دومین جلد از مجموعه‌ی «کتاب آواژ»، ضمن تجلیل از نمایش‌نامه‌نویس پیشکسوت ایرانی،«محسن یلفانی»، و با موضوع وضع‌وحال نمایش‌نامه‌نویسی در چهار دهه‌ی اخیر ایران و راهکارهایی برای ارتقای آن، چاپ و توزیع شد.

پایگاه خبری تئاتر: شماره‌ی دوم دوره‌ی «کتاب آواژ» هم‌زمان با سال‌روز تولد «غلامحسین ساعدی» به چاپ رسید. هم‌چنین نسخه‌ی رایگان این کتاب در سایت نشر آواژ بارگذاری شده و قابل‌دانلود است.

دبیری «کتاب آواژ» را محمدرضا قلی‌پور، نمایش‌نامه‌نویس،کارگردان تئاتر و مدیر انتشارات آواژ بر عهده دارد. او هدف از انتشار فایل این کتاب را به صورت رایگان، حمایت هرچه بیش‌تر از نویسندگان، صاحب‌نظران و علاقه‌مندان عرصه‌ی تئاتر و ادبیات نمایشی عنوان کرده است.

به گفته‌ی قلی‌پور، در هر شماره از «کتاب آواژ»، موضوعاتی پیرامون هنر، مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند و صاحب‌نظران و بزرگان عرصه‌ی فرهنگ و هنر، به بیان دیدگاه خود در قالب یادداشت و مقاله با موضوع مطرح‌شده خواهند پرداخت.

این مجموعه در شماره‌ی دوم خود وضع‌وحال نمایش‌نامه‌نویسی در چهار دهه‌ی اخیر ایران و راهکارهایی برای ارتقای آن را موضوع قرار داده است.

افرادی که مطالب آن‌ها را در این شماره از «کتاب آواژ» می‌خوانید، بدین شرحند:

خسرو حکیم‌رابط، فرهاد ناظرزاده‌کرمانی، جمشید ملک‌پور، ابراهیم گلستان، رضا شیرمرز، ناصح کامگاری، علی شمس، عزت‌الله مهرآوران، محمدرضا قلی‌پور، فرشته فرشاد، مسعود موسوی، سکینه عرب‌نژاد و پیام لاریان.

ویراستاری این مجموعه را نکیسا راستین انجام داده و همچنین این شماره حاوی تصویرسازی‌هایی از سیدمحمد مساوات و نمایش‌نامه‌هایی از دینا جادِری، سیدمحمد سجادی و ندا محمدیان به عنوان منتخبان بخش استعدادهای نمایش‌نامه‌نویسی کتاب آواژ است.

فرشته فرشاد، دبیر بخش استعدادهای نمایش‌نامه‌نویسی «کتاب آواژ» در این رابطه می‌افزاید:«طی فراخوان استعدادهای نمایش‌نامه‌نویسی کتاب آواژ، 203 نمایش‌نامه به نشر آواژ ارسال شد. هیات انتخاب این رویداد پس از بررسی دقیق آثار، شش نمایش‌نامه را بر اساس ارزش‌های دراماتیک شایسته‌ی چاپ دانستند که بدون ترتیب اولویت، سه اثر در این شماره و سه اثر هم در شماره‌ی بعدی کتاب آواژ ارائه می‌شوند. امید است این کوشش ما نتیجه‌بخش و برای این عزیزان و جریان ادبیات نمایشی نیک‌انجام باشد».

این مجموعه در هشتادوششمین سال‌روزِ تولد «غلامحسین ساعدی»، نمایش‌نامه‌نویس و هنرمند نامدار ایران چاپ شده و عنوان «به نوکردنِ ماه» که برای این شماره انتخاب شده، برگرفته از شعر احمد شاملو برای ساعدی است که چنین سروده:

به گوهر مراد

به نوکردنِ ماه

بر بام شدم

با عقیق و سبزه و آینه.

داسی سرد بر آسمان گذشت

که پروازِ کبوتر ممنوع است.

صنوبرها به نجوا چیزی گفتند

و گزمگان به هیاهو شمشیر در پرندگان نهادند.

ماه

برنیامد.

گفتنی است شماره‌ی اول «کتاب آواژ» با عنوان «نویسنده نمرده است»، حاوی نقد و یادداشت‌هایی درباره حقوق نویسندگان و مترجمان آثار دراماتیک بود که مورد استقبال بسیار خوبی قرار گرفت.

علاقه‌مندان به تهیه و خوانش این اثر می‌توانند با مراجعه به سایت نشر آواژ در آدرس www.avazh.ir فایل PDF «کتاب آواژ» را به صورت رایگان دانلود و مطالعه کنند. همچنین برای دوست‌داران نسخه‎ی فیزیکی و چاپی اثر، امکان سفارش این کتاب با مراجعه به سایت نشر آواژ وجود دارد.