سعید عارفی چهره پرداز جوان سینما بر اثر تصادف درگذشت.
نزاع میان کمپانی آمریکایی نتفلیکس و صنعت سینمای ایتالیا بر سر چگونگی اکران فیلم ها با صدور بیانیهای از سوی گروهی از سینماداران ایتالیایی مبنی بر تحریم فیلم های نتفلیکس دوباره بالا گرفت.
تمدید مهلت ارایه خلاصه مقالات «بررسی تئاتر ایران پس از انقلاب اسلامی» و مهلت ثبت نام در بخش نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر فجر اعلام شد.
سال گذشته در اعتراض به پروژه «الیورتویست پارسایی» یادداشت «بیچاره الیور، بیچاره تئاتر، بیچاره کودکان ایران» را منتشر کردم. امسال و از روز اولی که خبر اجرای قریب الوقوع پروژه پولدار و پولساز «بینوایان پارسایی» به گوشم رسید عزم جدی داشتم که هیچ واکنشی نشان ندهم. دروغ چرا، مزه مزه می کردم چیزی بنویسم اما خسته بودم. خسته از توهین و وقاحت آشکار آن طرف، خسته از تک صدایی و همصدا نبودن این طرف! ضرورتی برای ادامه دادن بحث نمی دیدم. حرفم را سال پیش زده بودم اما...
کاریکاتور نمایش موزیکال بینوایان به کارگردانی حسین پارسایی در پایگاه خبری تئاتر منتشر شد.
هیأت داوران مسابقه نمایشنامهنویسی بیست وپنجمين جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان پس از مطالعه و بررسی 94 نمایشنامه رسیده به بخش مسابقه نمایشنامه نویسی 10 نمایشنامه را برای مرحله ارزیابی و داوری نهایی این بخش معرفی کرد.
مهدی تقی نیا ، بازیگر و منتقد پیشکسوت عرصه ی تئاتر ، سینما و تلویزیون روز گذشته پس از مدتها مبارزه با بیماری دار فانی را وداع گفت .
هفته فیلم اروپایی در ادامه برنامه هفته های بین المللی فیلم در گروه «هنر و تجربه» برگزار می شود.
جودی دنچ بازی کردن در سینما را بزرگترین دستاورد خود می داند؛ چون در ابتدا به او گفته بودند چهره اش برای فیلم ها «نامناسب» است.
نمایش «سیم و سرمه» به کارگردانی روزبه حسینی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری طی ۲ نوبت میزبان مخاطبان تئاتر خواهد بود.
علی منتظری طی حکمی از سوی سرپرست فرهنگستان هنر به ریاست گروه نمایش و ادبیات نمایشی منصوب شد.
علیاصغر دشتی نمایش «نامبُرده» را به ایرانشهر میبرد.
ابوالحسن داودی کارگردان سینمای ایران میگوید فیلم قبلیاش «زادبوم»، که پیش از «هزارپا» اکران شد هم قربانی شرایط بد اکران شده است، او در حالیکه وجود بیعدالتی در سینما و بحث اکران را نفی نمیکند اما عرصه سینما را پاک میداند.
هنرمندان تئاتر مانند بسياري از فعالان زمينههاي ديگر هنري در ايران، طي سه دهه گذشته درباره «دفاع مقدس» و مسائل پيش و پس از آن بارها نوشته و آثار متعدد خلق كردهاند. گرچه اين گفته تا حدي در تقابل با تصويري قرار ميگيرد كه عدهاي درباره شدت و ضعف حساسيت جامعه تئاتري به موضوعي با اين درجه از اهميت القا ميكنند. مثال كم نيست؛ از نمايشنامههاي جدي عليرضا نادري در دهه 70 گرفته كه نمايش «پچپچههاي پشت خط نبرد» او به يكي از نخستين كشكمشها و چالشهاي جامعه تئاتري با نهادهاي غيرتئاتري در دهه 70 منجر شد تا متون محمد رحمانيان، حميدرضا آذرنگ، رضا صابري، نادر برهانيمرند و اين اواخر مهين صدري كه هر يك به طريقي نسبت به اصل مساله اداي دين كردهاند و البته هر يك با گرفتاريهاي خاص خود نيز مواجه شدهاند.
شعلهور را بايد يكي از بهترين فيلمهای سينمای ايران از حيث آسيبشناسی روانی و اجتماعی دانست که تداوم منطقی جهان سينمايی حميد نعمتالله برساخته جهانبينی و نوع نگاه او به روايت و فيلمسازی است.
با تصويب طرح اصلاح قانون ممنوعيت بهكارگيري بازنشستگان و ابلاغ آن از طرف رييسجمهور به سازمان امور اداري و استخدامي كشور، اين قانون به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز همچون ساير دستگاهها تسري پيدا كرد و طبق اعلام روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي چهار تن از مديران اين وزارتخانه مشمول اين قانون ميشوند كه پيش از موعد مقرر، نسبت به جايگزين شدن آنها اقدام صورت خواهد گرفت. بر همين اساس يكي از كساني كه ادامه كارش مشمول اين قانون ميشود محمد مهدي حيدريان رييس سازمان سينمايي است.
قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاه های اجرایی پایش به هنر هم باز شد. دو ماهی است دولت سفت و سخت گرفته بازنشستگان را خانه نشین کند تا شاید نفسی تازه کنند صندلی هایی که ریشه دویده میان تار و پودشان! بازنشسته هایی که بعضا دو یا چند شغله بودند و هستند اما به سادگی حاضر نشدند دل بکنند از میز ریاست یا به زعم خودشان میزِ خدمت؛ ولی این بار انگار فرق دارد با دفعات دیگر. مشهورترینشان شاید مهدی تاج باشد. رئیس فدراسیون فوتبال با توجه به محبوبیت فراگیر رشته تحت مدیریتش بیش از دیگران به چشم آمد. تاج به هر دری زد نتوانست مدیران بالادستی را مجاب کند به ماندنش، به سان بسیاری دیگر از هم خدمتانش راهی بنیاد شهید شد تا شاید با افزایش درصد جانبازی، راهی باز کند برای ادامه ریاست بر جذابترین فدراسیون ورزشی کشور. یکی دیگر از برجسته ترین مدیرانی که باید بازنشستگی را به معنای واقعی کلمه ترجمه کند و میدان را به جوانترها بسپارد، رئیس سازمان سینمایی وسمعی، بصری است.
شاید ندانید که نعمتالله گرجی هنرپیشه فقید سینما و تلویزیون ایران در سال ۱۳۵۶ با فقر دست و پنجه نرم میکرد و در خانهای اجاره روزگار میگذراند که صاحبخانه اثاث منزل او را بیرون میریزد و ...
فیلم مستند «اوسیا» به کارگردانی «علیرضا دهقان» به بخش مسابقه جشنواره محیط زیستی «زمین نو» لهستان راه یافت.
نمایش دانشگاهی «لوله» از فردا در تالار مولوی به صحنه میرود.