تماشاخانه ی استاد اکبر رادی با حضور اعضای هیئت مدیره ی بنیاد اکبر رادی، جمعی از هنرمندان تئاتر، شهردار و مسئولان شهری رشت گشایش یافت.



پایگاه خبری تئاتر: در آیین گشایش تماشاخانه ی استاد اکبر رادی مرتضی عاطفی، شهردار منطقه دو رشت، با اشاره به این که تماشاخانه‌ی استاد اکبر رادی نه در فراخور شان مقام رادی بلکه در حد وسع شهرداری منطقه ی دو رشت بود و نیز با ابراز خرسندی از افزودن مجموعه ای هرچند کوچک به سایر مجموعه های فرهنگی شهر رشت گفت: ورود به کار فرهنگی دشوار است و سرمایه گذاری در این حوزه نیز ریسک بالایی را می طلبد اما امروز با پذیرفتن این ریسک توسط شهرداری رشت شاهد افتتاح چنین مجموعه کوچک اما آبرومندی هستیم.

مرتضی عاطفی، بیان این که شهر رشت دارای ظرفیت های فرهنگی بسیاری است، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر میان رشت و فرهنگ رابطه معکوس وجود دارد اما امید است که هنرمندان این شهر هدیه کوچک شهرداری را پذیرا باشند .

شهردار منطقه ی دو رشت با اظهار امیدواری از راه اندازی مجموعه ای به نام تالار تئاتر شهر افزود: افتتاح این تالار در آینده تبدیل به آبروی رشت در خاورمیانه می شود.

وی با اشاره به اجرای طرح موفق تماشاخانه رادی نیز بیان کرد: هدف این بود که ثابت‌کنیم شهرداری نیز در کنار پرداختن به امور عمرانی و شهری و خدماتی، به امور فرهنگی نیز می پردازد .

فرهام زاهد، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت نیز طی سخنانی کوتاه در آیین گفت:
شهر رشت به واسطه فعالیت های افرادی همچون رادی ، شهر اولین ها نام گرفته است و ما باید بدون هیچ واهمه ای قدم در راه رادی ها گذاشته و به سمت آینده ای مو فق گام برداریم.  

رئیس کمیسیون عمران و توسعه ی ‌شهری شهرداری رشت نیز گفت: امید است که این‌ حرکت فرهنگی آغاز حرکت های بعدی برای شهر رشت باشد و فضاهای بهتر و بیشتری به فراخور شان این افراد برای استان فراهم شود.

رضا رسولی، دیگر عضو شورای شهر رشت، اقدامات این چنینی را بسیار ارزشمند خواند و در ادامه افزود: دستان کسانی که موجب زنده کردن این‌محیط مرده شده اند لایق بوسیدن است .

وی نیز از شهرداری منطقه ی دو رشت که بارقه ی فرهنگ رشت را روشن نگه داشته است، قدردانی کرد.

‌مسعود نصرتی، شهردار شهر رشت، با بیان این که باید فضای اجرای تئاترهای متعدد و دائمی در سطح شهر مهیا شود، گفت: در صورتی که اجرای همیشگی تئاتر در سطح شهر رشت به عنوان یک جاذبه گردشگری تعریف شود، مطمئنا می توان رشت را به جایگاه اولین ها بازگرداند و رشت را به عنوان پایتخت تئاتر کشور معرفی کرد.

در این آیین حمیده بانو عنقا ، رییس هیئت مدیره ی بنیاد اکبر رادی و همسر اکبر رادی با تقدیر از تلاش های به ثمر نشسته برای گشایش این تماشاخانه به نام رادی گفت: رادی طی حیات خود، دین خود به شهر زادگاهش را ادا کرد و انتظار می رود که شهر و دیار زادگاهش بیش از این به رادی افتخار کند.

حمیده بانو عنقا با بیان این که از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان انتظار می رود که در راستای ارج گذاری به بزرگان فرهنگ و هنر کشور اقدام کند، افزود: اگرچه دستگاه ها و نهادهای مختلفی همچون شهرداری رشت با برداشتن گام هایی در راستای ارج گذاری به رادی اقدام کرده اند، اما مطمئنا متولی چنین اقداماتی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان گیلان است.

وی تاکید کرد: رادی فخر ایران و حتی دنیا است و انتظار می رود که اداره کل فرهنگ و ارشاد استان گیلان با رادی آشتی کند.

هادی مرزبان کارگردان تئاتر و عضو هیئت مدیره ی بنیاد اکبر رادی ، دیگر سخنران این آیین با اشاره به ویژگی های شخصیتی زنده یاد رادی گفت: رادی یکی از اصلی ترین و تاثیرگذارترین پرچمداران تئاتر معاصر ایران است.

هادی مرزبان در ادامه افزود: شان و جایگاه رادی بیش از یک تماشاخانه به نام وی آن هم در شهر زادگاهش است اما همین اقدام، نخستین گام در مسیر بزرگداشت رادی در شهری است که در آن متولد شد و پرورش یافت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: کمک به فرهنگ و هنر و به ویژه عرصه ی تئاتر از وظایف دولت و شهرداری هاست و شهرداری رشت به عنوان یک شهرداری در این مسیر پیشگام است.

فریندخت زاهدی، دیگر عضو هیئت مدیره ی بنیاد اکبر رادی و استاد دانشگاه، نیز در این آیین با بیان این که در حال حاضر در جامعه با بحران هویت مواجه هستیم، گفت: غفلت از بزرگانی هم چون اکبر رادی که به مدت ۵۰ سال در سخت ترین شرایط تنها نمایش نامه نویسی کرده اند باید سرلوحه امور فرهنگی و هنری قرار گیرد.

وی با اشاره به تلاش کشورهای دیگر برای مصادره شخصیت های فرهنگی، علمی و هنری ایران به نام ملیت خود گفت: غفلت از بزرگان و فرهیختگانی که تاریخ معاصر حوزه های مختلف از جمله تئاتر ایران را شکل داده اند، باعث می شود که کشورهای دیگر این بزرگان را به نام ملیت خود مصادره کنند.

زاهدی در پایان سخنانش یادآورشد: راه اندازی تماشاخانه ی استاد اکبر رادی فضایی برای فعالیت جوانان علاقه مند به تئاتر است و از این نظر می تواند گامی بسیار موثر در راستای اعتلای هنر تئاتر باشد.

لازم به توضیح است که در این آیین هنرمندانی هم چون فرانرز طالبی، بهزاد صدیقی، مریم معترف، محمود طیاری، بهزاد عشقی و جمعی از هنرمندان تئاتر استان گیلان حضور داشتند.

گفتنی است در آیین گشایش تماشاخانه ی استاد اکبر رادی اجرای چند قطعه از نمایش نامه های اکبر رادی توسط هنرمندان تئاتر شهر رشت،  پخش ویدئو کلیپی از هنرمندان رشت و اجرای نمایش کاکتوس به کارگردانی روزبه غیاثی از دیگر برنامه های این آیین بود.










صفحه رسمی سایت خبری تئاتر در تلگرام

https://telegram.me/onlytheater