مجمع عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران ۲۳ دی برگزار می شود.
ششمین برنامه از سلسله نشستهای «عصرانه مستند» به فیلم «زمان» به کارگردانی ماریا ماوتی اختصاص یافت.
با ادامه فیلمبرداری «فریدِ؟ میگه ساعت هشت» به کارگردانی مسعود فرجام و تهیه کنندگی پیمان راد در تهران، سه بازیگر زن جوان مقابل دوربین این فیلم سینمایی رفتند.
«سرو زير آب» بهعنوان ششمين و آخرين ساخته سينمايي محمدعلي باشهآهنگر، نشان ميدهد که فيلمساز 56 ساله خوزستاني که بهواسطه تعلقش به اين خطه، منطقا از جنگ و تبعات آن درک و دريافتي عميق و ملموس دارد، همچنان به تداوم مسيري ميانديشد که نزديک به دو دهه پيش آن را استارت زده است.
مدیر دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از ثبت ۱۳۸ اثر در بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران خبر داد.
شماره هفتم مجله «سیاه سفید» به سردبیری امیر فرضاللهی منتشر شد.
درآستانه اکران عمومی، آنونس فیلم سینمایی "جن زیبا" رونمایی شد.
«همه میدانند» ساخته جدید اصغر فرهادی یکی از ۱۰ فیلم سینمای داخلی اسپانیاست که بیشترین فروش را در گیشه سینماهای این کشور در سال ۲۰۱۸ داشته است.
با حضور بازیگران سینمای کمدی و چهرههای اینستاگرامی، فیلم «اژدر» آماده نمایش شد.
ژان میشل فرودون سردبیر اسبق مجله «کایه دو سینما» با حضور یک هفته ای در ایران به تدریس در مدرسه ملی سینمای ایران پرداخت.
انجمن کارگردانان سینمای مستند طی اطلاعیه ای اعلام کرد اعضای هیات مدیره این انجمن عضویت در شوراهای فرهنگی را نمی پذیرد.
برنامه «کیوسک» با حضور جواد طوسی و محمدتقی فهیم از منتقدان سینما، فیلم های در حال اکران را بررسی می کند.
بنابر جدول منتشر شده از سوی بنیاد سینمایی فارابی، طی ۱۵ ماه گذشته، سه فیملساز بهصورت ویژه با دستور رییس وقت سازمان سینمایی، تسهیلات دریافت کردهاند.
فیلم سینمایی «جمشیدیه» به کارگردانی یلدا جبلی تحویل دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر شد.
فیلم «فرار از تله» در خانه هنرمندان ایران به نمایش در میآید.
بررسی آمار فروش فیلمها در ۹ ماهه اول سال ۹۷ نشان می دهد که میزان فروش فیلم ها و تعداد مخاطبان سینما نسبت به مدت مشابه در سال ۹۶ افزایش داشته است.
سازمان سینمایی لیست پروانه مالکیت و سهامداران سینمای حرفه ای در سال۹۷ را منتشر کرد.
«گرگبازی» نخستین تجربه فیلم بلند عباس نظامدوست در مقام کارگردان است؛ فیلمی که سال گذشته در فهرست نهایی هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر نبود و در نهایت برای نخستینبار در جشنواره جهانی فجر دیده شد. بسیاری از سینمایینویسان از نقاط قوت فیلم مانند کارگردانی، بازیگری و فیلمنامه آن نوشتند و چند ماه بعد در اکران عمومی، بسیاری از مخاطبان نیز واکنشهای مثبتی به فیلم نشان دادند. علی مصفا ازجمله بازیگران اصلی «گرگبازی» است که اینبار نیز در شمایلی دیگر، بازی متفاوتی را از او میبینیم. هرچند خودش خیلی تفاوتی میان نقشهایش قائل نیست. او میگوید: «تصور میکنم اگر من قرار بود چنین آدمی بشوم چه اتفاقی میافتاد و دوباره سعی میکنم که در خودم دنبال آن آدم بگردم». با علی مصفا درباره تجربه حضور در «گرگبازی»، انتخابهایش بهعنوان تهیهکننده در سینما و چرایی فاصلهای که بین ساختههایش ایجاد شده است صحبت کردیم که شما را به خواندن آن دعوت میکنیم.
بالاخره محسن اميريوسفي بعد از شش سال دوري از گفتوگوي صريح مطبوعاتي، درباره سرنوشت فيلم توقيفشده «آشغالهاي دوستداشتني» لب به سخن گشود و درباره اين فيلم با ما گفتوگو کرد. علت اين گفتوگو هم پرکردن فرم جشنواره براي حضور در سيوهفتمين جشنواره ملي فيلم فجر بود! البته کمي عجيب به نظر ميرسد که بعد از شش سال هنوز با اميد و اراده تلاش ميکند که فيلمش ديده شود! «آشغالهاي دوستداشتني» فيلمي درباره خانواده يک زن (شيرين يزدانبخش) است که به کمک احتياج دارد، ولي در اين مسير اتفاقاتي ميافتد! در اين فيلم اکبر عبدي در نقش شوهر، صابر ابر در نقش پسر بزرگ، حبيب رضايي در نقش پسر کوچک، هديه تهراني در نقش دخترخاله، نگار جواهريان در نقش دوست و شهاب حسيني در نقش برادر بازي ميکنند.
تاریخ به ما میگوید، فاتحان نخل طلایی کن و صیادان شیر طلایی ونیز همواره بالاترین شانس را برای تصاحب جایزه اسکار برترین فیلم «خارجی» (غیرانگلیسی زبان) را داشتهاند. بر این اساس، باید منتظر باشیم که یا «سارقان فروشگاه» از ژاپن (که اوایل خردادماه در کن اول شد) امسال اسکار مزبور را ازآن خود میکند، یا «روما» از مکزیک(که اواسط شهریورماه در ونیز پیشتازی کرد) اسکار را به دست میآورد. هرچند، همه ماجراهای «اسکار 2019» در این شاخه خاص(اسکار خارجی) همیشه به همین سادگی هم نیست. آکادمی علوم سینمایی و هنرهای تصویری که نهاد اهداکننده اسکار است بارها این جایزه خاص را به فیلمی داده که نه در کن و ونیز نامی درکردهاند و نه سروصدایی در جشنواره برلین -که سومین ضلع مثلث جشنوارههای برتر جهان است- راه انداخته اند!