چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با معرفی برندگان سیمرغ بلورین به ایستگاه پایانی رسید.
در دهه دوم برپایی جشنواره فیلم فجر که دورههای پررونقی را دربرمیگیرد و بسیاری از آثار ماندگار سینما در آن سالها خلق شدهاند، فیلمها و شخصیتهایی ماندگار شدهاند که بیشتر آنها یادگار نامهایی تکرار نشدنی در تاریخ سینمای ایران هستند.
37 اثر در بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر 43 حضور دارند.
مستندها تا چند سال پیش به موضوعاتی مانند حیاتوحش و حیوانات محدود میشدند، اما امروز به ابزاری برای روایت وقایع اجتماعی و تاریخی تبدیل شدهاند. با وجود جشنوارههایی همچون حقیقت و فجر که فرصتی برای نمایش مستندها فراهم میکنند، سینمای مستند در ایران به جایگاه ویژهتری دست یافته است. در این مسیر، مستندهایی چون «خط القعر»، «درباره مهرداد بهار»، و «روزگار احمد» سعی دارند تا از جنبههای مختلف تاریخ و فرهنگ ایران پردهبرداری کنند و سوالات پیچیده اجتماعی و سیاسی را پاسخ دهند.
آمار ۵ دورۀ اخیر جشنواره فیلم فجر نشان میدهد این رویداد همچنان میتواند مسیر اصلی اکران سینما باشد.
حدود 10 فیلم به جشنواره امسال اضافه میشوند و جدای از بخش مسابقه و اکران مردمی، به برج میلاد و سینما ملت خواهند آمد تا مورد قضاوت اصحاب رسانه قرار بگیرند. فیلمهایی که دسته سوم آنها (یعنی آثاری که به تأیید هیئت انتخاب نرسیده است) میتواند با نمایش برای اهالی رسانه، مورد توجه قرار بگیرند و بعدها در اکران عمومی صاحب توفیقاتی شوند و حتی آثار توقیفی هم فرصت بازبینی فیلم میان متخصصان سینما را پیدا میکنند.
علی سرابی با بازی در نقش شهید صیاد شیرازی با گریمی متفاوت به جشنواره فیلم فجر میآید.
جلسه هماهنگی سینماهای مردمی چهل سومین جشنواره فیلم فجر با حضور منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره، محمدرضا فرجی مدیر امورسینماها و مدیران و نمایندگان سینماهای میزبان این رویداد برگزار شد.
در ادامه روند تست فنی فیلمهای بخش مسابقه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، قبل از شروع نمایشها، تست ۲ فیلم دیگر نیز در سالن بنیاد سینمایی فارابی انجام شد.
با مشخص شدن زمان نمایش فیلم سینمایی «آنتیک» در سینمای رسانه جشنواره فیلم فجر، تصویر دو بازیگر دیگر آن منتشر شد.
با توجه به نمایش حدود ۴۰ فیلم در سینمای رسانه جشنواره چهل و سوم فجر، فیلمهای کوتاه و مستند راه یافته به این رویداد امسال فقط در خانه هنرمندان اکران میشوند.
حالا چند گام بیشتر تا یک تجربه دیگر از برگزاری جشنواره فیلم فجر فاصله نداریم و با پشتسر گذاشتن حواشی مربوط به انتخاب دبیر، انتشار فراخوان و رونمایی از پوستر، حالا از مهمترین خان، یعنی معرفی فیلمهای راهیافته به بخش اصلی هم عبور کردهایم و میدانیم قرار است جشن چهلوسوم را با حضور چه فیلمها و چه چهرههایی برگزار کنیم.
ظهر روز پنجشنبه ۲۰ دی ماه، اسامی فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اعلام شد تا در این رویداد ۳۳ کارگردان در بخش اصلی با یکدیگر به رقابت بپردازند.
لوگو و لوگوموشن فیلم سینمایی «خاتی» با طراحی محمدرضا شریفینیا رونمایی شد.
قرعهکشی فیلمهای جشنواره چهل و سوم فجر برای نمایش در سینمای رسانه (برج میلاد) آغاز شد.
علی قائممقامی در این دوره جشنواره فجر، تنها تهیه کننده ای است که در ۳ دوره اخیر جشنواره (دوره های ۴۱، ۴۲ و ۴۳) به صورت متوالی در بخش مسابقه حضور دارد.
از میان ۳۷ فیلم جشنواره فجر، ۱۵ اثر توسط نهادها و موسسات به تولید رسیدهاند؛ یعنی کمتر از نیمی از آثار این دوره. نکته جالب توجه آن است که برای اولین بار از زمان حضور انیمیشنها در جشنواره فیلم فجر، ۴ انیمیشن کامل مستقل و با سرمایهگذاری بخش خصوصی به جشنواره راه یافتهاند.
۱۱ اثر مستند سینمایی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر برای کسب سیمرغ بلورین رقابت خواهند کرد.
نخستین تصویر از گریم مصطفی زمانی و امیرآقایی در فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» منتشر شد.
محمود گبرلو عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر گفت که برخی فیلمها با منع قانونی مواجه بودند و به اشتباه برای هیئت انتخاب نمایش داده شده بودند.
جشنواره فجر در به چشم آمدن و موفق شدن این دست از کارگردانان نقش مهمی ایفا میکند. از طرفی اگر قابهای نگاهمان را وسیعتر کنیم و بهقول سینماییها از لنز واید استفاده کنیم، سرمایهگذاری روی کارگردانهای جوان نهتنها به سود سینما، بلکه به سود کل فرهنگ کشور است. این کارگردانان تازهنفس، با نگاهی تازه و قصههای نو، میتوانند مخاطب جدیدی جذب کنند و سینما را از حالت یکنواختی خارج کنند.