کارگردانان مبتکر و بلندپرواز بسیاری در تاریخ سینما وجود داشتهاند که روشهای جدیدی را برای خلق فیلمها اختراع کردهاند. این فیلمها نیز به فراتر از سبک خود راه پیدا کرده و کل سینما را تحت تاثیر قرار دادهاند. در این آثار از تکنیکهای خلق تصاویری که در حالت عادی امکانپذیر نیستند و روشهای خلاقانه برای ساخت جهانهای خیالی استفاده شده است.
کارگردانان مبتکر و بلندپرواز بسیاری در تاریخ سینما وجود داشتهاند که روشهای جدیدی را برای خلق فیلمها اختراع کردهاند. این فیلمها نیز به فراتر از سبک خود راه پیدا کرده و کل سینما را تحت تاثیر قرار دادهاند. در این آثار از تکنیکهای خلق تصاویری که در حالت عادی امکانپذیر نیستند و روشهای خلاقانه برای ساخت جهانهای خیالی استفاده شده است. مجموع همه اینها منجر به خلق یک اثر روان و منسجم میشود. بسیاری از بهترین کارگردانان تمام دوران هنرشان را در حین ساخت آثار علمی تخیلی به تکامل رسانده و اثری ماندگار را برای همیشه روی صنعت فیلم و برای نسلهای بعد بجا گذاشتهاند.
ژرژ ملیس

آثار: A Trip To The Moon (1902), The Impossible Voyage (1904)
ملیس کارگردانی عالی بود که از تکنیکهای خلاقانه برای گفتن داستانهایش بهره میبرد. در واقع بدون این تکنیکها گفتن این داستانها ممکن نبود و این موضوع که او یک شعبدهباز بود نیز به کارش در سینما بسیار کمک کرد. او با استفاده از ترفندهای مختلف در ضبط فیلمها توانست تا تصاویر قانعکنندهای را به روی پرده بیاورد که بسیار جلوتر از زمانه خود بودند. در فیلمهای ملیس از صحنههای با دست کشیده شده، نوردهیهای متعدد، درآمیزی و تصویربرداری زمانگریز استفاده شده است که دیدن این آثار را به مانند تماشای یک نمایش جادویی شبیه میکرد. در نهایت ملیس مسیری را برای بقیه فیلمسازان و برای داستانگویی هموار کرد که در غیر این صورت غیرممکن به نظر میآمد.
فریتس لانگ

آثار: Metropolis (1927), Woman In The Moon (1929)
خواهران واچوفسکی

آثار: The Matrix (1999), V For Vendetta (2005), Cloud Atlas (2012), Sense8 (2015)
دنی ویلنوو

آثار: Arrival (2015), Blade Runner 2049 (2017), Dune: Part One (2021), Dune: Part Two (2024)
جورج لوکاس

آثار: THX 1138 (1971), Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977), Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
استنلی کوبریک

آثار: 2001: A Space Odyssey (1968), A Clockwork Orange (1971)
۱۵ نکته درباره فیلم درخشش که احتمالا نمیدانید
برای مثال در فیلمی چون 2001: A Space Odyssey شاهد داستانی نوآورانه در مورد هوش مصنوعی مهاجم هستیم که فراتر از اهداف مورد نظرش تکامل مییابد. پس از آن نیز کوبریک شاهکاری به نام A Clockwork Orange را خلق کرد که در آن دنیایی دیستوپیایی در آینده را همراه با فناوریای بسیار جلوتر از زمانه خود شاهد بودیم. در نتیجه او مستحق این است که به عنوان یکی از بهترین کارگردانان ژانر علمی تخیلی نام برده شود.
ریدلی اسکات

آثار: Alien (1979), Blade Runner (1982), The Martian (2015)
۱۰ شخصیت برتر فیلمهای ریدلی اسکات؛ از ناپلئون تا مکسیموس
این آثار اصولا آیندهای تخیلی و ترسناک را به تصویر میکشند. فیلمهای اسکات به موضوعاتی چون کاوش عمیق فضا، اولین تماس با بیگانگان متخاصم و رباتهای شدیدا پیشرفته و انساننما میپردازد. فرنچایزهای وسیع فراوانی از آثار اسکات الهام گرفتهاند و بدین وسیله کارگردانان مختلف اینگونه داستانها را با روشهایی جدید و گسترشپذیر ادامه دادهاند. ناگفته نماند که اسکات منابع فراوان و قابل توجهی را برای ساخت داستانهای علمی و تخیلیاش به کار میبرد.
کریستوفر نولان

آثار: The Prestige (2006), Inception (2010), Interstellar (2014), Tenet (2020)
۳۷ اثری که نولان به فیلمبازها پیشنهاد میکند
بسیاری از موفقیتهای بزرگ نولان در میان آثار علمی تخیلی بوده و دستاوردهای او در این سبک احتمالا به مانند کارگردانان قبلیای که دههها قبل از او آمدهاند، تاثیرگذار خواهند بود.
استیون اسپیلبرگ

آثار: Close Encounters Of The Third Kind (1977), E.T. The Extra-Terrestrial (1982), Jurassic Park (1993), Minority Report (2002), Ready Player One (2018)
معرفی بهترین فیلم های استیون اسپیلبرگ / از فهرست شیندلر تا فیبلمن
او همچنان دوره شغلی فعالی دارد و فیلمهای جدیدی خلق میکند که تاثیری بزرگ را روی صنعت سینما میگذارند. علاوه بر فیلمهای ذکر شده در بالا اسپیلبرگ آثار گوناگون دیگری نیز ساخته است که در بین بهترین فیلمهای علمی تخیلی تمام دوران باقی ماندهاند.
جیمز کامرون

آثار: The Terminator (1984), Aliens (1986), Avatar (2009), Avatar: The Way Of Water (2022)
«جیمز کامرون» یکی از متمرکزترین و مصممترین کارگردانان تاریخ به شمار میآید و بسیاری از کارهای او در سبک علمی تخیلی است. علاوه بر این، کامرون در هر پروژه جدیدش از خلاقیت خارقالعادهاش استفاده کرده و با جمعآوری انسانهای بااستعداد فراوان، نحوه ساخت فیلمها را دگرگون میکند. کار کامرون در فیلم The Abyss (محصول ۱۹۸۹) منجر به ایجاد اولین شخصیتی شد که به شکل کامل با جلوههای ویژهای واقعگرایانه درست شده بود. این فناوری بار دیگر در فیلم Terminator 2: Judgment Day برای خلق ربات T-1000 استفاده شد.
رتبهبندی همه فیلمهای جیمز کامرون؛ خالق «تایتانیک» و «آواتار»
کامرون همچنین پس از ساخت فیلم «آواتار» باعث شد که پیشرفتهای بزرگی در فناوری موشن کپچر (Motion Capture) به وجود بیاید. او در این فیلم از سِتهای بزرگ برای فیلمبرداری و القای حس دنیایی وسیع استفاده کرد و پس از آن با اضافهکردن جلوههای ویژه به این جهان جان داد. کامرون به مانند «ژرژ ملیس» به خلق یک نمایش دست زده و در نتیجه جادو را به روی پرده آورده است. در حال حاضر جیمز کامرون با توجه به توانایی بینظیری که در خلق دنیاها و داستانهای بزرگ دارد، به عنوان پردرآمدترین کارگردان هالیوود شناخته میشود. او در مجموع سه تا از چهار فیلم برتر گیشه در تمام دوران را کارگردانی کرده است.
منبع: ویجیاتو
https://teater.ir/news/61373