پایگاه خبری تئاتر: شب گذشته شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود دلخواه نویسنده و کارگردان تئاتر، علیرضا دریابیگی مدیریت دپارتمان تئاتر دانشگاه هنر و معماری به تماشای نمایش مکبث به کارگردانی امیر دژاکام نشستند.
امیر دژاکام در انتهای این اجرا و در حضور میهمانان گفت: میخواهم از فرصت به عبارتی حسن استفاده و به تعبیری سوء استفاده کنم و در محضر این بزرگان درس پس بدهم تا به یمن حضور آنها، صدای من هم پژواک پیدا کند و شنیده شود.
وی ادامه داد: تئاتر گندم است، تئاتر یک هنر استراتژیک است. تئاتر سرگرمی نیست. تئاتر وسیلهای برای درآمدزایی نیست. چراکه هزاران راه مبارک و خوب برای درآمدزایی وجود دارد. چراکه هزاران راه دیگر برای سرگرمی وجود دارد. تئاتر وسیلهای است برای فهم مشترک و از این نظر میگویند که آن هنری استراتژیک است.
این کارگردان در ادامه بیان کرد: وقتی یک کشور فهم مشترک داشته باشد منافع خودش را خوب فهمیده و درک میکند. به این ترتیب صلح و آرامش برقرار میشود، ما در زندگی معمولی به واسطه حواسمان با واسطه و بدون واسطه متوجه موضوعات مختلف میشویم که تجربههای متفاوتی را در اختیار ما قرار میدهیم اما تئاتر این امکان را به ما میدهد تا از طریق یک تجربه خیالی به یک فهم مشترک دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: در پزشکی کارکرد حواس و خیال یکی است. دقیقاً حواس منشا حرکت است، خیال هم منشا حرکت و عاطفه است. تجربه خیالی به ما فهم جدید و همزمانی میدهد و ما به فهم مشترک میرسیم. در نتیجه باید گفت که تئاتر گندم است. من تا زمانی که نفس میکشم و تا زمانی که اندیشه تازهای وجود نداشته باشد، به این راه ادامه میدهم. چهل سال این مسیر را رفتم و باز هم به راه خود ادامه میدهم.
دژاکام با بیان اینکه تئاتر هنر استراتژیک است، در پایان گفت: من ایجابی حرف زدم و مطلقا چیزی را نفی نکردم وامیدوارم از من سوال کنید، که چرا تئاتر گندم بوده و هنر استراتژیک به شمار میآید. امروز اولین نیاز ما این است که به این سوال پاسخ دهیم که چرا تئاتر گندم است و ما چرا تئاتر کار میکنیم. چرا در مملکتی که مدرسه و بیمارستان نداریم، باید پول نفت آن را برای تئاتر بدهیم. به دلیل اینکه فهم مشترک میتواند هزاران مدرسه و بیمارستان بسازد و درگیریها و تخاصم را کم کند و به این صورت ما به صلح ، گفتگو و دیالوگ میرسیم.
بنابر این گزارش نمایش «مکبث» هرشب ساعت ۱۹:۳۰ در سالن یک تماشاخانه شهرزاد به صحنه میرود.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: مکبث به روایت امیر دژاکام با بهرهگیری از زبان بدن و به همراهی دیالوگ، به نقل روایتی جدید از داستان مکبث شکسپیر میپردازد. اثری که طی آن برای اولین بار جدا از روایت مکبث، صدای کاراکترهای دیگر همچون انسانهای عادی که روایتشان در طی رویداد بزرگ داستان مکبث همیشه به فراموشی سپرده شده نیز شنیده خواهد شد... .
الناز تاریخی، آناهیتا صفی خانی، پروا محزون، پریا سلامی، مریم یوسف، شقایق خاکی پور، الناز ملکی، شایان یزدان شناس، احمد داوودی، مصطفی غیاثی، محمد آقا علی اکبری، ابوالفضل جمشیدی، حامد پور محمد، ناصر عزتی، عارف عباسی، طاها عابدی، ماهان عابدی بازیگرانی هستند که در این نمایش ۶۰ دقیقهای به ایفای نقش میپردازند.
از دیگر عوامل این اثر میتوان به: تهیه کننده: امیر دژاکام، مدیر تولید: فاطمه نیشابوری، جانشین تهیهکننده: ابوالفضل جمشیدی، دستیار کارگردان: حسین شهبازی وغزاله جهان بین، موسیقی: احسان تارخ، ساکسفون: گلنوش حمیدی، فلوت: پوریا حصارکی، طراح لباس: مژگان عیوضی، طراح پوستر:امیر رجبی، عکاس: مصطفی فرج زاده، دستیاران حرکت نگاری: الناز تاریخی، آناهیتا صفیخانی، مدیر صحنه: عارف عباسی، دستیار لباس: فاطمه محمدی، دوخت لباس: زهرا بهرامی، طراح گریم: علی فرزامی، طراح ویدیو: امسن جعفری، دستیار ویدیو: بهرام حاج جعفری زاده اشاره کرد.