در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
در طول سالها حضور سینمای ایران در جشنواره فیلم ونیز، سینماگران ایرانی تاکنون بابیش از ۱۰۰ اثر در این رویداد سینمایی مهم حضور داشتهاند.
چیزی به اسم سینمای کودک در ایران نداریم. این تعداد فیلمهایی هم که آقایان با هزینههای بسیار هنگفت و در قالب انیمیشن به اسم سینمای کودک میسازند اصلا مناسب سن بچهها نیست. بچه که نباید با جنگ و کشت و کشتار آشنا شود. خودش وقتی بزرگ شد با جنگ آشنا میشود. یا در برنامههایشان به شکل مبالغهآمیزی میخواهند بچه را با آموزههای مدنظر خود آشنا کنند. چنین عملکردی باعث میشود که کودکان از تلویزیون و سینمای ایران دور شوند
تنها با بررسی کارنامه هشت هنرپیشه زنی که از ایران رفتهاند، به عدد ۱۵۳ فیلم سینمایی و ۶۳ اثر تلویزیونی میرسیم که دیگر از صداوسیما پخش نمیشوند. در این فهرست ۲۱۶تایی تعدادی از بهترین و فاخرترین آثار سینما و تلویزیون ایران را میتوان یافت.
موضوع تقابل میان ساترا و شبکه نمایش خانگی در هفته اخیر وارد مراحل جدیدی شده است.
قطعا اجرایی کردن طرحهایی چون رایگان کردن سینما در روزهایی چون دیروز یا روز ملی سینما و... ، راهکار مناسب و درخور شأن سینما نیست. سینمایی که داعیه صنعتی شدن دارد، قطعا با چنین راهکارهایی نمیتواند حتی در پاشویه صنعتیشدن نیز جای داشته باشد، هرچند شرایط فعلی نیز کمکی به ارتقای فرآیند صنعتیشدن سینما نمیکند.
صنعت آسیبپذیری مثل سینما که خیلی راحت ممکن است از اولویتهای روزمره مردم خارج شود، باید تخفیفهای بیشتری به مشتریانش بدهد اما میبینیم که قیمت بلیت سینما بسیار بیشتر از تورم دستمزدها پیش رفته و این را فقط کسانی میتوانند انجام داده باشند که به معنی واقعی کلمه، چرخه سالم صنعتی و حضور مخاطبان در سینمای ایران برایشان مهم نیست.
عمده آثار سینمایی ساخته ذهن و برآمده از شخصیتپردازی نویسندگان است اما در سالهای اخیر، سینمای ایران، محل تولید آثاری بوده که از دل واقعیات تاریخی استخراج شدند. این آثار سینمایی ممکن است سراغ لحظات خونین دفاع مقدس و ترورهای دهه 60 بروند یا بازنمایی باشد از زندگی و زمانه مشاهیر ایرانی! شاید هم دوربین فیلمساز بخواهد زندگی واقعی یک جنایتکار را تصویر کند مثل «عنکبوت» به کارگردانی ابراهیم ایرجزاده یا «خفاش» به کارگردانی علیاصغر شادروان.
نزدیکترین و محتملترین مسیری که در تمامی این سالها برای بازیگرشدن افراد گمنام مطرح بوده، دریافت پول است. یعنی هنرجویی که تمامی راهها را برای بازیگرشدن طی کرده است، وقتی از ادامه راه از مسیر قانونی و حرفهای خسته میشود یا خود پیشقدم میشود یا با پیشنهادهای عجیب جنسی، مالی، شراکت و... مواجه میشود تا بتواند پای خود را در سینما باز کند.
توقع میرفت با کاهش شیوع کرونا شاهد حضور مجدد مردم در سینماها باشیم اما به اعتقاد تعدادی از تهیه کنندگان سینما، مشکلات اقتصادی باعث شده که این اتفاق محقق نشود.
«پسر دلفینی» عنوان انیمیشنی به کارگردانی محمد خیراندیش است که توانسته است در روسیه بالغ بر یک میلیون و ۷۳۰ هزار دلار فروش کند و تبدیل به یک پدیده در شرایط اقتصادی امروز سینمای ایران شود.
با انتشار رقم دستمزد غیرمتعارف ۹ میلیاردی برای کارگردان «برادران لیلا»، مروری کردهایم بر دستمزدهای نجومی ستارههای سینمای دهه ۶۰ و ۷۰ نظیر اکبر عبدی که به دلیل طلب یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی در دهه ۷۰ ممنوعالکار شد.
پرداختن به ابعاد زندگی ناشنوایان و کمشنوایان، همواره مورد علاقه سینماگران ایرانی و بینالمللی بوده و آثار فراوانی با محوریت زندگی آنها ساخته شده است.
عروسکها گاه در محبوبیت و شهرت، از بازیگران گوی سبقت را ربوده و در قلب کودکان و بزرگسالان چند دهه نفوذ می کنند. این موجودات اَبری به ظاهر ساده، گاه خود را به چنان جایگاهی می رسانند که سوپراستار چندین برنامه پرمخاطب و فیلم های پرفروش می شوند و چهره معروفشان بر انواع محصولات فرهنگی و مصرفی جا خوش می کند.
مخاطبان مجموعه های شبکه نمایش خانگی در چند سال اخیر شاهد ناتمام ماندن چند سریال بودهاند؛ سریالهایی که بابت تماشای هر قسمت از آن پول پرداخت کردند و بازیگران و کارگردانان اسم و رسم داری هم پشت کار بودند، اما از نیمه های کار با بدعهدی سازندگان رو به رو شدند و بر اعتمادی شان به این مدیوم اضافه شد.
عطش حضور، مقابل دوربین فیلمبرداری و دیده شدن بر روی پرده عریض سینما، از قدیمالایام، مورد توجه بسیاری از خوانندگان در سراسر جهان بوده است، این کشش در ایران نیز پس از دورهای توقف، طی دهههای اخیر پای چندین خواننده مطرح را به آثار سینمایی کشیده است.
توسعه سامانههای فروش اینترنتی بلیت سینماها، یکی از سیاستهایی بود که در دولت گذشته دنبال شد؛ پیرو این سیاست، قرار بر این بود که انحصار از سینماتیکت بهعنوان تنها مجرای خرید اینترنتی بلیت سینماها برداشته شده و مخاطب بتواند فرآیند خرید بلیت را از درگاههای اینترنتی مختلف انجام دهد.
پس از ادعاهایی که فائقه آتشین (گوگوش) در مصاحبه با هما سرشار مطرح کرد، افراد زیادی از جمله محمود قربانی، مهرداد آسمانی و پولاد کیمیایی به آنچه او گفت واکنش نشان دادند و حرفهایش را دروغ دانستند.
تئاتر ایران سال ۱۴۰۱ را با تغییر در بدنه معاونت هنری وزارت ارشاد آغاز کرد و انتظار میرفت شرایط برای تئاتر ایران در دولت جدید بهبود پیدا کند اما اتفاقات به گونهای دیگر رقم خورده است.
در تمام این سالها آنقدر فهرست فیلمهای توقیفشده یا آثار که بنا به دلایل سیاسی یا اجتماعی نمیتوانند فیلم خود را منتشر کنند، مورد بازتاب خبری قرار گرفته است که حواسها از فیلمهای سالمی که نتوانستهاند در یک شرایط نرمال و عادی فیلم خود را روی پرده بفرستند، پرت شده است.
ویدیو منتشر شده از حرفهای تلخ رضا رویگری در آسایشگاه کهریزک خاطرهی چند همکار دیگر او مثل مهری مهرنیا و ثریا حکمت را زنده میکند که سالها قبل از بودن در آسایشگاه سالمندان یا مشکلات مالی گلهمند بودند.