در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
تعداد سانسها و نمایشهای فیلمها در جشنوارهی فیلم فجر همیشه محل چالش تهیهکنندگان و صاحبان آثار بوده است اما آیا امسال هم این چالش ادامه دارد؟!
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر میزبان آثار هفت فیلمساز زن است و در کنار این کارگردانان، دو تهیهکننده و سه داور زن نیز در این رویداد حضور دارند.
تندیس جشنوارههای سینمایی دنیا برای خودشان داستانهای متنوعی دارند. جشنواره فیلم ونیز را با شیرطلایی و جشنواره فیلم برلین را با خرس طلاییاش میشناسند و همچنین جشنواره فیلم کن با نماد نخل طلاییاش شهرت دارد. در ایران نیز جشنواره فیلم فجر بعد از سیوهفت دوره برگزاری منظم، بهعنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور است که سیمرغ آن، شناختهشدهترین و محبوبترین جایزه سینمایی ایران محسوب میشود.
خالقان انیمیشنهای حاضر در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر «بهتر دیدهشدن آثار» را دغدغه اصلی خود برای حضور در مهمترین ویترین سینمای ایران میدانند.
محمد بزرگنیا با داوری این دوره از جشنوارهی فیلم فجر، پنجمین بار است که در جمع داوران جشنواره حضور پیدا میکند و ۶ داور دیگر اولین بار است که داوری این جشنواره را برعهده میگیرند.
حضور هنرمندان در عرصه روزنامهنگاری و بالعکس آن، موضوع جدید و البته چندان عجیبی نیست. از مدتها پیش بسیاری از هنرمندان پا به عرصه روزنامهنگاری گذاشته و مصاحبههای زیادی را به ویژه در عرصههای هنری و فرهنگی انجام دادهاند؛ اما اخیرا حضور هنرمندان در حوزههای تخصصی دیگر از معرفی دارو گرفته تا اظهارنطرهای سیاسی بیش از پیش شده و گاهی این موضوع به دلیل نداشتن دانش تخصصی کافی، با واکنشهای منفی مواجه شده است
ایده اولیه ساخت برنامه هفت از طرف فریدون جیرانی به گروه اجتماعی شبکه ۳ ارائه شد، قرار بود برنامهای باشد مشابه برنامه ۹۰ عادل فردوسیپور منتهی در حوزه سینما
رقابت نزدیک فیلمسازان باسابقه و کارگردانان جوان در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر یکی از ویژگیهای این دوره از جشنواره است.
تنها بعد از چند ساعت از آغاز پیشفروش بلیتهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، بازار سیاه خرید و فروش داغ شد و برخی، بلیتهای خریداری شدهشان را با مبالغی چند برابر برای فروش عرضه کردند.
امسال حوزه هنری به صورت مستقیم در تولید یک فیلم سینمایی حمایت مالی داشته است و بنیاد سینمایی فارابی هم در 14 فیلم سینمایی حاضر در جشنواره سیوهفتم فیلم فجر، مشارکت داشته است. در کنار این دو نهاد دولتی، موسسه رسانهای، فرهنگی اوج هم از یک فیلم سینمایی دفاع مقدسی حمایت مالی داشته است و مابقی 33 فیلم در موسسات فیلمسازی و با مشارکت بخش خصوصی ساخته شده است.
بهزاد فراهانی، پیشکسوت تئاتر گفت: در خانه تئاتر ۲ هزار عضو داریم. باید برای یک بار هم شده خودمان را نقد کنیم و ببینیم ما همان تئاتریهایی هستیم که سینماگران آرزو داشتند در بین ما باشند؟
جالب است که مهرداد صدیقیان در جشنواره سی و ششم فیلم فجر، فیلمی در عرصه رقابت نداشت ولی امسال با چهار فیلم به جشنواره آمده است.
با نگاهی به فهرست عوامل سازنده فیلمهای سینمایی حاضر در بخش سودای سیمرغ سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر، به غیر از بازیگران، کارگردانان و تهیه کنندگان که معمولا بیشتر توجهات به آنها است، نام افرادی دیگری هم در بین عوامل سازنده فیلمها دیده میشود که در این دوره جشنواره در بیشتر از یک فیلم همکاری داشتند.
در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم تعدادی از بازیگران با دو یا سه فیلم در جشنواره حضور دارند.
فوتبال در همه جای دنیا ظرفیت قابل ملاحظهای دارد که باید از آن به شیوه درستی استفاده کرد؛ هفدهمین دوره جام ملتهای آسیا از هفته آینده آغاز میشود، آیا با توجه به شرایط و برخی حاشیهها که در زمان جام جهانی روسیه و پخش بازیها در سینما اتفاق افتاد، باز هم شاهد تماشای بازیهای فوتبال روی پرده سینماها خواهیم بود؟
بخش «نگاه نو» جشنواره فیلم فجر اگرچه محل رقابت کارگردانهایی است که اولین تجربه فیلمسازی خود را پشت سرگذاشتهاند اما امسال به رقابت میان چهرههای سرشناسی هم تبدیل شده است.
بودجه سینما و تئاتر در سال 98 در حالی با مقداری کاهش نسبت به سال گذشته تنظیم شده که کمبود اعتبار، یکی از مشکلات اساسی این دو حوزه بویژه در تئاتر در سال 97 بوده است.
سینما و تئاتر جهان در سال ۲۰۱۸ در سوگ چندین ستاره پرفروغ خود نشست.
سینمای جهان در سال آینده میلادی میزبان مجموعهای از دنبالههای سینمایی، اقتباسهای جدید، انیمیشنهای پرطرفدار و همچنین ساختههای جدید فیلمسازانی چون «مارتین اسکورسیزی» و «آنگ لی» خواهد بود.
سال ۲۰۱۸ میلادی؛ سینمای ایران در عرصههای جهانی چه میزان حضور داشت و چه موفقیتهایی را کسب کرد؟!