کارگردان نمایش آتیس ها و پاتیس ها گفت: کارگردان ها باید خلاقیت را به تئاتر کودک وارد کنند و نگاه کلیشه ای و سنتی به این حوزه نداشته باشند.

 

 

سایت خبری تئاتر: احسان رجب‌لو کارگردان نمایش «آتیس و پاتیس» که در اولین روز از بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به روی صحنه رفت در گفت‌و‌گو با خبرنگار سایت خبری تئاتر گفت: این نمایش روایت‌گر داستان دو قبیله به نام آتیس و پاتیس است که در سیاره ای سال ها در کنار هم  به خوشی زندگی می کردند.

وی افزود: روزی جادوگر قله برفی تصمیم می گیرد که بین این دو قبیله اختلاف ایجاد کند و با تبدیل کردن آب رودخانه به یخ، مشکلاتی را برای مردم این دو قبیله ایجاد می کند.

این کارگردان تئاتر کودک بیان کرد: با تبدیل شدن آب رودخانه به یخ اختلاف بین مردم  این دو قبیله زیاد می شود و هرکدام سعی می کنند که علت وقوع این حادثه را به گردن یکدیگر بیندازند اما سرانجام آتی پاتی وارد ماجرا می شود و دلیل اصلی یخ زدن آب رودخانه را که همان جادوی جادوگر قله برفی است برای مردم بازگو می کند.

 در میان دو نوجوان به نام آتیستک و پاتیستک تصمیم می گیرند تا به جنگ جادوگر قله برفی بروند تا هرچه زودتر اختلاف میان دو قبیله به پایان برسد.این دو نوجوان برای بازگشت دوباره اتحاد میان قبایل خود قدم در مسیر دشواری می گذارند، مسیری که فداکاری و گذشت بسیاری را می طلبد. و سرانجام آتیستک و پاتیستک موفق می شوند و جادوگر قله برفی را شکست می دهند و شادی و اتحاد را به این دو قبیله باز می گردانند.

این کارگردان تئاتر کودک تاکید کرد: این نمایش کاری معنا گراست وایثار و فداکاری و اتحاد و همدلی پیام این نمایش به مخاطب است چراکه در خاتمه نمایش همراهی دو قبیله و از خود گذشتگی این دو عضو کوچک موفقیت را برای این دو قبیله به همراه دارد.

نمایش آتیس ها و پاتیس ها  را ابوالقاسم مهدوی نوشته است و مهدی کاویان، علی اسماعیل زاده، عماد رجبلو، شقایق زمانی، شیما عزیزانلو مطلق، سمیرا سرچاهی، علی ملک و علی شاهینی بازیگران این نمایش هستند.

این کارگردان تاتر کودک در ادامه به دشواری های کار کودک اشاره و بیان کرد: عده ای تصور می کنند کار برای کودکان از کارهایی که مخاطب بزرگسال دارد آسان تر است در صورتی که در کارکودک باید فرم و محتوا را به صورت موازی با زبان ساده و قابل فهم به مخاطب ارائه کرد.

رجب‌لو خاطرنشان کرد: متاسفانه سبک اکثر کارگردان های ایرانی در حوزه تاتر کودک ، سنتی است و خلاقیت چندانی ندارد که این ضعف موجب می شود تا کودک از دیدن نمایش لذت نبرد و تنها در سالن حضور فیزیکی داشته باشد.

وی در پایان از برگزاری جشنواره تئاتر کودک سخن به میان آورد و گفت: تاتر کودک در ایران هنوز جای کار دارد و برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند به ارتقای کیفی و کمی تاتر کودک کمک شایانی کند.
 

این کارگردان با بیان این نکته که تمرینات نمایش حدود دو ماه طول کشید، افزود: نمایش آتیس ها و پاتیس ها از 28 بهمن الی 6 اسفند سال گذشته  و با حمایت این اداره کل در تالار فخرالدین اسعد گرگانی به روی صحنه رفت و خوشبختانه با استقبال مخاطبان روبه رو شد.

بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئا‌تر کودک و نوجوان با دبیری شهرام کرمی 9 تا 14 مهرماه در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.

 

اخبار مرتبط:

فراخوان دریافت متون نمایشی برای اجرا در تماشاخانه استاد مشایخی

نمایش «منهای دو» در تماشاخانه سه نقطه

برنامه های بخش ملی جشنواره تئاتر «سوره ماه» اعلام شد

هما روستا درگذشت

پیکر هما روستا در ایران تشییع خواهد شد

پیام تسلیت انجمن منتقدان تئاتر برای درگذشت هما روستا

سالن‌های میزبان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان معرفی شدند

زمان دو اجرای پایانی «سال‌ثانیه» در سعدآباد

اجرای عمومی تئاتر مقاومت در ۹ استان کشور آغاز شد

ایران عضو رسمی اتحادیه جهانی مدارس تئاتر شد

برگزاری کارگاه تکنیک بازیگرى مایزنر در تئاتر باران

«حکم مرگ به سبک ارمنی‌ها» خوانش‌ می‌شود

هایفست 2015 میزبان 9 گروه ایرانی شد

اسامی آثار برگزیده مسابقه نمایشنامه‌نویسی تئاتر کودک و نوجوان

چه نمایش‌هایی در تهران روی صحنه است؟