وجود و با تمام پیشنهادهایی که ارائه می‌شود باید دید سرنوشت سینما عصر جدید که موقعیت مکانی خاصی هم در مرکز شهر تهران دارد به کجا ختم می‌شود و آیا این سینمای قدیمی که پاتوق نسلی از سینمادوستان پایتخت بوده، به عنوان یک مکان فرهنگی و هنری باقی می‌ماند یا خیر!