مراسم نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار برگزار شد و فیلم «آنورا» با کسب ۵ جایزه از جمله بهترین فیلم و کارگردانی به عنوان برنده بزرگ این جوایز شناخته شد. ضمن آنکه انیمیشن ایرانی «در سایه سرو» اسکار گرفت. این سومین اسکار برای سینمای ایران پس از اسکار فیلمهای «فروشنده» و «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی است.
اسکار ۲۸۵ فیلم واجد شرایط برای شرکت در رقابت بخشهای انیمیشن، مستند و بینالمللی را معرفی کرد.
تحلیلگر ارشد فصل جوایز سینمایی از نشریه هالیوود ریپورتر پیشبینی کرده که در حال حاضر ۶ فیلمی جزو شانسهای اصلی اسکار بینالمللی ۲۰۲۵ شناخته میشوند که در امریکا پخشکننده دارند و دیگر آثار هنوز در پی یافتن پخشکننده در ایالات متحده هستند. در این بین برای نماینده سینمای ایران هم هنوز پخشکنندهای خارجی رسما معرفی نشده است.
با داغ شدن فصل جوایز سینمایی، هالیوود ریپورتر در گزارشی به معرفی فیلمهایی پرداخته که بیشترین شانس را برای کسب تندیس طلایی اسکار بهترین فیلم دارند.
فیلم مستند «غرق شدن لیسبون مارو» از سوی آکادمی برای شرکت چین در نود و هفتمین دوره جوایز اسکار، واجد شرایط شناخته نشد و ظاهرا برای جایگزینی آن خیلی دیر است.
با گسترش اعضای بینالمللی آکادمی، هر مراسم اسکار جهانیتر میشود و فیلمهای غیرانگلیسی زبان شهرت بیشتری پیدا میکنند.
کلیتون دیویس، نویسنده و کارشناس فصل جوایز مجله ورایتی پیشبینی میکند که پنج کارگردان بیش از بقیه شانس نامزدی اسکار بهترین کارگردانی را دارند.
فیلم «بروتالیست» به عنوان یکی از شانسهای اصلی جوایز اسکار شناخته میشود، جایی که آدرین برودی میتواند با کسب دومین جایزه اسکار نام خود را در تاریخ جوایز اسکار ماندگار کند.
طبق اعلام رسانه ها، ۷۹ کشور فیلمی به آکادمی معرفی کرده که نسبت به سال پیش با ۸۸ فیلم، کاهش نشان می دهد.
«کشتیگیر» که در جشنواره فیلم بوسان جایزه برد، نماینده بنگلادش در رقابت اسکار نود و هفتم شد و جمهوری دومینیکن «ایر» را به آکادمی معرفی کرد.
کمدی «چگونه میتوان قبل از مرگ مادربزرگ میلیونها دلار پول به دست آورد» از سوی تایلند به اسکار رفت تا شمار فیلمهای این رقابت به ۸۲ فیلم برسد.
دست خالی سینمای ایران برای معرفی اثری به اسکار، در غیاب اکران آثار شاخص و جولان فیلمهای کمدی نیز ترجیعبندی بود که پیش از مطرح شدن نام «در آغوش درخت»، بارها و بارها از سوی منتقدان مطرح شد تا بحران تولید آثار سینمایی در داخل کشور را بیشازپیش به رخ بکشد.
فیلم سینمایی «نفس من را بگیر» به عنوان نماینده رسمی سینمای تونس در شاخه بهترین فیلم بینالمللی اسکار ۲۰۲۵ انتخاب شد.
چین مستندی درباره جنگ جهانی دوم با عنوان «غرق شدن لیسبون مارو» را برای رقابت در بخش فیلم بینالمللی اسکار معرفی کرد.
هیو جکمن و رایان رینولدز در صدر فهرست مجریان منتخب اسکار برای دوره نود و هفتم جای دارند.
در روزهای آخر مهلت معرفی نماینده کشورها به اسکار بینالمللی، کشورهای بیشتری نمایندگان خود را به آکادمی معرفی کردند.
هنگ کنگ فیلم نماینده خود را برای شاخه بهترین فیلم بلند بین المللی آکادمی اسکار ۲۰۲۵ انتخاب کرد.
در سه دهه گذشته، انتخاب فیلمهای نماینده ایران برای شرکت در بخش بهترین فیلم خارجی زبان جوایز اسکار، اکثرا با حساسیت خاصی همراه بوده است. این فرآیند گاهی با حواشی و بحثهایی همراه شده که دلایل متعددی از جمله موضوع فیلم، سیاستهای داخلی و بینالمللی و سلیقههای هنری را در بر میگرفت.
فریدون جیرانی عضو کمیته انتخاب فیلم ایرانی به اسکار در پی نامهاش به پرویز شهبازی کارگردان فیلم «رکسانا»، متن دیگری را منتشر کرد.
«در آغوش درخت» سیامین نماینده رسمی سینمای ایران در ادوار رقابت اسکار بهترین فیلم بینالمللی جوایز اسکار محسوب میشود؛ شاخهای که پیش از این با نام بهترین فیلم خارجی با غیرانگلیسی زبان نیز شناخته میشد.
کمیته اسکار سینمای اسپانیا فیلم «بازگشت زحل» را به عنوان نماینده رسمی خود در اسکار ۲۰۲۵ انتخاب کرد.