فراخوان پانزدهمین دورهی جوایز ایسفا منتشر شد.
فیلم کوتاه «یکی از همین روزها خسرو میمیرد» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی عزیزمحمدی، پس از پایان مراحل فنی، آماده نمایش شد. این اثر ملودرامی روانشناختی است که به موضوع تنهایی، سالمندی و ترس از مرگ میپردازد.
فیلم روانشناختی «ترک عمیق» به نویسندگی و کارگردانی آرمان زرینکوب، از امروز، چهارشنبه ۲۵ تیرماه، در سینماهای سراسر کشور اکران خود را آغاز کرد. همزمان با شروع نمایش، تیزر فیلم نیز منتشر شده است.
فیلم کوتاه «دختر قاصدکها» (Dandelions Girl) به کارگردانی آزاده مسیحزاده و تهیهکنندگی راضیه غلامی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را در بخش آسیایی بیست و هفتمین جشنواره Short Shorts Film Festival & Asia 2025 ژاپن کسب کرد.
فیلم «نازی» ساخته محسن صادقی به بخش نمایش جشنواره معتبر Lift-Off Global Network در مجموعه تاریخی Pinewood Studios انگلستان راه یافت. این فیلم داستانی تکاندهنده از اعتیاد به مواد روانگردان و پیامدهای آن بر زندگی یک مرد و خانوادهاش را روایت میکند.
فیلم کوتاه «جنازهها با چاقو دفن نمیشوند» به نویسندگی و کارگردانی لیلی رسولی و تهیهکنندگی علی کلهر، پس از اتمام مراحل فیلمبرداری و فنی، آماده نمایش شده است. این فیلم داستانی تراژیک و انسانی درباره جستجوی دختری به نام شیرین برای یافتن برادر گمشدهاش را روایت میکند که زندگیاش را برای همیشه دگرگون میسازد.
فیلم کوتاه «بیست و یک هفته بعد» به کارگردانی و تهیهکنندگی نسرین محمدپور، در ادامه حضور موفق جهانی خود، توانست تقدیر ویژه هیأت داوران بیست و چهارمین دوره جشنواره کوئنکا در کشور اکوادور را از آن خود کند. این فیلم پیش از این نیز جوایز متعددی را از جشنوارههای معتبر بینالمللی کسب کرده بود.
فیلم کوتاه «کودکان کاغذی» به کارگردانی مصطفی کشاورز و تهیهکنندگی مهدی کشاورز و انجمن سینمای جوانان ایران به بخش مسابقه پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ساوتپورت در انگلستان راه یافت.
مهلت ارسال آثار به چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ تمدید شده است. این دوره از جشنواره با تمرکز بر روایتهای خلاقانه با هویت فرهنگی، ملی و زیستی ایران و برای نخستین بار با بخش ویژه «افقهای نوظهور» برای فیلمسازان نوپای خاورمیانه و شمال آفریقا برگزار خواهد شد.
نخستین جلسه شورای سیاستگذاری چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با حضور اعضا و با هدف بررسی مفصل اهداف و رویکردهای این دوره برگزار شد. این شورا شامل محمد احسانی، حجتالله ایوبی، علیرضا تابش، مریم جلالی، بهروز شعیبی (دبیر جشنواره)، محمدمهدی عسگرپور و سیدمحمدصادق موسوی است.
فیلم کوتاه «بین ما» به کارگردانی مریم حدادی، به عنوان محصول آمریکا، در بخش فیلمهای کوتاه هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم ادینبورگ به نمایش گذاشته میشود.
فیلم کوتاه «زیر سایه بلوط» به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی حسین الهیاری در اولین حضور بینالمللی خود موفق به دریافت جایزه ویژه هیئت داوران بیست و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه IN THE PALACE بلغارستان شد. این جشنواره معتبر که مورد تایید آکادمی اسکار و جشنواره گویا است، تجربهای عمیق از تنشها و پیوندهای خانوادگی را با زبان بصری ویژه روایت میکند.
چهار اثر سینمایی از ایران در بیستوچهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «DokuFest» کوزوو به نمایش درمیآیند. این جشنواره یکی از معتبرترین رویدادهای سینمای مستند و فیلم کوتاه در جنوب شرق اروپاست.
فیلم کوتاه «رعنا» به نویسندگی و کارگردانی احمد منجمی و تهیهکنندگی محمدحسن سعادت هندی، که پیش از این در جشنواره Milano film festival برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه از نگاه مخاطبان شده بود، در دومین حضور بینالمللی خود جایزه بهترین فیلمنامه پانزدهمین جشنواره Social World Film Festival را دریافت کرد. این فستیوال در یکی از شهرهای ساحلی سورنتو ایتالیا برگزار میشود و امسال حدود ۱۰۰ فیلم در بخشهای مختلف در این رویداد حضور داشتند.
فیلم کوتاه «عرق یونجه» به نویسندگی و کارگردانی مهیار قزلسوفلو، به بخش مسابقه بیستمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کودک و خانواده «در حلقه خانواده» روسیه راه یافت.
هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با محور «اقتباس: نظریه و عمل» تاکنون ۱۱۸ چکیده مقاله و جستار دریافت کرده است. این رویداد ۲۵ آذر ۱۴۰۴ همزمان با روز پژوهش برگزار خواهد شد.
فیلم کوتاه «بینسب» به کارگردانی عطا عمرانی و با بازی عطا عمرانی، پریسا فصیح، لیلا حسینزاده و پرهام همتیان، پس از یک ماه پیشتولید، فیلمبرداری خود را در لوکیشنی در تهران به پایان رساند و وارد مرحله تدوین شد.
فیلم کوتاه «خانه» به نویسندگی و کارگردانی راحله کرمی و تهیهکنندگی کامیار خطیبی، به سیوهشتمین دوره جشنواره بینالمللی Les Instants Vidéo numériques et poétiques در شهر مارسی فرانسه راه یافت. این جشنواره یکی از معتبرترین رویدادهای هنر ویدئویی تجربی و شعر الکترونیک در جهان بهشمار میآید.
با توجه به شرایط بحرانی ناشی از جنگ، مهلت ثبتنام و ارسال آثار به پانزدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران (ایسفا) تا تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۴ تمدید شد.
فیلم کوتاه «جهان غیرموازی» ساخته محمد یراقی در هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «Lighthouse» در ایالات متحده آمریکا، جایزه ویژه هیأت داوران را از آن خود کرد. این فیلم با نگاهی اجتماعی و واقعگرایانه، روایتگر زندگی دختربچهای فقیر در دل جامعهای طبقاتی است.
دو فیلم کوتاه ایرانی «گوسفند» به کارگردانی هادی باباییفر و «فواره» ساخته هژیر اسعدی به جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه پالم اسپرینگز آمریکا دعوت شدند؛ جشنوارهای که در تقویم رسمی آکادمی اسکار قرار دارد و برندگان آن امکان رقابت در جوایز اسکار را خواهند داشت.