سایت خبری تئاتر: مراسم اهدای ««مدال خورشیدی»» که توسط آکادمی طراحان صحنه سینما و تئاتر برگزار شد، با اجرای داریوش فرهنگ همراه بود. فرهنگ در ابتدای سخنان خود به ذکر خاطراتی از پردیس هنرهای زیبا و حضور چهرههایی چون عباس کیارستمی، بهرام بیضایی، حمید سمندریان، علی رفیعی و آیدین آغداشلو در این دانشکده سخن گفت.
در ادامه مراسم دانشجویان دپارتمان موسیقی پردیس هنرهای زیبا به اجرای قطعاتی از موسیقی کلاسیک با سازهای زهی پرداختند که مورد استقبال حاضران در مراسم قرار گرفت.
سپس نگار اسکندرفر مدیر مؤسسه فرهنگی و هنری کارنامه به ذکر توضیحاتی در خصوص فعالیت این مؤسسه پرداخت و گفت: ما در راستای هدف آموزش تئاتر، ادبیات و سینما در این مؤسسه اقدام به برگزاری این مراسم و اهدای ««مدال خورشیدی»» پرداختیم.
وی اظهار کرد: طراحی صحنه در یک نمایش به دلیل اجراهای مکرر نمایشها در سالنهای کوچک، در حال حذف شدن است. امیدوارم در سالهای آینده بتوانیم برگزیدگانی از نسل جوان طراحان صحنه داشته باشیم.
در ادامه این مراسم پیام فروتن دبیر اولین دوره اهدای «مدال خورشیدی» نیز با بیان اینکه در زمانهای زندگی میکنیم که کلمه اعتماد کمرنگ شده و وجود ندارد، اظهار کرد: یکی از آرزوهای من این بود که نهادی پیدا شود تا بنیانگذار اهدای «مدال خورشیدی» به طراحان سینما و تئاتر ایران باشد که خوشبختانه به این آرزوی خود رسیدم. همچنین آرزوی دیگرم این بود که ژورنال تخصصی طراحی صحنه سینما و تئاتر را منتشر کنیم که خوشبختانه شماره صفر این ژورنال هم منتشر شد و تلاش میکنیم تا انتشار آن را ادامه دهیم.
وی ادامه داد: قرار است در سال آینده مسیر انتخاب برگزیدگان «مدال خورشیدی» توسط شورایی متشکل از نگار اسکندرفر، استاد خسرو خورشیدی، حسن فتحی و دوستان دیگر که از آقای امیر اثباتی نیز دعوت میکنم در این شورا حضور داشته باشد، تعیین خواهد شد.
آیدین آغداشلو سخنران دیگر این مراسم بود. وی خسرو خورشیدی را طراح صحنهای تأثیرگذار، زبردست، خلاق و ماهر در عرصه سینما و تئاتر دانست و گفت: این مهارت در طراحی صحنه که همچون کتاب در دنیای کنونی در حال حذف شدن است، همیشه برای من حسدبرانگیز بوده است.
این نقاش و گرافیست با سابقه با بیان اینکه متوجه شدم نسلی به وجود آمده که در حال تربیت نسلهای بعدی است، اظهار کرد: مطمئن نیستم که چه چیزی در جهان وجود خواهد داشت یا نخواهد داشت ولی اهمیت عمده طراحی صحنه سینما و تئاتر در آیندهنگری و اینکه در آینده چه خواهد شد، نبوده است. درست است که ما در دنیای کنونی در طراحی صحنه سینما و تئاتر به جایی میرویم که معلوم نیست کجاست و آیا خوب است یا نه ولی من میدانم که جایی در آن جا ندارم. نمیدانم آیا در عمر خودم شاهد حذف کتاب خواهم شد و صدای ورق زدن کتاب را نخواهم شنید یا نه.
بعد از این سخنان خسرو خورشیدی روی صحنه حضور پیدا کرد و گفت: اثر گذاشتن در زندگی مهم است و من تلاش کردم در زندگی خیلیها اثر بگذارم. وقتی ما به همدیگر لطف کنیم و اثر بگذاریم، آینده ایران ما ساخته میشود.
این طراح صحنه با سابقه سینما، تئاتر و تلویزیون اعلام آمادگی کرد که ورکشاپهایی را در هر فصل با حضور جوانان علاقهمند به طراحی صحنه برگزار کند.
بخش نهایی این مراسم اختصاص به اهدای «مدال خورشیدی» به برگزیدگان اولین دوره این نشان بود.
در بخش طراحی صحنه سینما و در حالی که ایرج رامینفر، امیر اثباتی و امیرحسین قدس کاندیدای دریافت این نشان بودند، «مدال خورشیدی» به ایرج رامینفر تعلق گرفت.
رامینفر بعد از دریافت این نشان گفت: زمانی من جوانی آشفته بودم که معماری و نقاشی را دوست داشتم ولی نتوانستم آنها را ادامه بدهم و به دانشکده هنرهای دراماتیک آمدم. من تمام زندگی حرفهای خود را مدیون آقای خسرو خورشیدی هستم. او در دانشکده زندگی کردن و هنر را به ما یاد داد. آقای خورشیدی راه زندگی من را تعیین کرد که از او ممنون هستم.
وی یادآور شد: آقای خورشیدی دنیایی معلق میان واقعیت و خیال را به من معرفی کرد که امیدوارم تمامی اساتید هنر بتوانند این کار را با دانشجویان خود انجام دهند.
سپس از میان منوچهر شجاع، رضا مهدیزاده و شیما میرحمیدی به عنوان کاندیداهای دریافت «مدال خورشیدی» در عرصه طراحی صحنه تئاتر، این نشان به منوچهر شجاع تعلق گرفت.
شجاع نیز بعد از دریافت این نشان اظهار کرد: طراحی صحنه رکن جدانشدنی از هنرهای نمایشی است و جای نگرانی نیست زیرا طراحی صحنه حذف نشدنی است.
در بخش بهترین استاد و پژوهشگر نیز از میان فریدون علیاری و رضا مهدیزاده، علیاری «مدال خورشیدی» را دریافت کرد.
وی با بیان اینکه من ۴۴ سال و ۳ ماه است که شاگرد آقای خورشیدی هستم، افزود: استاد خورشیدی راه زندگی و هنر را به ما آموختند. من ۴۴ سال و ۳ ماه است که از ایشان جایزه گرفتم؛ جایی که خطاهای من را بخشید و به من آموخت تا اشتباهاتم را تکرار نکنم.
امیر اثباتی، ناصر آقایی، داریوش اسدزاده، پری صابری، تاجبخش فناییان، اکبر زنجانپور، مهدی سلطانی، مجید سرسنگی، فریبرز قربانزاده و اصغر همت از جمله حاضران در این مراسم بودند.
برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده برای نمایشنامهنویسان خانه تئاتر
زمان پیشفروش بلیتهای تئاتر فجر مشخص شد
نمایشنامهای از هارولد پینتر به زبان انگلیسی خوانش میشود
معاون هنری ارشاد از گروه تئاتر لهستانی تجلیل کرد
قصه خوانی شازده کوچولو به روایت میکائیل شهرستانی
بودجه هنرهای نمایشی سال آینده افزایش مییابد
جعفر والی: تئاتر برای تفریح نیست
˝المپیک تئاتر˝ چیست؟
سمینار طراحی صحنه تئاتر و سینما برگزار شد
نمایشهای بخش «فجر استانی» جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند
نوشتهای از وودی آلن در تالار حافظ
فراخوان شانزدهمین جشنواره عروسکی تهران مبارک منتشر شد
حسن معجونی: یکی از بهترین سالنهای تئاتر احیا شده است
تلویزیون تلهتئاتری از محمد رحمانیان را پخش میکند