تعدادی از هنرمندان و فعالان سینما در سال ۱۴۰۳ توانستند در صدر اخبار قرار بگیرند و به عنوان چهرههای خبرساز این حوزه مطرح شوند.
در روزهای گذشته خبری منتشر شد که مالکان سینما پارس، این سینما را برای فروش یکجا آگهی کردهاند. سینمایی در نزدیکی میدان انقلاب که در دهه ۴۰ ساخته شده و پس از چندسال تعطیلی، حالا مالکانش تصمیم به فروشاش گرفتهاند.
یکی از معضلات عمده سینمای ایران در سالهای اخیر، فقر مضمونی و تکرار بیرویه الگوهای داستانی است. بسیاری از فیلمها، چه در ژانر اجتماعی، چه در حوزه کمدی و حتی سینمای هنری، گرفتار کلیشههایی هستند که در گذر زمان، جذابیت خود را از دست دادهاند.
کارگردان و بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون بر مخالفت خود با مساله استفاده از بازیگران تئاتر برای آثار تصویری تاکید کرد و گفت: اگر فیلمسازی شانس آورد و با یک بازیگر خوب تئاتر برخورد کرد، میتواند با سلام و صلوات و یک دستمزد خوب از او دعوت کند که بیاید در فیلمش بازی کند.
کبری حسنزاده اصفهانی (اشرف سادات ) بازیگر فیلم سینمایی «مرهم» و «کلاس هنرپیشگی» شامگاه ۲۰ اسفند ماه بر اثر کهولت سن در بیمارستان درگذشت.
فیلم سینمایی «لاله» ساخته اسدالله نیکنژاد (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) به مناسبت نوروز ۱۴۰۴ اکران آنلاین میشود.
شب فرهنگی ایران و فرانسه در پاریس میزبان نمایش فیلم «مرسی آقای لانگلوا» ساخته محمد حقیقت خواهد بود.
سروش صحت، محمدحسین مهدویان و علی ژکان برای ساخت فیلم پروانه ساخت گرفتند.
این کارگاه که همراه با یک تمرین عملی خواهد بود، توسط گروه هنری موج نو با مدیریت عارف محمدی برپا خواهد شد
فیلمهای این دوره نه در جلب نظر آنها موفق بودند و نه در جذب مخاطب و اینترنشنال نیز سعی کرد به شیوه بزرگنمایی، ایرادات و انتقادات عادی این دوره را بهطور فزایندهای بزرگ نشان دهد. حال واقعیت چهل و سومین جشنواره فیلم فجر چه بود و چه ویژگیهای مثبت و منفی داشت؟
درحالیکه حضور سه کمدی تجاری در میان فیلمهای نوروزی ۱۴۰۴ امیدهای زیادی را در میان سینماداران به وجود آورده بود، آمارها میگوید وضعیت کنونی این محصولات با انتظارات پیشین فاصله دارد.
فریدون گله از مشاهیر ایران و کارگردانان بزرگ سینماست که برای نخستین بار تضاد طبقاتی را در فیلمفارسیهای دوره خود به نمایش در آورد.
فریدون گُله اثری را ساخته که تنها می توان آن را از منظر فُرم و ساختار مورد بررسی قرار داد، بلکه می توان آن را از لحاظ جامعه شناسانه و درک مناسبات اجتماعی حاکم بر آن برهه تاریخی بررسی کرد و این خود منجر می شود که فیلم «کندو» در نظر من در دسته آثار ماندگار سینمای ایران قرار گیرد.
صادق جوادی میگوید: فعالیت انیماتورهای ایرانی در آثار درجه چندم ترکیه قابلتأمل و نگرانکننده است.
فیلم سینمایی «زنی با ارابه چوبی» برنده جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره "فلورانس" ایتالیا شد.
انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» در سه پلتفرم برتر روسیه منتشر شد.
فیلم سینمایی نانوشته به تهیهکنندگی و کارگردانی امین بخشیان از ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنرو تجربه اکران می شود.
«ساعت ۶ صبح» مهران مدیری و فیلم «خرچنگ» ساخته مصطفی شایسته اکران آنلاین میشود.
لوون خانکلدیان هفتوان، هشت سال پیش در چنین روزی درگذشت. بازیگر و کارگردان برجسته ایرانی ارمنیتبار که در عرصههای تئاتر و سینما فعالیتهای درخشانی داشت: لوون هفتوان در محله حشمتیه تهران به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه ساهاکیان و متوسطه را در دبیرستان فیروز بهرام گذراند.
سالهای اخیر و خصوصاً دوران پساکرونا را میتوان دوران به قهقرا رفتن سینمای مستقل اجتماعی ایران نامید؛ دورهای که در آن تولید و اکران این دسته از فیلمها به شکل رسمی و قانونی و غیرزیرزمینی به نازلترین میزان ممکن رسیده است.
با حذف «عینک قرمز» میتوان گفت فیلمهای اکران نوروزی همگی میلیاردی میفروشند و در ابتدای مسیر اکران نویدبخش فروش خوبی را برای گیشه سال ۱۴۰۴ میدهند.