گفت وگوی دکتربهمن مقصولو با بهرام بیضایی در دو مقطع زمانی، یکی در سال ۱۳۸۱ در تهران و دیگری ۱۵ سال بعد، در سانفرانسیسکوی آمریکا انجام شده است. در بند بندِ متن ویراسته و آماده شده برای چاپ، بیضایی با دلشکستگی و حتی گاهی با خشم و اندوه ، ازتجربه ها یش می گوید.
«تناقضات نابازیگری و مقالههای دیگر درباره سینمای عباس کیارستمی» عنوان کتابی است از روبرت صافاریان که در نشر مرکز منتشر شده است.
محمد حقیقت که به تازگی کتاب «رازها و دروغها» جشنواره فیلم کن را منتشر کرده است، میگوید: این کتاب ستایشی از سینمای ایران است که در صحنه بین المللی برای این کشور، آبرو کسب کرده است و از آن به عنوان «سفیر فرهنگی ایران» نام برده میشود.
يكی از مهمترين آهنگسازانی كه در ايران و بين قوم ارامنه تولد يافت واروژ هاخبانديان (معروف به واروژان) بود كه موسيقی پاپ در ايران را به شكل اولی تغيير داد. واروژان در هنرستان موسيقی اين علم را آموخته بود و با آنكه آن را نيمهكاره رها كرد، در نهايت در شيوۀ آهنگسازی موسيقی پاپ و مهمتر از آن، تنظيم قطعات موسيقی نقش عمده ايفا كرد.
از میان کارگردانان سینمای ایران، نامهای برجستهای هستند که دست به قلم بردهاند و داستانهای خواندنی و جذابی نوشتهاند.
سیدمجید رحیمی، مدیر پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی درباره انتشار دو کتاب مربوط به سینمای مستند توضیح داد.
نگاهی به آثار بکت ازمنظر علم نورولوژی، بخشی از کاری است که دکتر عبدالرحمن نجل رحیم، متخصص مغز و اعصاب در کتاب «تئاتر بکت و نورولوژی احساس» انجام داده است. کتابی که بهتازگی توسط نشر چرخ، ناشر علوم انسانی خانواده فرهنگی نشر چشمه، منتشر شده است و روز جمعه اول دیماه با حضور او، فرهاد محرابی، امیرحسین ابراهیم و علیاصغر دشتی، همچنین حضور ویدئویی زرگل مرادی از لندن، در کتابفروشی چشمه کارگر رونمایی شد.
جلسه نقد و بررسی کتاب «آنتیگونه به روایت برشت و دو داستان» چهارشنبه این هفته ششم دی توسط نشر افق برگزار میشود.
همزمان با پنجم دیماه زادروز بهرام بیضایی و سالمرگ اکبر رادی، چهرههای مطرح عرصه هنرهای دراماتیک ایران، شماره سوم کتاب آواژ با عنوان «سرفصل» با یادکردی از نصرتالله نویدی نمایشنامهنویس سالهای دور ایران منتشر شد.
نمایشنامههای «دوران خوش بازنشستگی»، «درختِ شکوفههای زرد» و «بلکبِرد» راهی بازار کتاب شدهاند.
«پایِ برترِ بیشه» دو فیلمنامه سینمایی از سیروس همتی منتشر شد.
مسعود کیمیایی به تازگی فیلمهایش موضوع یک کتاب سینمایی شده است.
چاپ دوم کتاب «فیلمفارسی چیست؟» نوشته حسین معززینیا بعد از ۲۴ سال روانه بازار نشر شد. « فیلمفارسی» تا امروز بیش از هر کلمه و تعبیر دیگری، در مقالات و اظهارنظرهای شفاهیِ اغلب صاحبنظران سینمای ایران به کار گرفته میشود، اما مفهوم این کلمه و مصادیقش از وضوح کامل برخوردار نیستند.
مسعود موسوی از انتشار کتاب «صد اجرا صد نقد» که به نقد و بررسی ۱۰۰ اثر نمایشی در سالهای اخیر پرداخته است و می تواند کتابی آموزشی برای دانشجویان و علاقهمندان تئاتر باشد، خبر داد.
کتاب «آنتیگونه به روایت برتولت برشت و دو داستان» نوشته برتولت برشت، آلفرد دُبلین و رُلف هخهوت با ترجمه محمود حدادی توسر نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شد.
کتاب «ردیف موسیقی ایران برای پیانو» اثر جواد معروفی با تصحیح و بازبینی دکتر پویان آزاده، در تالار رودکی رونمایی میشود.
نمایشنامه «بیتعلق» نوشته الهه مسیحینژاد در ۶۶ صفحه منتشر شد.
محسن امیریوسفی میگوید: کتاب «هیولا»یش علیرغم دریافت مجوزهای لازم، اجازه توزیع در بازار کتاب را پیدا نکرده است؛ اما مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی میگوید این کتاب در مرحله اعلام وصول است.
کتاب آموزش تمبک فولکلوریک لرستان نوشته بابک پیمانی با پرداختن به ریتمهای مختلف منطقه لرستان و نُتنگاری این ریتمها، منتشر شد.
نمایشنامه «از همان شبی که خورشید آمد» در مجموعه تئاترشهر رونمایی میشود.