۱۲ عنوان فیلم از آثار حاضر در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با حمایت بنیاد سینمایی فارابی در قالب مشارکت و اعطای وام به تولید رسیدهاند.
تهیهکنندگان فیلمهای راه یافته به جشنواره سیوهفتم فیلم فجر به ابهامات و سوالات درباره شرایط مالی تولید این آثار پاسخ میدهند.
امیر دژاکام با اشاره به حضور «مکبث» در بخش مهمان سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از پیوند تئاتر فیزیکال و کلمه در تازهترین اثرش و روایت داستان از طریق فیزیک و بدن بازیگر گفت.
مراسم بزرگداشت ۴ چهره شناخته شده تئاتر ایران در سی و هفتمین جشنوارهی بین المللی تئاتر فجر برگزار می شود.
فهرست نمایشهای راهیافته به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نشاندهنده حضور بسیاری از نویسندگان جوان کشور در این دوره از جشنواره است.
نمایش «گُجرخان» به کارگردانی مشترک مجید امرایی و احسان ملکی از ۵ اسفند در تماشاخانه سنگلج به صحنه میرود.
نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «مسخره باز» به کارگردانی همایون غنی زاده شنبه سیزدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
نشست خبری فیلم «روزهای نارنجی» با حضور آرش لاهوتی (کارگردان و فیلمنامهنویس)، علی مصفا، ژیلا شاهی، صدف عسگری (بازیگران)، علیرضا قاسمخان (تهیهکننده)، شهنام شهباززاده (مجری طرح)، فرشاد محمدی (مدیر فیلمبرداری)، کریستف رضاعی (آهنگساز)، فاضل ژیان (طراح صحنه و لباس)، شهرام خلج (طراح گریم) و با اجرای احسان کرمی در چهارمین روز جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
جواد رضویان در نشست پرسش و پاسخ فیلمش«زهرمار» در سینمای رسانه گفت: من تازه وارد این عرصه شدم، بیرحمانه مرا نقد کنید اما جانب انصاف را نگهدارید.
“جاندار” موضوع تازهای ندارد؛ قتل و قصاص. فیلمهای زیادی از گدشته تا امروز در سینمای ایران یادمان هست که با این موضوع ساخته شدهاند. تفاوتشان اما در زاویه نگاهشان به ماجرا، پرداخت قصه و موقعیتهای متفاوتی است که کاراکترهای را در آن قرار میدهند.
فیلم تازه نرگس آبیار-شبی که ماه کامل شد- یک عاشقانه است در دل خشونت افراطی. یک داستان پرتنش از یک ماجرای ملتهب معاصر. آبیار قصهاش را روان روایت میکند و توانسته به لحنی متناسب با ماهیت قصه دست یابد. فیلم پر از جزئیات مفید است، غافلگیریها و تعلیقهای حساب شده دارد، اطلاعات را سرصبر و به موقع منتقل میکند و با وجود زمان طولانی، ریتم مناسبی دارد و خستهکننده نیست.
پارادوکس آغاز فیلم تأثیرگذار است. تضاد میان شور زندگی و اندوه مرگ، شادی و غم، جشن و عزا، خنده و اشک و…
ناگهان درخت را اگرچه باید در سادگی قابل فهم آن دانست که به راحتی می توانیم با او ارتباط برقرار کنیم اما این فیلم نمونه بارزی از تاملات کارگردانی است که توانسته معنای سینما و دلهره و جهان بین اش را به تصویر کشد. اگرچه موسیقی زیبای رضاعی کمک شایانی به ناگهان درخت می کند و ما با آن آوای دلنشین در چارچوب معنایی فیلم قرار می گیریم.
“سمفونى نهم” نام جدیدترین فیلم محمدرضا هنرمند است که پس از نه سال دورى وى از سینما در جشنواره فیلم فجر به اکران درآمد. فیلم به مثابه آثار پیشین این کارگردان در ژانر فانتزى ساخته شده است. “سمفونى نهم” عنوان یکى از مشهورترین سمفونى هاى بتهوون است که به سمفونی مرگ نیز شهرت دارد و این همان مضمون اصلى فیلم است.
مرگ یکی از درون مایه های جدی کارهای هنرمند است . شخصیت آثار برتر او بیشتر با مرگ دست و پنجه نرم می کنند . گاهی هم با مرگ شوخی شان می گیرد . مرد عوضی ، مومبابی ، زیرتیغ به نوعی با مفهوم مرگ و نگرانی از مرگ جلو می روند . بیشتر از مرگ ، فانتزی است که ذهن محمدرضا هنرمند را درگیر کرده است. پس در سینمای او مرگ بعلاوه فانتزی باید حاصل جمع تازه ای داشته باشد .
«ناگهان درخت» فیلمی است که به همان سبک و سیاق فیلم قبلی صفی یزدانیان ساخته شده است. فیلمی مملو از شعر، رنگ، نوستالژی و قاب بندی های زیبایی که بیشتر به تابلوی نقاشی می مانند تا فیلم.
سرپرست سازمان سینمایی درباره حواشی بهوجود آمده در چهار روز ابتدایی سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر توضیحاتی ارائه کرد.
در چهارمین روز از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، انیمیشن «شب آفتابی» و فیلمهای «مسخره باز»، «روزهای نارنجی» و «زهرمار» اکران شدند.
ساختن فیلم تختی در توان آقای افخمی نبود، به این دلیل که آقای حاتمی میخواست زندگینامه تختی را به تصویر بکشد، ولی آقای افخمی در فیلم دنبال قاتل تختی میگشت. آقای افخمی به من گفتند که میخواهند فیلم غلامرضا تختی را بسازند، ولی نه آن تختیای که آقای حاتمی میخواهد بسازد، بلکه با هم تفاوت دارد ولی نه در این حد که او آمد و با منی که قرار بود نقش تختی را بازی کنم بهعنوان مصاحبه شونده مصاحبه کند و از من بپرسد تختی که بود و چطور بود و من هم تعریف میکردم.
نخستین نمایش جهانی فیلم مستند «جهان همان گونه که هست» به کارگردانی جوشکون آرال فردا (14 بهمن ماه) در تهران روی پرده میرود.