در این گزارش به بررسی بازیگرانی که جشنواره فیلم فجر سبب تغییر مسیر بازیگریشان شد و بازیگرانی که برای اولینبار در جشنواره فیلم فجر دیده شدند؛ پرداخته شد. بازیگران دیگری نیز هستند که در جشنواره فیلم فجر طی سالیان مختلف برگزاری این رویداد سینمایی شناختهتر شدند.
ادارهكل هنرهاي نمايشي چه سازوكاري براي توزيع متناسب اعتبار و توسعه پايدار تئاتر در استانهاي سراسر كشور در اختيار دارد. آيا روزآمدسازي سازوكار موجود در حال حاضر يك ضرورت نيست؟ چه عامل يا عواملي منجر به انحلال «انجمن نمايش» در دهه ٨٠ و شكلگيري «انجمن هنرهاي نمايشي ايران» شد و از چه زمان «موسسه توسعه هنرهاي معاصر» بين «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي» و «انجمن هنرهاي نمايشي» قرار گرفت.
شهرام زرگر میگوید با توجه به شرایط اقتصادی، برایش طبیعی و پذیرفتنی است که یک گروه بخواهد یک ماه، یک ماه و نیم تمرین کند و مطمئن باشد که 30 یا 40 شب هم میتواند روی صحنه برود و کارش که تمام شد بابت سه، چهار ماهی که در مجموع تمرین و اجرا کرده منتفع باشد و این ماجرا به شکل تقریبی با آثار نیل سایمون برآورده میشود.
22 فیلم جدید سینمایی در جشنواره فیلم فجر امسال در حالی به عنوان تولیدات تازه سینمای ایران رونمایی شدند که سهم بازیگران کهنه کار تئاتر در این فیلمها چشمگیر بود.
سیوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در حالی به روز پایانی خود رسید که حضور پررنگ مردان عرصه سیاست از ویژگیهای قابل توجه آن بوده است.
بعد از گذشت حدود 15 سال، اعلام شد قرار است بنای تاریخی 100 سالهی «تئاتر نصر» هم بالاخره روی خوش ببیند، اتفاقی که میتواند دیگر بناهای قدیمی و تاریخی خیابان لالهزار را که بخش زیادی از آنها به نوعی به تاریخ و فرهنگِ کشور متصل هستند برای نجات امیدوار کند.
نه تنها اين روزها كه اگر يك دهه قبل هم نظر اهالي تئاتر درباره حركت جشنواره بينالمللي تئاتر فجر به سوي نقطه آرماني را جويا ميشويد، «تشكيل گروهي از كارشناسان جهت شناسايي نقاط قوت و ضعف و آسيبشناسي كارشناسانه و در نهايت رسيدن به اساسنامه اجرايي متناسب» را بهترين راهكار براي برون رفت از وضعيت كيفي اين رويداد ميدانستند. ضرورت اين تغيير در گفتوگو با مسعود دلخواه، منيژه محامدي، افسانه ماهيان، منوچهر شجاع و حميدرضا نعيمي با «اعتماد» مطرح شده است.
در حالی که جشنواره فیلم فجر هر سال پرهیجان تر از قبل برگزار میشود سال به سال از رونق جشنواره تئاتر فجر کاسته میشود و هنرمندان کمتری برای شرکت در آن اقبال نشان میدهند.
انتقاد از نحوه برگزاری دومین همایش برگزیدگان جشنوارههای استانی برای معرفی آثار منتخب به سیوششمین جشنواره تئاتر فجر، موارد مختلفی را دربرمیگرفت که مهمترین آنها حذف رویداد تماشای آثار از سوی گروهها بود. منتقدان میگویند حذف جشنواره منطقهای پروسهای را کلید زد که باعث شد بخش استانها هر سال گامی رو به عقب باشد.
حمید پورآذری، مدیر «بخش خارج از صحنه (Offstage)» جشنواره سی و ششم ضمن تشریح جزئیات اختلاف کانون نمایشگران خیابانی با جشنواره از نامه بیجواب فرهاد مهندسپور به اصغر همت گفت.
«تهيهكننده ميتواند در تئاتر مؤثر باشد درصورتي كه تنها تمركزش روي بازگشت سرمايه نباشد. اما هماكنون تهيهكنندگان مختلفي در تئاتر حضور دارند كه نگاهشان به تئاتر و حتي هنر، كالايي است يعني يك مسير انحرافي، گويا ارادهاي هم براي جلوگيري از ورود اين افراد وجود ندارد».
تبلیغات حمایتیِ واحد تبلیغات فرهنگی و مشارکتهای مردمی سازمان زیباسازی شهرداری تهران در دو قالب انجام میشود؛ یکی اطلاعرسانی در مورد اتفاقات فرهنگی مانند تئاترها و دیگری کمپینهای فرهنگی مثل «نگارخانهای به وسعت یک شهر»، «سبک زندگی» و غیره اما نسبتها چگونه تعیین میشود؟
سالهاست که تبلیغات بخش قابل توجهی از فضای سمعی و بصری زندگی ما را اشغال کرده است و با گسترش وسایل ارتباطی و دسترسی همگانی به فضای مجازی و ابزارهای ارتباط جمعی، هر روز نیز شاهد اشکال جدیدتری از تبلیغات هستیم. در هر ردهی سنی که باشیم و به هر شغل و فعالیتی مشغول باشیم، هر روزه با حجم گسترده و غیرقابل چشمپوشی از تبلیغات به اشکال گوناگون روبرو هستیم. از اشکال قدیمیتر تبلیغات مانند بیلبوردها و تابلوها، تبلیغات کاغذی که در خیابان به دستمان میدهند یا به در و دیوار و ماشینها میزنند، به اصطلاح «دادزن»ها و «بفرمازن»ها که صدایشان را در خیابان میشنویم و ما را به خرید از فروشگاهی یا دستفروشی یا خوردن در رستورانی دعوت میکنند و اشکال نسبتاً جدیدتر مانند تبلیغات رادیویی و تلویزیونی گرفته تا تبلیغات جدیدتر مانند پیامک، ایمیل، بنرهایی که در گوشهی وبسایتها جا خوش کردهاند و جدیدتر از همه تبلیغاتی که از طریق رسانههایی چون اینستاگرام، تلگرام و… منتشر میشوند. تبلیغاتی که به ما میگویند چه بخوریم، چه بپوشیم، چه ماشینی سوار شویم، کجا برویم و در یک کلام، چطور زندگی کنیم. به موازات این جریان در تئاتر نیز شاهد ورود انواع تبلیغات مختلف برای جلب مخاطب هستیم. اگر به تئاتر علاقمند باشید و یا به این حرفه مشغول باشید، احتمالاً در فضای مجازی عضو خبرنامهها و گروههای اطلاعرسانی رویدادهای تئاتری هستید و از این طریق اخبار و اطلاعات دنیای تئاتر را دنبال میکنید. در این صورت حتماً هر روزه با سیل عظیم انواع و اقسام تبلیغات پیامکی، پستهای اینستاگرام، گروههای تلگرامی، ایمیل و… مواجه میشوید که قرار است اطلاعرسانی کنند، اما گاه تا حدی تکراری و بیش از اندازه میشوند که ممکن است نخوانده از کنارشان رد شوید. اما این تبلیغات چه میگویند؟ از ما چه میخواهند؟ چه هدفی دارند؟ و چرا به این شکل عمل میکنند؟
این روزها هنگامی که صحبت از اجرای تئاتر میشود، بیش از هر موضوع دیگری پرسشهایی را به اشکال گوناگون میشنویم که همگی حول محور یک موضوع اصلی هستند: چند نفر تماشاگر؟ یا به عبارت دیگر چند بلیت و چه میزان فروش؟ در وهلهی اول شاید چنین موضوعی عجیب به نظر برسد، اما با نگاهی به وضعیت امروز سالنها و گروههای تئاتری میتوان دید که چرا این موضوع به دغدغهی تئاتریها تبدیل شده است.
آوینیون در کنار رود «رون» قرار دارد با بناها و دیوارهایی بازمانده از قرون وسطا که دورتادور این شهر تاریخی را احاطه کردهاند. اکثر نمایشهای بخش اصلی جشنواره در فضای آزاد این معماری قدیمی اجرا میشوند. گاه مخاطب احساس میکند که در وسط تاریخ به تماشای نمایش نشسته است. درواقع پیوند معماری با هنر تئاتر است که تماشاچیان زیادی را هرساله از سایر نقاط جهان به این شهر زیبا جذب میکند.
برپایی سی دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بهانه ای شد تا به آمار چاپ و نشر کتاب در حوزه تئاتر با توجه به آنچه از سوی ناشران کشور در این نمایشگاه عرضه شده است نگاه بیاندازیم.
جشن خانه تئاتر که از شنبه ۹ اردیبهشت ماه در فضای باز خانه هنرمندان آغاز شده است، سومین روز را پشت سرگذاشت.
نشست خبری چهاردهمین جشن خانه تئاتر صبح امروز دوشنبه 4 اردیبهشت با حضور اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر، سهراب سلیمی دبیر جشن خانه تئاتر و احسان حاجیپور، مدیر روابط عمومی جشن و مهدی قلعه مدیر اجرایی این جشن در سالن کنفرانس خانه تئاتر برگزار شد و در این نشست پوستر این مراسم رونمایی شد.
در این گزارش مشروح اطلاعات آماری فعال ترین هنرمندان تئاتر در رشته های کارگردانی، نویسندگی، بازیگری، طراحی صحنه، طراحی لباس، طراحی گریم را به شما معرفی می کنیم.
خبر ارسالی مرکز هنرهای نمایشی بابت لغو نمایش «آخرین نامه» به کارگردانی مهرداد کوروشنیا و توضیحات مدیرکل هنرهای نمایشی ، اولین سوالی که به ذهن متبلور میکند، دلیل لغو اجرای این نمایش است.
پنجمین میزگرد از سمینار بین المللی تئاتر و ظرفیت های بخش غیر دولتی با موضوع نقش صنوف در ارتقا بخش غیر دولتی پایان بخش برنامه های دومین روز این سمینار بود که در آن نصرالله قادری ، حمید ششجوانی و ایرج راد نقطه نظرات خود را در این زمینه بیان کردند.