بزرگداشت مسعود کیمیایی که در آن اعلام شد فیلم جدید او به زودی ساخته میشود، با ابراز دلتنگی این فیلمساز برای بازیگر قدیمیاش و نیز تاکید او بر اینکه هنوز کاری در مقابل مردم انجام نداده، همراه شد.
مجله سینمایی "سایت اند ساوند"، پس از ۱۰ سال فهرست جدیدی از برترین کارگردانان تاریخ سینمای را با نظرسنجی از منتقدان سینمایی منتشر کرد.
مرور ساده وضعیت و شیوه گردش قدرت در خانه تئاتر نشان میدهد چرا این تشکیلات بعد از 22 سال موفق به اجرای قابل اعتنای بندهای چهاردهگانه «موضوع فعالیتها»ی مندرج در اساسنامهاش نشده و موضوع انتخاب مدیرعامل را به صنف سینما باخته است.
فروش سینمای ایران در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال گذشته دو و نیم برابر افزایش داشته است.
امروز و در میانِ این حجمِ دود، بعید است از تصویرِ جمعیتِ صف بسته دورِ «تئاتر شهر» که منتظر باز شدنِ گیشه فروش بلیت نمایش «حمید سمندریان»، «بهرام بیضایی» و... بودند، هالهای باقی مانده باشد. تصویری که دیرزمانی است تکرار نشده و با روند یک دهه اخیر اوضاع اقتصاد، دیگر هم نخواهد شد، اما جای این تصویر، تا دلتان بخواهد دودِ سیگار است و سیگاری و جگر و دل و قلوه و سوسیس و کوبیده.
هیات مدیره خانه سینمای ایران مرضیه برومند فیلمساز پیشکسوت سینمای ایران را بعنوان مدیر عامل خانه سینمای ایران برگزید.
بعد از پایان یافتن جشنواره چهلویکم تئاتر بینالمللی فجر، در آخرین ماه زمستان، شاهد رونق گرفتن نه چندان امیدوارکننده اجراهای تئاتری هستیم. مسئله اینجاست که حرفهایهای عرصه نمایش همچنان به صحنه بازنگشتهاند و فضا برای تازهنفسهای بیتجربه و آماتور بیش از پیش گشوده شده است.
درصد قابلتوجهی از تهیهکنندگان فعال سینمای ایران بسیار منفعلانه عمل میکنند. کارت و نام خود را خرج فیلم میکنند و نه بیشتر. حضور تهیهکننده در یک فیلم میتواند کیفیت اثر را تضمین کند؛ اما امروز از این نقطه بسیار دور هستیم. تهیهکنندگان بعضا یک پروژه حاضر و آماده حتی با حضور سرمایهگذار را میپذیرند که این حضور بیتاثیرترین حضور است. حتی بقیه کارها و پیگیریهای اکران و جشنواره و غیره هم، همچنان بر دوش کارگردانان یا سرمایهگذاران خواهد بود.
پیگیریها نشان میدهد که ممکن است سال آینده بلیتهای سینما در روزهای نیمبها کمتر از نصف قیمت به فروش برسد اما به نظر میرسد که سینماها یکپارچه بلیتهای خود را شناور بفروشند تا به این واسطه مخاطبین سینما در دهکهای گوناگون بتوانند به سینما بیایند.
۱۱ سال قبل در چنین روزهایی اصغر فرهادی برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را گرفت و برای اولین بار این جایزه را به فهرست افتخارات بینالمللی سینمای ایران اضافه کرد؛ این کارگردان برگزیده اسکار که چند سال بعد نیز برای «فروشنده» اسکار گرفت، پیشبینی خاصی برای «جدایی نادر از سیمین» داشت.
تاریخ سینمای ایران را از هر طرف ورق بزنی یک واژه در آن خودنمایی میکند: «توقیف». ربطی هم به پیش و پس از انقلاب و یا دولتهای مختلف ندارد. برخی فیلمها از نظر مسئولان وقت شایسته دریافت پروانه نمایش نبودهاند و برای مدتی یا همیشه مهر توقیف خوردهاند.
مستند فرانسوی «در اَدمان» به کارگردانی «نیکلاس فیلیبر» برنده جایزه خرس طلایی بهترین فیلم از هفتاد و سومین جشنواره فیلم برلین شد.
مجوز نمایش بینالمللی فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» به نویسندگی و کارگردانی حمید نعمت الله صادر شد.
«مالکیت باغ فردوس همچون خانه هنرمندان میان شهرداری تهران و وزارت فرهنگوارشاد اسلامی، مشترک است. طبق توافقی که در زمان حضور غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران انجام شد، این ساختمانها از سوی شهرداری به وزارت فرهنگوارشاد اسلامی تحویل داده شدند، مادامی که استفادهای فرهنگی از آنها شود. براین اساس این ساختمانها تا زمانی که مورد استفاده فرهنگیاند، متعلق به بهرهبردار یعنی وزارت فرهنگوارشاد اسلامی هستند.»
مدیران سالنهای خصوصی و دولتی امروز توانایی برقراری ارتباط موثر با هنرمندان با استعداد و موثر، ایجاد امکانات مورد نیازِ آنها برای اجرا، برنامهریزی مناسب با هدف درآمدزایی و البته دریافت حق اساسی خود از محل بودجه عمومی کشور را ندارند. با وجود فشار رو به فزونی انواع شوراهای نظارت که به چشمپوشی و انصراف هنرمندان جریانساز (نمایشنامهنویس، کارگردان، بازیگر، برنامهریز، طراح صحنه و ...) منجر شده، نمیتوان کاستیهای مدیریتی مجموعههای خصوصی و دولتی را در به وجود آمدن این غیاب و کنارهگیری بیتاثیر دانست
شاهین شجری کهن: دبیر جشنواره، مدیران میانی و داوران و هیات اجرایی باید از اهالی سینما باشند و سینماگران با آنها همدل باشند، نه اینکه حس کنند سینما متعلق به خودشان است و حق دارند هر تصمیمی بگیرند. اگر مردم با جشنواره همراهی نکنند دیگر همه چیز فاقد ارزش است.
براساس مصوبه مورد اشاره، موانع قطعی دریافت مجوز اجرای آثار نمایشی 14 مورد است، درحالی که با مراجعه به فرمِ معروف به «سه برگی» درخواست اجرای نمایش مصوب «شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی»! شما با 16 مورد مواجه میشوید و البته تغییرِ بعضی واژهها که ماهیت و بارِ حقوقی دارند.
سالنهای نمایشی تهران در آخرین ماه سال میزبان ۵۳ اثر نمایشی در ژانرهای(گونههای) مختلف است.
فیلم «آواتار ۲» با گذر از فیلم «تایتانیک» دیگر ساخته «جیمز کامرون» به رتبه سوم پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینما راه یافت.
جوایز سالانه آکادمی فیلم بریتانیا برندگان خود را معرفی کرد و فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» با کسب بیشترین جوایز در این مراسم درخشید.
در میان فیلمهایی که هر سال در جشنواره فجر رونمایی میشوند معمولا آنهایی که جایزه بیشتری گرفتهاند یا مردم بیشتر دوست داشتند، در اولویت اکران نوروزی قرار میگرفتند اما امسال شرایط از هر سال دیگری متفاوت تر است چرا که بخشی از فیلمهای قابل توجه جشنواره چهلویکم بخاطر رکورد گیشه در ماههای گذشته به نظر میرسد، کمتر تمایلی به اکران در ایام نوروز که با ماه رمضان هم تلاقی پیدا کرده، دارند؛ از آن طرف انبوهی از فیلمهای به نمایش درنیامده هم وجود دارد که البته معلوم نیست آیا در ریل جدید سینما برای اکران جا میگیرند یا خیر!؟