نویسنده و کارگردان نمایش «منگی» عنوان کرد: اصلا برای گرفتن جایزه به جشنواره‌ها نمی‌روم. ولی اگر جایزه بگیرم خیلی خوشحال می‌شوم، من اصولا یک اثر را برای دیده شدن خودش کارگردانی می‌کنم.
چارسو پرس: امین سعدی درباره فضای پست مدرن اثرش «منگی» توضیح داد: پست مدرن هر چیزی را که قبلا بوده خراب می‌کند. قصه را خراب می‌کند و به جای یک سبک صد سبک درست می‌کند. شما به عنوان یک کارگردان باید از یک تجربه‌ای برخوردار باشید که این سبک‌ها را کنار هم در یک خط روایی درست قرار دهید.

وی افزود: من در کنار یک راوی آدم‌های دیگری را قرار دادم که فضاسازی درست دربیاید. این افراد با سایه‌ها افکار ذهنی راوی را برون ریزی می‌کنند. قصه ای که راوی می گوید قطع می شود. راجع به مادربزرگ و رفتن و کشتارگاه تا یک جایی حرف می‌زند و ادامه نمی‌دهد. حتی رویای او هم کامل نیست.



اصلا نمی‌توانیم فضای سیاسی به این قصه بچسبانیم
سعدی درباره اشاره به موضوع مهاجرت در داستان گفت: نمی‌توانیم بگوییم منگی درباره «مهاجرت» است. اصلا نمی‌توانیم فضای سیاسی به این قصه بچسبانیم. فقط یک فضای اجتماعی و انسانی دارد. الان همه ما درگیر اتفاقات درونی و بیرونی هستیم و مثل عنوان نمایش دچار «منگی» شده‌ایم. این نمایش درباره یک انسان است که در فضای مدرن زندگی می‌کند و فشارهایی که به او وارد می‌شود.

وی درباره انگیزه‌اش از حضور در جشنواره تئاتر فجر بیان کرد: این نمایش قبلا اجرای عمومی داشته است. من اصلا برای جایزه به جشنواره نمی‌روم. ولی اگر جایزه بگیرم خیلی خوشحال می‌شوم. همه آدم‌ها دوست دارند دیده و در جشنواره‌ها برگزیده شوند. ولی من اصولا یک اثر را برای دیده شدن خودش تهیه می‌کنم. ضمن این که تا حالا جشنواره تئاتر فجر زیاد رفته‌ام.



کارگردان «منگی» درباره طراحی صحنه و قرار گرفتن بازیگران داخل یک چمدان بزرگ گفت: راوی این چمدان را با خودش به همه جا می‌برد. بنابراین چمدان تبدیل به جعبه سیاهی شد که تصاویر دیده شده توسط این آدم را روایت می‌کند. من بخشی از کارهای جشنواره را قبلا دیده‌ام. همکاری‌هایی که تا الان با من شده خیلی خوب بوده است. جشنواره امسال به سمت انتخاب کارهایی رفته که تئاتری‌تر هستند. یعنی کارهایی که از فضای اکت و تصویر بیشتر استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: همه مطالب جشنواره تئاتر فجر


سعدی ادامه داد: این نمایش اقتباسی از رمان «منگی»، نوشته ژوئل اگلوف ترجمه آقای اصغر نوری است. می‌توانم بگویم حدودا ۴۰ درصد به رمان وفادار بوده‌ام.



«منگی» به فشارهای درونی انسان در زندگی امروز می‌پردازد و داستان جوانی بیست‌وسه چهار ساله را روایت می‌کند که در مسیر خانه و محل کارش، که یک کشتارگاه است، با چالش‌های روانی روبه‌رو می‌شود.

این شخصیت همراه مادربزرگش زندگی می‌کند و نمایش از دیدگاه او روایت می‌شود. هدف اصلی، پرداختن به تنهایی، ناامیدی و فشارهای اجتماعی و روانی است که انسان معاصر تجربه می‌کند.

این اثر نمایشی به شیوه بیناسبکی کارگردانی شده است و در فضای پست مدرن روایت می‌شود.

نمایش «منگی» به نویسندگی محمدامین سعدی، اقتباسی از رمان منگی و ادبیات نمایشی فرانسه است که در مکانی غیر معمول، میان خانه و کشتارگاه مردی جوان و مجرد در کنار مادربزرگ بدخلقش روزگار می‌گذارند.

این اثر پنجشنبه، چهارم بهمن‌ماه، در شب دوم از جشنواره چهل‌وسوم تئاتر فجر در تالار قشقایی اجرا شد.

منبع: ایرنا