انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیوی آنلاین به بهانه قاچاق فیلم سینمایی «خروج» بیانیه‌ای اعتراضی صادر کرد.

پایگاه خبری تئاتر: این انجمن در پی اکران آنلاین انحصاری فیلم سینمایی «خروج» که توسط سازمان رسانه‌ای اوج به کنسرسیوم سرویس‌های VOD «فیلیمو» و «نماوا» به طور انحصاری اعطا شده بود لازم دانست توضیحاتی را به محضر مردم شریف ایران و مدیران و مسئولان دولتی و حاکمیتی ارائه نماید:

۱. شیوع ویروس COVID۱۹ در تمام دنیا و در ایران خسارت‌های بیشماری به صنایع مختلف بویژه صنعت سینما وارد کرد. همانطور که وزیر محترم ارشاد اعلام نمودند خسارتی نزدیک به یک هزار میلیارد تومان به فرهنگ و هنر وارد شد. در این شرایط اکران آنلاین فیلم سینمایی «خروج» بدون انجام تمهیدات لازم فنی و هماهنگی‌های لازم با صنوف مختلف سینمایی و وزارت ارشاد اقدامی غیر کارشناسانه بود که به حیثیت تمام شرکت‌های این حوزه لطمه وارد کرد.

۲. در چنین شرایطی شهرداری تهران در یک اقدام بسیار هوشمندانه و غیرانحصاری در راستای حمایت از بخش دیگری از فرهنگ و هنر در حوزه موسیقی اقدام به برگزاری کنسرت نمود و سازمان صدا و سیما نیز با اعطای مجوز پخش آنلاین به تمام شرکت‌های عضو انجمن صنفی و دارای مجوز از ساترا شرایطی فراهم نمود که یک تجربه موفق در کشور رقم خورد. آیا این تجربه موفق نمی‌توانست الگویی شود برای مشارکت تمام سرویس‌های VOD و IPTV در کشور؟! آیا سازمان رسانه‌ای‌اوج نه به عنوان یک تهیه‌کننده حقیقی بلکه به عنوان یک تهیه‌کننده وابسته به حاکمیت با بودجه حاکمیتی نمی‌توانست از این تجربه موفق الگوبرداری نماید؟!

۳. برای انجام اکران آنلاین در کشور طرحی به سازمان سینمایی و بزرگان سینمای ایران ارسال شد که با تمهیدات ویژه و با استفاده ظرفیت تمام شرکت‌های عضو صنف، با مشارکت سینماداران و شرکت‌های پخش سینمای آنلاین در کشور راه‌اندازی شود. از آنجا که این طرح با رویکرد ملی طراحی شده است برای شروع باید هماهنگی‌های لازم با وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد، قوه قضاییه، سازمان ساترا، صنوف سینمایی و صنف VOD و IPTV انجام شود. یک ستاد تشکیل شود و نماینده نهادها در آن حضور داشته باشند تا در لحظه بتوان جلوی دانلود غیرقانونی و تخلفات احتمالی گرفته شود. متاسفانه در اکران آنلاین فیلم سینمایی «خروج» نه تنها شاهد هماهنگی‌های لازم نبودیم بلکه اقدامات اولیه فنی لازم در راستای جلوگیری از دانلود راحت و یا شناسایی سورس دانلود نیز صورت نگرفته بود.

۴. تجربه سینمای آنلاین در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا تجربه موفقی بوده است. چرا که تمهیدات لازم فنی و حقوقی برای این موضوع در نظر گرفته شده است. اما متاسفانه اقدام عجولانه و انحصارگرایانه موجب شد تجربه‌ای که می‌توانست موفق باشد به تجربه‌ای شکست خورده مبدل شود.

۵. انجمن صنفی VOD و IPTV به اطلاع می‌رساند کنسرسیوم سرویس‌های مذکور همانطور که خود اعلام نمودند عضو این انجمن صنفی نمی‌باشند و اقدام اکران آنلاین بدون هماهنگی با این انجمن اتفاق افتاده است. هر چند همانطور که در هفته اخیر ۱۲ شرکت به اعضای صنف اضافه شد این انجمن با آغوش باز پذیرای تمامی همکاران خود می‌باشد. امید است این شکست تجربه‌ای باشد تا در آینده شاهد اقدامات انحصارگرایانه از سوی نهادها و سازمان‌های دولتی و حتی تهیه‌کنندگان عزیز و خدمت‌گزار کشور نباشیم.

۶. در پایان انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیوی آنلاین (VOD و IPTV) اعلام می‌دارد در راستای اجرای طرح «سینما آنلاین» آماده همکاری با صنوف سینمایی و وزارت ارشاد است و می‌تواند بر اساس تجربیات نزدیک به ۳۰ شرکت در این حوزه استفاده نماید.