پویانمایی «در سایه سرو» ساخته مشترک حسین ملایمی و شیرین سوهانی نامزد بهترین انیمیشن کوتاه بیستویکمین جشنواره بینالمللی فیلم «این د پلاس» بلغارستان که مورد تایید اسکار است، شد.
کتابهای «مدرک دکتری» و «آن مرحوم» نوشته برانیسلاو نوشیچ و «پرنده» اثر الکساندر اوبرنوویچ با ترجمه مهسا محجوب لاله منتشر شدند.
نشست نقد و بررسی کتابهای «بازیگری روانتنی» و «متن در دراماتورژی معاصر» با ترجمه سیدحسین رسولی چهارشنبه ششم تیر ۱۴۰۳ در دانشگاه هنر برگزار میشود.
نمایشنامه «چخفته» به قلم فرزانه محمدحسین منتشر شد.
کتاب «متن در دراماتورژی معاصر ۱» با آثاری از فیلیپ ب. زاریلی، اریکا فیشر لیشته، پاتریس پاوی، ماروین کارلسن، ساموئل بکت، یان کات و ۴۴ نظریهپرداز، کارگردان و نمایشنامهنویس دیگر با ترجمه سید حسین رسولی و پیشگفتاری از علی شمس توسط انتشارات نیماژ منتشر و راهی بازار نشر شد.
این کتاب تقریباً بهفاصلهی کوتاهی پس از تألیف، ترجمه شده و از این منظر منبع ارزشمندی برای مقایسهی سینمای ایران با کشورهای صاحبِ صنعتِ سینماست: بهویژه در بحثِ روند و شیوهی کلیِ کار روی صدا در مرحلهی پستولید.
نمایشنامه «دو نجیب زاده ورونا» در ۷۱ صفحه و با قیمت پشت جلد ۸۰ هزارتومان توسط انتشارات سروش روانه بازار نشر ایران شدهاست.
کتاب «بازگشت مکرر و چند نمایشنامه دیگر» اثر فردریک براتبرگ، نمایشنامهنویس نروژی معاصر، مجموعهای از نمایشنامههایی است که با زبانی شیوا و تأثیرگذار به روایت داستانهایی از زندگی روزمره میپردازد.
کتاب «جامعهشناسی سینما» با محوریت بررسی رابطه سینما و جامعه منتشر شد.
بنیاد سینمایی فارابی کتاب «جشنواره کن» نوشته محسن بیسادی را روانه بازار نشر کرده است.
نمایشنامه «هیاهوی بسیار برای هیچ» نوشته ویلیام شکسپیر است که به صورت تک جلد از مجموعه نمایشنامههای کمدی این نویسنده توسط انتشارات سروش به چاپ رسیده است.
کتابِ «خردمندی دردمندی است؛ تئاتر رکنالدین خسروی» نوشتهٔ سیمین داوودی و فریبا کامران به همت انتشارات نیماژ منتشر میشود.
رومئو و ژولیت نمایشنامهای تراژیک و از نخستین آثار ویلیام شکسپیر است که براساس یکی از فرضیهها وی نگارش پیشنویس این نمایشنامه را سال ۱۵۹۱ آغاز و سال ۱۵۹۵ تکمیل کرده است.
نمایشنامه «شب دوازدهم» یا «هر چه بخواهی» نوشته ویلیام شکسپیر نمایشنامهنویس بریتانیایی است که به صورت تک جلد از مجموعه نمایشنامههای کمدی این نویسنده توسط انتشارات سروش به چاپ رسیدهاست.
کتاب «جایزه اسکار» که از سوی انتشارات بنیاد سینمایی فارابی روانه بازار فرهنگی کشور شده است با نگاهی دقیقتر به مهمترین جایزه سینمایی سال در جهان میپردازد.
کتاب «کنسرتوهای آسان برای ویولا» نوشته امیرحسین طائی توسط انتشارات «سرود» منتشر شد.
2 نمایشنامه «شبهای آوینیون» و «دُن کامیلو» نوشته کوروش نریمانی توسط نشر نو منتشر شد.
۲ نمایشنامه «عروسی بانو گشسب» و «پنج صندوق» به قلم اردشیر صالحپور روز پنجشنبه ۱۷ اسفند رونمایی می شود.
هفت اثر منتشرنشدۀ اکبر رادی به همت بهروز محمودیبختیاری منتشر میشود.
همانطور که جهان سینما، بخش گستردهای دارد به نام سینمای عامهپسند قصهگو که در چرخه تجارت صنعت سینما و برای سرگرمی مخاطب عام و گیشهای تولید میشود، «چون باید به بخشی از نیاز ضروری جوامع امروز جهان پاسخ دهد»، در بخش نمایش صحنهای هم تولید آثار تجاری، صنعتی و عامهپسند هم یک ضرورت است برای پاسخدهی به نیازهای همان بخش از جوامع. نمایش «الیور توئیست» در جهان تولیدات موسوم به «صنعت فرهنگ»، یک اثر تجاری عامهپسند و یکی از تجربههای نسبتا تازه «ولی نه بدون سابقه» صحنهای این روزهای آثار نمایش صحنهای ایران است