کانون کارگردانان سینمای ایران ذکر مواردی چند را در خصوص نامه اخیر بنیاد سینمایی فارابی ضروری میداند.
پایگاه خبری تئاتر: در متن نامهی کانون کارگردانان سینمای ایران آمده است:« 1) نامه پیشنهادی کانون به ریاست سازمان سینمایی مبنی بر تشکیل کمیته انتخاب فیلم برای اسکار خارجی در جامعه اصناف سینمای ایران، هیچ گونه داوری نسبت به عملکرد بنیاد فارابی در شیوه انتخاب فیلم های ایرانی برای جایزه اسکار خارجی در بیش از دو دهه اخیر نداشته و تنها انتقال این مسئولیت به خانه سینما را خواستار شده است. هر چند بررسی و تحلیل عملکرد هر نهاد مدنی و اجتماعی که با بودجه عمومی کشور اداره میشود، خود امری است ضروری که سالها مغفول مانده است.
2) پیشنهاد کانون به روشنی در راستای سیاست های کلان نظام و کاهش تصدی گری دولت در امور مختلف و ارجاع آن به نهادهای مردمی، صنفی و خصوصی و در اینجا جامعه اصناف سینمای ایران، خانه سینما، است.
3) حضور شماری از مدیران و مسئولان سینمایی در کمیته انتخاب اسکار خارجی شائبه های بسیاری را در نزد دست اندرکاران سینمای ایران در سالهای گذشته ایجاد کرده که پیشنهاد کانون جهت رفع این شائبه ها و همخوانی با مقررات اسکار بوده است.
4) فرهنگستان هنرها و علوم سینمایی آمریکا که مسئولیت انتخاب و برگزاری جایزه اسکار را به عهده دارد، در مقررات نود و یکمین دوره این جایزه http://www.oscars.org/sites/oscars/files/91aa_rules.pdf
و در ماده سیزده، مقررات ویژه جایزه اسکار فیلم خارجی و در بخش ارائه، بند یک، به صراحت اعلام می دارد:
"از هر کشور دعوت می شود تا بهترین فیلم خود را به فرهنگستان معرفی کند. معرفی هر فیلم تنها توسط یک سازمان، هیات داوری و کمیته تایید شده صورت می گیرد که باید متشکل از هنرمندان و/یا دست اندرکاران صنعت سینما آن کشور باشد. فهرست اعضای این هیات انتخاب باید حداکثر تا روز جمعه 8 تیر ماه به فرهنگستان معرفی شده باشند...".
این بند علی رغم ادعای روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی نه به دلیل "القا اطلاعات غلط" که به دلیل صراحت روشن در مقررات اسکار مورد اشاره کانون کارگردانان سینمای ایران قرار گرفته است. کانون در طول سالهای گذشته و در جهت ارتقای سینمای ایران از مشورت و کسب نظرات تخصصی افراد در حوزه های مختلف بهره برده و خواهد برد، هر چند جای تاسف دارد که آن بنیاد محترم چنین نسبت ناروا و توهین آمیزی را نسبت به اعضای شورای مرکزی کانون روا می دارد که در سال های اخیر با فیلم های خود در عرصه های جهانی حضور بسیار موفقی داشته و تجربیات بین المللی قابل توجهی نیز کسب کرده اند.
5) لازم به ذکر است که تعریف عرفی از دو واژه Craftspeople و Artist اشاره به هنرمندان و دست اندرکاران تولید فیلم مانند، کارگردان، فیلمنامه نویس، بازیگر، تهیه کننده، مدیر فیلمبرداری، تدوینگر، سازنده موسیقی متن، طراح صدا، طراح گریم، طراح جلوه های ویژه و طراح صحنه و لباس بوده و منتقدان و مدیران سینمایی یک کشور را نمی توان در این زمره قلمداد کرد.
6) روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی اشاره به سازمان های مسئول انتخاب و معرفی فیلم کشورهای دیگر به فرهنگستان اسکار داشته که در صورت صحت این اشارات، کانون شیوه آن سازمان های مورد اشاره را نیز خلاف مقررات فعلی جایزه اسکار خارجی دانسته و البته چنین مسئولیتی نیز برای خود جهت اصلاح این روند غلط در آن کشورها نمیبیند.»
به گزارش ایسنا،چندی پیش کانون کارگردانان سینمای ایران خواستار واگذاری هیات انتخاب فیلم برای اسکار فیلم خارجی به خانه سینما شد و در پی آن بنیاد سینمایی فارابی جوابیهای منتشر کرد.
https://teater.ir/news/14069