حسین پاکدل بعد از سالها دوری از صحنه، این روزها سخت مشغول آخرین مراحل آمادهسازی نمایش خویش است؛ نمایشی که هم گوشهچشمی به تاریخ دارد و هم قصهای است از ستمی که سالها بر دوش زنانی سرزمینمان سنگینی کرده که پاکدل آن را نه با زبانی تلخ بلکه با چاشنی طنز، برای تماشاگران امروزین تئاتر روایت خواهد کرد.
چارسو پرس: قصه «امر ملوکانه» دغدغه دیروز و امروز پاکدل نیست که او از سالها پیش این قصه را در سر پرورانده ، اول بار حدود ۱۰ سال پیش آن را در کافه تریای «همیشه» نمایشنامهخوانی کرد؛ کافه کتابی که تقریبا ۱۲ سال پیش با همراهی همسرش عاطفه رضوی در باغ ایرانی در گوهردشت کرج راهاندازی کرده بود. حالا همین نمایشنامه از شامگاه چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه میرود.
حسین پاکدل در این نمایش هم دغدغههای همیشگی خود را دنبال میکند؛ تاریخ و مسائل اجتماعی و فرهنگی.
او که سالها پیش به عنوان مدیر مجموعه تئاتر شهر در کنار بسیاری از جوانان خوشفکر و خوش آتیه تئاتر ایستاد و از آنان حمایت کرد، در تمام سالهای بعد، پیشنهادهای مدیریتی را نپذیرفت و به جای آن فعالیت هنری را انتخاب کرد.
برای همنسلان ما در تئاتر که فعالیت خود را از دوران اصلاحات آغاز کردند، نام حسین پاکدل همراه با احترامی ویژه و خاطراتی خوش همراه است؛ نامی که هنرمندان جوان آن مقطع هم از آن حساب میبردند و هم میدانستند که اگر ایده یا پیشنهادی بدهد، چیزی به کارشان میافزاید و هر زمان نیاز باشد، کنارشان میایستد و این اطمینان را داشتند که در برابر دیگرانی که گاه در امور تئاتر مداخله میکردند، پشتشان به این مدیر گرم خواهد بود.
پاکدل اما در همان دوره مدیریت هم نشان داد که تنها یک مدیر مقتدر نیست بلکه ذوق هنری او سبب شد تا به فراخور هر کار، پیشنهادهایی به کارگردانهای جوان آن دوره بدهد، موضوعی که بسیاری از آنان در گفتگوهای رسمی و غیررسمی خود عنوان کردهاند.
بیشتر بخوانید: مطالب مربوط به تئاتر ایران
او بعد از رفتن از تئاتر شهر اما دیگر هوای مدیریت نکرد و به جای آن حضورش در این مجموعه و دیگر تئاترها به عنوان یک هنرمند رقم خورد.
پاکدل با اجرای نمایشهایی همانند «سمفونی درد»، «رقص زمین»، «یک صبح ناگهان»، «عشق و عالیجناب»، «حضرت والا»، «کابوس حضرت اشرف» و ... و نیز نگارش نمایشنامههایی مانند «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد»، «پروانههای آسیایی» و ... و نیز بازی در نمایشهایی مانند «ترن»، «سردار»، «وقتی خروس غلط میخواند» و ... نشان داد که کار هنری را از صندلی مدیریت خوشتر میداند.
او که همواره در کار خواندن کتابهای تازه است، بسیاری از نمایشنامههای خود را با اقتباس از آثار ادبی ایران و جهان نگاشته و نمایش «امر ملوکانه» او گرچه اقتباسی نمایشی به شمار نمیآید، اما هم به تاریخ و هم به ادبیات دوران قاجار پهلو میزند و هم قصه زنان ایران زمین است که پس از گذر دههها و سدهها، صدایشان را رها کردهاند.
نمایش «امر ملوکانه» به نویسندگی و حسین پاکدل با بازی عاطفه رضوی، صالح میرزاآقایی، مرتضی آقاحسینی، سپهر گودرزی، مرضیه بدرقه، محسن بهرامی، اشکان هورسان، یاسمین اربابی، مهدیه خوشفطرت، بیتا آقاجری، صادق اکبری و هاتف گودرزی در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه میرود.
این نمایش از ۲۴ اردیبهشت ماه ساعت ۱۹:۳۰ اجرا خواهد شد.
https://teater.ir/news/71132