یک کارگردان و فعال تئاتر در کردستان با اشاره به اینکه مدیریت در تئاتر ایران «اتوبوسی» است و هر مدیری سلیقه خود را دنبال می‌کند از اینکه شان هنرمندان شهرستان‌ها در طرح استقرار گروه‌های نمایشی رعایت نمی‌شود، گله کرد.

پایگاه خبری تئاتر: فاتح بادپروا از فعالان تئاتر کردستان و دبیر اجرایی نهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان درباره وضعیت حمایت از آثار نمایشی در استان کردستان گفت: متاسفانه در طول دو سال گذشته هچ کمکی از جانب اداره کل هنرهای نمایشی به تئاتر کردستان نشده است. من به عنوان یک فعال تئاتری از روز اول هم با طرح استقرار مخالف بودم چون هر مدیریتی که سر کار بیاید ایده ها و سلایق شخصی خودش را دارد و در این میان این هنرمندان هستند که ضرر می بینند.

وی ادامه داد: سال اول راه اندازی این طرح کمک ناچیزی به گروه ها کردند اما از آن به بعد دیگر هیچ حمایتی از گروه های نمایشی صورت نگرفت. فکر اولیه طرح استقرار گروه های نمایشی کمک به هنرمندان شهرستانی بوده است اما به عنوان نمونه من دو سال قبل نمایشی به صحنه برده ام اما تا امروز حتی یک ریال هم از این طرح دریافت نکرده ام.

طرح استقرار باعث اختلاف درونی خانواده تئاتر شده است

بادپروا با اشاره به اینکه اداره کل ارشاد استان‌ها قبل از راه اندازی طرح استقرار کمک اندکی به گروه های نمایشی می کردند، بیان کرد: از زمانی که طرح استقرار راه اندازی شده دیگر این کمک ها نیز صورت نمی گیرد و اداره کل ارشاد به هنرمندان می گوید که تامین هزینه هایتان را از طریق دفتر استقرار گروه های نمایشی تامین کنید. تنها مزیت این طرح به جان هم انداختن تئاتری های شهرستان ها و گروه های نمایشی بود.

دبیر اجرایی نهمین جشنواره تئاتر خیابانی میروان با اشاره به برنامه ریزی نامناسب در هدایت این طرح عنوان کرد: ممکن بود این طرح به نتیجه برسد اما چون مدیریت در تئاتر ایران مدیریت «اتوبوسی» است و کسی راه مدیر قبلی را ادامه نمی‌دهد شاهد هیچ اتفاق دنباله دار و مثمرثمری در کلیت تئاتر کشور نیستیم. در حال حاضر انجمن های نمایشی کل کشور تقریبا منحل شده و همه هنرمندان و فعالیت‌هایشان زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی در هر استان قرار گرفته اند اما این مراکز هم چون هیچ پولی در اختیار ندارند تا از گروه ها حمایت کنند عملا بدون کاربرد هستند. حمایت از اجراهای نمایشی که هیچ این مراکز حتی قادر نیستند هزینه برگزاری یک کارگاه آموزشی را تقبل کنند.

امیدِ دولت تدبیر و امید به بخش تئاتر نرسید

این هنرمند تئاتر متذکر شد: امیدی که دولت تدبیر و امید وعده اش را می‌داد در حوزه تئاتر عملی نشده است اما هنرمندان استان کردستان به صورت خود انگیخته فعالیت های زیادی در عرصه تئاتر دارند. جشنواره تئاتر کردی سقز، جشنواره تئاتر منطقه ای و جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از جمله اتفاقات خوبی است که در استان کردستان رخ می دهد و تنها با تعامل خوب و نگاه مثبت به تئاتر ادامه می یابد. البته با برگزاری این جشنواره ها نگاه اداره کل هنرهای نمایشی در طول این مدت نسبت به تئاتر کردستان مناسب تر از دیگر استان ها بوده است اما در کل هنرمندان از این وضعیت گله دارند.

بادپروا ادامه داد: هرچند در این جشنواره ها کمکی به گروه ها نمی‌شود و مثلا حتی هنوز گروه هایی که در جشنواره کردی سقز اجرا رفته اند پولشان را دریافت نکرده اند اما کسی به این جریان معترض نیست چون برخورد مناسب و همراه با احترامی به گروه ها می شود که در شان یک هنرمند است اما متاسفانه در برخی دیگر از جشنواره شاهد هستیم که طوری با هنرمند برخورد می شود انگار که او یک موجود اضافی است.

این کارگردان تئاتر در پایان صحبت‌هایش درباره فعالیت‌های اخیرش توضیح داد: نمایش «رقصی برای بازگشت عروس ها» که به عنوان برگزیده جشنواره تئاتر کردی سقز انتخاب شده بود برای حضور در بخش مرور جشنواره تئاتر فجر ارائه شده است همچنین نمایش دیگری نیز با عنوان «بهمن برف» را قرار است به زودی روی صحنه ببرم.