چارسو پرس: محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح روز گذشته چهارشنبه دهم خرداد در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره تدوین آئیننامه بند «ه» تبصره ۹ قانون بودجه در هیئت دولت، گفت: در جلسه امروز این بحث مطرح شد که توافقات خوبی داشتیم و امیدواریم نواقص آن را در جلسات بعدی برطرف کنیم.
وی افزود: در این بند از قانون بودجه، شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در این قانون، مکلف هستند یک درصد از هزینههای خود را برای همافزایی و ارتقا فعالیتها و تولیدات فرهنگی از قبیل موضوعات قرآنی، نمایشی، جوانی جمعیت، مطبوعاتی، رسانههای نوین، نشر و کتاب و تولید محتوای فرهنگی فاخر فارسی در فضای مجازی، گردشگری و توسعه و آموزش سواد رسانهای اختصاص دهند.
اسماعیلی گفت: آئیننامه اجرایی این بند توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارتخانههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و امور اقتصادی و دارایی و سازمانهای برنامه و بودجه کشور و تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه تهیه میشود تا به تصویب هیئت وزیران برسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره وضعیت اعزام حاجیان به عربستان افزود: کار اعزام حجاج در دست انجام است که حدود ۱۴ هزار نفر تاکنون اعزام شدهاند. عملیات حج به خوبی در حال انجام است و افزایش روابط دیپلماتیک با کشور میزبان باعث شده است هماهنگیهای بسیار خوبی صورت بگیرد.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: همکاران ما در سازمان حج و زیارت از روند اجرایی عملیات حج با رضایتمندی یاد میکنند و امید داریم که زائران حج که بیش از ۸۵ هزار نفر هستند، به خوبی اَعمال خود را انجام دهند و پس از سفری مقبول به سلامت به کشور بازگردند.
وی در ادامه، با اشاره به اینکه اختتامیه جشنواره بینالمللی امام رضا (ع)، در مشهد برگزار خواهد شد، گفت: این جشنواره در یک فرآیند چندماهه، در ۲۰ رشته فرهنگی و هنری و با ابتکارات خوبی برگزار شده و روند موفقیتآمیزی داشته است. به یاری خداوند، در سالهای آینده، این جشنواره شامل رشتهها و بخشهای بیشتری خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت خوانندگانی که شایعه شده بود ممنوعالفعالیت هستند هم نیز افزود: همه آنچه در این باره ادعا شده بود، جوسازی رسانهای بود که هیچ ریشه واقعی نداشت. بیشتر این هنرمندان، به زودی اجرای صحنهای دارند و زمانبندی فروش بلیت آنها انجام شده است.
اسماعیلی در پایان درباره مجوزهای نمایش خانگی هم گفت: توافق ما با دوستان مان در رسانه ملی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. بر این اساس در حوزه صوت و تصویر فراگیر، بخش سریالهای خانگی و پخش زنده بر عهده صدا و سیماست و مجوز سایر بخشها در فضای مجازی بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. به دلیل ماهیت سریالها که نزدیک به کارکرد تخصصی صدا و سیماست توافق کردیم مجوزهای این حوزه بر عهده همکاران صدا و سیما قرار گیرد.