بهروز غریب‌پور قصد دارد بعد از پنج سال اپرای مولوی را با تغییراتی در بازی‌دهندگان و بدون تغییر در آواگران از ۲۲ آبان در تالار فردوسی اجرا کند. تالاری که غریب‌پور آن را برای اجرای اپراهای عروسکی بازسازی کرد.
چارسو پرس: نام غریب‌پور با آبادی و آبادانی گره خورده، ‌هنرمندی که بیشتر از هنری که دارد مدیر است. غریب‌پور سال‌های دور فرهنگسرای بهمن را ایجاد کرد و بعدها با حل کردن مشکلات خانه هنرمندان این مکان فرهنگی را سروسامان داد. او اوائل دهه ۸۰ تالار فردوسی را برای اجرای اپراهای عروسکی ساخت و سال ۸۳ اپرای «رستم و سهراب» را با گروه آران روی صحنه برد. نمایشی که لوریس چکناواریان آهنگسازش بود.



دومین اثر از اپرای عروسکی _ اپرای «مکبث» به آهنگسازی جوزپه وردی بر اساس تراژدی مکبث نوشته ویلیام شکسپیر را در سال ۱۳۸۶ در همین تالار اجرا کرد. سومین تجربه اپرای عروسکی گروه تئاتر عروسکی آران، اپرای عاشورا بود، ‌اپرایی که بهزاد عبدی آهنگسازش بود. غریب‌پور چندین اپرای عروسکی را روی صحنه برد.«حافظ»، «لیلی و مجنون»، «سعدی»، «خیام» از دیگر اپراهای عروسکی بودند که غریب‌پور اجرایشان کرد تا دینش‌اش به ادبیات ایران را در قالب اپراهای ماندگار ادا کند.آخرین اجرای بهروز غریب‌پور اپرای عروسکی عشق شیخ صنعان و دختر پارسا» بود که بر اساس منطق‌الطیر عطار نیشاپوری نوشته و اجرا شد.این کارگردان ۷۴ ساله در دهه ۸۰ اپرای عروسکی «مولوی» را اجرا کرد و بعدها رپرتواری از اجراهای خود داشت. حالا او قرار است بعد از ۵ سال بار دیگر این نمایش را اجرا کند. از تولد اپرای «مولوی» ۱۵ سال می گذرد ودر این سال ها این اپرا علاوه بر تهران در شیراز و رم ودبی اجرا شده است.غریب‌پور درباره اجرای دوباره این اپرا می‌گوید: بعد از یک مدتی که گروه تئاتر آران به دلیل کووید تعطیل بود و پیامدی که بر گروه گذاشته بود که برخی از اعضای گروه مهاجرت کردند، به شهرستان رفتند یا شغلشان را تغییر دادند، با مذاکراتی که با مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی داشتم، تصمیم گرفتم که گروه را دوباره احیا کنم و خوشحال که به زودی میزبان مخاطبان گروه تئاتر عروسکی آران خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: مطالب مربوط به تئاتر ایران




اپرای عروسکی مولوی بر اساس اشعار مولوی و شمس است و موسیقی آن بر اساس موسیقی کلاسیک ایرانی، دستگاه‌ها و ردیف‌های آوازی با آهنگسازی بهزاد عبدی است، همایون شجریان آواگر نقش شمس و محمد معتمدی آواگر نقش مولوی است. غریب‌پور درباره پلی‌بک بودن اجرا توضیح می‌دهد: اگر شما پلی بک نکنید، قرار باشد در یک سالن مدام اجرای زنده داشته باشید، نیاز به ارکستر، گروه کر و خواننده‌های مختلف دارید چنان که در اپرای زنده این امکانپذیر است اما در سالنی که گنجایش ۱۲۰ نوازنده، ۴۰ نفر گروه کر ندارد. در اجرای جدید اپرای مولوی تغییری در آواگران وجود ندارد اما تغییر در بازی دهندگان وجود دارد.