در سایه سرو، به نویسندگی و کارگردانی شیرین سوهانی و حسین ملایمی، محصولی از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. شیرین سوهانی، کارشناس ارشد کارگردانی انیمیشن از دانشگاه هنر تهران، و حسین ملایمی، کارشناس ارشد همین رشته، در خلق این اثر نقش داشتهاند.
انیمیشن کوتاه «پتتیک» ساخته نرگس ذاکری به بخش مسابقه جشنواره بینالمللی فیلم انیمیشن «هپی ولی» در آمریکا راه یافت.
انیمیشن کوتاه «وزن مقدس» ساخته فرنوش عابدی به جشنواره فریبورگ سوئیس راه یافت.
صادق جوادی میگوید: فعالیت انیماتورهای ایرانی در آثار درجه چندم ترکیه قابلتأمل و نگرانکننده است.
محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران با حضور در برنامه "پلان" رسانه تصویری "آن" درباره فیلم اسکاری "در سایه سرو" گفت: اگرچه کانون از برخی رفتارها در اسکار دلخور شده است، اما نیمه پر لیوان را میبینیم؛ اینکه انیمیشن "در سایه سرو" پرچم ایران را به اهتزاز درآورده است.
مجری طرح انیمیشن «در سایه سرو» گفت: درخواستی از سوی سازندگان مبنی بر اینکه به آنها برای گرفتن ویزا کمک کنیم، نداشتیم. ۵۰ درصد سهام برای فروش بینالمللی را به کارگردانان واگذار کردیم؛ چند ماه پیش هم کل هزینه برآورد را از کانون دریافت کردند.
«در سایه سرو» تلاش چشمگیری است که بیش از هر چیز، اهمیت دغدغهمندی و سادگی در قصهگویی را در میان انیمیشنهای پرزرقوبرق به رخ میکشد و به یاد هنرمندان میآورد که تازه پس از جنگ باید بیدار شد و اثرات آن را روایت کرد.
در سایه سرو داستان پدر و دختری است که در نزدیکی سواحل جنوب کشور زندگی میکنند. پدر بهدلیل عوارض ناشی از جنگ دچار اضطراب پس از حادثه است و دخترش میخواهد او را ترک کند، ناگهان با ورود یک نهنگ به ساحل، داستان چرخش پیدا میکند و شخصیتها در موقعیتی جدید قرار میگیرند.
نهادها و سازمانهای سینمایی کشور دریافت اسکار بهترین انیمیشن کوتاه برای «در سایه سرو» به کارگردانی شیرین سوهانی و حسین ملایمی را تبریک گفتند.
انیمیشن ۲۰ دقیقهای « در سایه سرو» به کارگردانی مشترک شیرین سوهانی و حسین ملایمی بار دیگر، اسکار را به سینمای ایران آورد.
انیمیشن کوتاه «در سایه سرو» به نویسندگی و کارگردانی مشترک شیرین سوهانی و حسین ملایمی، بهعنوان نخستین انیمیشن ایرانی موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه در نود و هفتمین دوره جوایز آکادمی علوم و هنرهای سینما (اسکار) شد.
اما تامپسون در آخرین پیشبینی خود قبل از برگزاری مراسم اسکار، انیمیشن «در سایه سرو» را به عنوان برنده شاخه بهترین انیمیشن کوتاه معرفی کرد.
انیمیشن «انجیر» ساخته الهه فلاحیان با نگاهی به کودکی و خاطرات آن روزهای کارگردان در شهر تاریخی میبد ساخته شده است.
انیمیشن «تاول» به کارگردانی حسنا خسروی فرد درباره آسیب کودکان در خانوادههای ناآرام و متشنج است.
پویانمایی کوتاه «حیات» به نویسندگی و کارگردانی متین احمدی به نهمین جشنواره ملی هکاتوم راه یافت.
سازندگان انیمیشن نامزد اسکار «در سایه سرو» میگویند هنوز ویزای سفر به آمریکا دریافت نکردهاند
سازنده انیمیشن «افسانه سپهر» با بیان اینکه «تا زمانی که انیمیشن مورد توجه قرار نگیرد،» دیده نخواهد شد، گفت: توقع ما این است که انیمیشنها هم در بخشهای مختلف سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر مورد ارزیابی قرار بگیرند.
هر قاب از انیمیشن، با تنالیته ای از رنگهای گرم و فرم های ساده و مینیمال، فضای زندگی شخصیتها را ترسیم میکند و تماشاگر می تواند مستقیم و بدون کوچکترین واسطه با جهان اثر ارتباط برقرار کند.
انیمیشنهای کوتاه «گلهای کاغذی»، «جیرفت»، «ملودی» و «فصل پریدن» در بخش مسابقه پنجمین جشنواره انیمیشن «بابل» رقابت میکنند.
اولین تصویر دستهجمعی از تمام شخصیتهای اصلی انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» منتشر شد.
بر اساس پیشبینیها، یک انیمیشن ایرانی شانس حضور در میان نامزدهای نهایی نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار را دارد.