نشست رسانه ای جشنواره خصوصی تئاتر «الف» با رویکرد صلح جهانی روز سه شنبه ۲۰ شهریور در شهر تبریز برگزار شد و طی آن معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی ریاست شورای سیاستگذاری جشنواره را پذیرفت.
پایگاه خبری تئاتر: نشست رسانه ای اولین جشنواره بین المللی خصوصی تئاتر «الف» با حضور شهرتی فر معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی، نادر برهانی مرند دبیر و هومن بیگ نژاد رئیس این جشنواره در شهر تبریز و محل مؤسسه بین المللی «الف» برگزار شد.
در ابتدای این نشست شهرتی فر معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی ضمن اظهار خوشحالی از اینکه جشنواره بین المللی تئاتر با همت بخش خصوصی و با رویکرد صلح جهانی در شهر تبریز برگزار می شود، اظهار کرد: وقتی تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام شناخته شد خیلی از عزیزان این را فرصت مغتنمی برشمردند و قرار شد تا عزیزان در عرصه های مختلف وارد میدان شوند. باید پیشینه فرهنگی و تاریخی و مردم فرهنگ دوست این دیار به جهانیان معرفی شوند.
وی ادامه داد: در مباحث این چنینی اصحاب فرهنگ باید پا به میدان بگذارند. یکی از موضوعات پررنگ در استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز حضور هنرمندان با سابقه و همچنین پیشینه شهر تبریز در عرصه هنرهای نمایشی است. اولین نمایشنامه و اولین اجرای نمایش به شکل مدرن در تبریز اتفاق افتاده است، همچنان که اولین چاپخانه، کتابخانه و مدرسه به سبک جدید در این شهر تأسیس شده بود. تئاتر در شهر تبریز ریشه دارد و اگر قرار است سابقه درخشان خودمان را معرفی کنیم، حوزه تئاتر می تواند در این معرفی خیلی تأثیرگذار باشد.
معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: امیدوارم جشنواره تئاتر «الف» در سال های آینده با رویکردهای مهم دیگری برگزار شود و ما هم به عنوان مدیران دولتی در کنار بخش خصوصی از برگزاری این جشنواره و رویداد مهم حمایت می کنیم.
سپس هومن بیگ نژاد رئیس جشنواره خصوصی تئاتر «الف» درباره روند شکل گیری این جشنواره، توضیح داد: شروع فکری این جشنواره در مؤسسه «الف» ثبت شد و برای خودمان هنوز برگزاری جشنواره قطعی نشده بود که دکتر شهرتی فر معاون سیاسی استاندار چنان حمایتی از جشنواره داشتند که با آقای برهانی مرند مصر شدیم تا هر چه سریعتر نخستین جشنواره بین المللی تئاتر «الف» را برگزار کنیم. حضور دکتر شهرتی فر نعمتی برای اصحاب هنری استان است. امام جمعه ما در شهر تبریز به تماشای تئاتر می نشینند که نشان می دهد دولت و حاکمیت در این ملک حامی هنر هستند.
وی افزود: کارگروه برگزاری جشنواره تئاتر «الف» عظمی را دارند تا در آینده این جشنواره یکی از بهترین و بزرگترین جشنواره های تئاتر خصوصی ایران باشد. صلح جهانی موضوعی است که با آن دست و پنجه نرم می کنیم. کشورهای دیگر چندین انیستیتوی فعال و قوی در زمینه صلح دارند. ما در این زمینه در ایران کم کار بوده ایم.
بیگ نژاد تأکید کرد: پیامبر اسلام (ص) پیامبر صلح و دوستی بودند و ما قصد داریم اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر خصوصی (الف) را همزمان با میلاد پیامبر اکرم (ص) برگزار کنیم. همچنین اجرایی با عنوان «پیامبر صلح» برای مراسم پایانی جشنواره تدارک دیده ایم که امیدواریم با بهترین کیفیت به نمایش درآید.
رئیس جشنواره خصوصی تئاتر «الف» با بیان اینکه با حضور نادر برهانی مرند به عنوان دبیر جشنواره از سطح کیفی این رویداد تئاتری نگران نیستم، اظهار کرد: قرار است بخش های جنبی هنرهای تجسمی و پرفورمنس آرت با موضوع صلح جهانی نیز در جشنواره وجود داشته باشد. در بخش بین المللی نیز با وضعیت پیش آمده برای ارز، کار سخت شده و حتی بعد از قضیه برجام چند گروه خارجی که قصد حمایت از جشنواره را داشتند، عقب نشینی کرده اند. البته وزارت خارجی اعلام کرده که کمک های لازم را در این زمینه به ما خواهد داشت.
وی با اشاره به چاپ کتاب جشنواره شامل ۳ نمایشنامه برگزیده اولین دوره جشنواره تئاتر خصوصی «الف»، اعلام کرد: این کتاب به ۲ زبان چاپ می شود و جزو هدایای وزارت امور خارجه به سفرا و مقامات کشورهای دیگر قرار خواهد گرفت تا از این طریق در آینده، شاهد اجرای نمایش هایی با موضوع صلح جهانی از نمایشنامه نویسان ایرانی در کشورهای مختلف جهان باشیم.
در بخش دیگری از نشست نخستین جشنواره خصوصی تئاتر «الف»، نادر برهانی مرند دبیر این دوره از جشنواره اظهار کرد: اغراق نیست اگر بگوییم آذربایجان عزیز و تبریز ما یکی از دروازه های فرهنگ و هنر از دیرباز تاکنون بوده است. همیشه مترصد این بودم در زمینه تئاتر برای موطن خودم کاری انجام دهم چون احساس می کردم وارث چیزی هستیم که به آن بدهکارم ولی از بد حادثه مرکزنشین هستم.
وی ادامه داد: وقتی آقای بیگ نژاد پیشنهاد دبیری جشنواره تئاتر «الف» را داد مانند کودکی که مادرش را پیدا کرده، خوشحال شدم و پذیرفتم. می توان با برگزاری این جشنواره اتفاقی را رقم زد که با توجه به ظرفیت های پنهان و آشکار موجود در تبریز برای کشورمان الگو باشد. به همین خاطر جشنواره با رویکرد صلح جهانی شکل گرفت. با اینکه سال خوبی به لحاظ مالی نیست ولی یقین دارم جشنواره تئاتر «الف» از جشنواره هایی مثال زدنی خواهد بود.
برهانی مرند تأکید کرد: در وضعیت فعلی ارز بین المللی برگزار جشنواره موقعیت این رویداد را به خطر می انداخت ولی ما نخواستیم وجهه بین المللی جشنواره را حذف کنیم. همه جشنواره های معتبر بین المللی تئاتر با شعار صلح کار خود را شروع کردند. مطمئنم در آینده نه چندان دور جشنواره تئاتر «الف» که به ابتکار بخش خصوصی هم منطقه را فرا خواهد گرفد و هم در سطح بین المللی زبانزد خواهد بود. قول می دهم جشنواره آغازین را با آبرو و کیفیت برگزار می کنیم.
دبیر نخستین جشنواره بین المللی تئاتر خصوصی «الف» از همه دوستان و دغدغه مندان تئاتر استان دعوت به همکاری و همراهی کرد تا با حضور هنرمندان تبریز این جشنواره بالنده باشد.
در این نشست هومن بیگ نژاد رئیس جشنواره تئاتر خصوصی «الف» از شهرتی فر معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی تقاضا کرد تا پیشنهاد ریاست شورای سیاستگذاری جشنواره را بپذیرد که این پیشنهاد پذیرفته شد.
در ادامه این نشست برهانی مرند درباره نوع نگاه به موضوع صلح جهانی در تدوین فراخوان نخستین جشنواره خصوصی تئاتر «الف» توضیح داد: ما در فراخوان جشنواره به موضوع صلح جهانی به شکل جزمی نگاه نکردیم و سعی کردیم به لحاظ معنانی فراخ تر نگاه کنیم؛ گفتگوی ادیان، موضوع صلح با خود، صلح با زندگی و صلح با محیط زیست از جمله مفاهیم مدنظر برای فراخوان بودند. ما در تلاش و رایزنی برای انتخاب و حضور آثار درخور بین المللی با این مفاهیم هستیم ولی اگر چنین اتفاقی نیفتاد بخش بین المللی را با حضور مدیران کمپانی های معتبر بین المللی و همچنین فعالیت های اجرایی دیگر برگزار می کنیم.
سپس بیگ نژاد با بیان اینکه ما در بخش بین الملل جشنواره محتاطانه جلو می رویم، اظهار کرد: از طرف گروه های خارجی پیشنهادهایی ارائه شده و حتی پیشنهاد تولید کار در تبریز را داریم. ظرف ۱۰ الی ۱۵ روز اینده باید درباره کارهای خارجی تصمیم گیری کنیم. بحران آب و محیط زیست از جمله موضوعاتی است که کشورهای خارجی خیلی بهتر و علمی تر به آن ها پرداخته اند که امیدوارم در این جشنواره آثاری با این موضوع حضور پیدا کنند.
وی تأکید کرد: قصد ما این است که صلح را از خودمان شروع کنیم به همین خاطر کل دبیرخانه ما به صورت مجازی اداره می شود و از کاغذ استفاده نکرده ایم و به نوعی صلح با طبیعت داریم.
در ادامه نادر برهانی مرند نیز درباره استقبال صورت گرفته از سوی هنرمندان نسبت به فراخوان نخستین جشنواره خصوصی تئاتر «الف»، اظهار کرد: تاکنون حدود ۴۰ نمایشنامه و ۳۰ اثر صحنه ای متقاضی حضور در جشنواره هستند که من می دانم در دقیقه نود همچون جشنواره های دیگر، استقبال خیلی بیشتر خواهد شد.
در بخش دیگری از نشست، بیگ نژاد درباره سالن های میزبان اجراهای جشنواره تئاتر «الف» گفت: سالن های تئاتر مستقل تبریز، اقبال نظر، تئاتر شهر و سالن همایش های شهرداری میزبان آثار جشنواره خواهند بود، ضمن اینکه سالنی را هم تجهیز خواهیم کرد. آقای برهانی مرند در زمان پذیرش پیشنهاد دبیری جشنواره شرطی داشت مبنی بر اینکه در هر دوره جشنواره سالنی جدید برای تئاتر در شهر تبریز راه اندازی شود.
در پایان نیز برهانی مرند با بیان اینکه در شرایطی سخت رویداد و جشنواره ای بین المللی که در شأن تبریز باشد برگزار خواهد شد، افزود: استاد سمندریان می گفت که وقتی هنرمندان و سیاستمداران به این باور برسند که تئاتر و فرهنگ از نان شب هم واجب تر است، آنوقت اوضاع کشور روبراه می شود. مسئولین ما در اولویت بندی به فرهنگ نگاه نادرستی دارند در حالیکه در قالب اوقات فرهنگ اولا است. جشنواره خصوصی تئاتر «الف» می تواند یک الگو باشد؛ این جشنواره با کمک بخش خصوصی و بدون حمایت دولت، در شرایط سخت کنونی یک اتفاق را شکل می دهد.
نخستین جشنواره خصوصی تئاتر «الف» با رویکرد صلح جهانی از ۲۷ آبان تا ۴ آذر در شهر تبریز برگزار می شود.
https://teater.ir/news/14848