به گفته معاون هنری وزارت ارشاد، تئاتر هنر صريح و گاهي انتقادي است و بايد شرايط نقدپذيري را ميان مسوولان فراهم كنيم و با فراهم شدن اين شرایط مي توان اميدوار بود كه در آينده لحن هنرمندان به جاي آكندگي از بغض هاي فروخورده لبريز از تدبير و اميد باشد.

پایگاه خبری تئاتر:  مراسم افتتاحیه سی‌ودومین جشنواره تئاتر فجر با حضور معاون هنری وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی، دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر ، مدیر کل هنرهای نمایشی ، رئیس هیات مدیره منطقه آزاد کیش و جمعی از هنرمندان و مدیران هنری در سالن همایش های بین المللی جزیره کیش برگزار شد.

ر این مراسم هنرمندانی همچون سعید پورصمیمی، انوشیروان ارجمند، داوود رشیدی، علی نصیریان، در کنار مدیرانی چون علی مرادخانی، معاون هنری وزارت ارشاد، حسین طاهری، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، قادر آشنا، دبیر سی‌ودومین جشنواره تئاتر فجر، و مهندس مونسان، رئیس هیات مدیره منطقه آزاد کیش از بنر جشنواره امسال پرده‌برداری کردند تا سی‌ودومین جشنواره تئاتر فجر رسما آغاز شود.

معاون امور هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای حاضران قرائت کرده و ضمن ابراز خوشحالی از این که طی مدت اخیر بسیاری از راهبردها در سیاست اجرایی و فرهنگی دولت از زبان خود هنرمندان بازگو شده است، گفت: مسوولان اداري و اجرايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد بستر را براي حضور شايسته هنرمندان فرهيخته تئاتر فراهم كنند تا هنرمندان اين حوزه بي دغدغه و مشكل به توليد آثار خود بپردازند.

وي با تاكيد بر اين نكته كه وظيفه ما آماده سازي زيرساخت ها براي حصول و بلوغ اتفاقات تئاتري در كل كشور است، خاطرنشان كرد: قبول داريم كه در مواردي كمبودهاي وجود دارد و در مناطقي شاهد فشردگي امكانات و در بخش هايي از كشور شاهد كمبود امكانت هستيم؛ پس گام نخست ما در فراهم سازي زيرساخت ها تناسب امكانات در كل كشور است.

معاون امور هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تئاتر را آيينه دار فرهنگ و هنر كشور دانست و تصريح كرد: فخامت هنر تئاتر متضمن اين نكته است كه اين شيوه توليد هنري بي هيچ پيرايه اي اصل و ذات معاني موجود در بطن و عمق موضوعات انساني را در صحنه به شكل زنده به مخاطب ارائه مي كند و راز تاثيرگذاري بالاي آن در اين ارتباط زنده و بي واسطه و بي پيرايي است.

وي با تاكيد بر اين نكته كه در حضور هنرمندان عنوان مي كنم كه بايد شرايط را براي توسعه اين هنر در تمامي بخش ها فراهم كنيم، افزود: تئاتر هنر صريح و گاهي انتقادي است پس بايد در ابتدا شرايط نقدپذيري را ميان مسوولان فراهم كنيم كه ما همه آماده ايم و بعد آنرا بين جامعه توسعه دهيم.

مرادخاني گفت: بدون شك با فراهم ساختن اين امكانات و ترتيب اولويت دولت و بعد مردم، مي توان اميدوار باشيم كه در آينده فضاي گفت و گو و لحن هنرمندان به جاي آكندگي از بغض هاي فروخورده و ناراحتي هاي عيان و پنهان، لبريز از تدبير و اميد باشد و اين تازه زماني است كه توانسته ايم شعار دولت را در بخش فرهنگ جاري و سازي كنيم.

وي با اشاره به بودجه محدود 18 ميليارد توماني معاونت هنري و بخش هاي متعدد آن چون هنرهاي تجسمي، موسيقي، مد و لباس و البته تئاتر در سال جاري ابراز اميدواري كرد كه در سال آينده بتوانيم با افزايش اين سقف بودجه جبران مافاتي براي هنرمندان دلسوز و فهيم و فاخر تئاتر ايران داشته باشيم.

معاون امور هنري با اشاره به لزوم توسعه هماهنگ تئاتر در كل كشور به تئاتر استان ها اشاره كرد و افزود: نگاه ما به مقوله توسعه امكانات تنها مختص تهران نيست و تلاش مي كنيم تا امكانات استان ها را نيز رونق بخشيم تا ديگر وجود برخي امكانات در تهران براي هنرمندان استاني آرزو و رويا و خيال نباشد.

وي حضور پررنگ بانوان در جشنواره تئاتر فجر را  اتفاق مباركي دانست و ابراز اميداواري كرد تا اين روند علاوه بر نشانه هاي خوبي كه از خود به جاي گذاشته است به يك هم افزايي ملي و فرهنگي در كشور منتج شود.

مرادخاني ادامه داد: نگاه مهم دولت بر ديپلماسي عمومي و ديپلماسي بين المللي در عرصه فرهنگ استوار است و بر مسولان تئاتر كشور است تا با تعامل با هنرمندان زمينه توسعه روابط بينافرهنگي در حوزه هنرهاي نمايشي را فراهم كنيم.

وي افزود: ايران اين ظرفيت را دارد كه ميزبان اجراي عمومي گروه هاي بين المللي باشد و هنرمندانش در خارج از كشور در صحنه ها بدرخشند و نتيجه اين تعامل دوجانبه به ارتقای دانش فني و معرفت عمومي هنرمندان ما منتج خواهد شد.

معاون امور هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي امنيت شغلي، استمرار فعاليت، اجراي مستمر، تمركززدايي از تهران، افزايش بهره وري در استان ها را خواسته هاي به حق و مهم هنرمندان تئاتر دانست و تصريح كرد تلاش مي كنيم تا اين امكانات با توانايي هاي موجود و تعامل با نهادهايي چون شهرداري هاي كل كشور آنگونه كه در تهران به انجام رسانديم، عملياتي كنيم.

وي با تاكيد بر اين مساله كه ادبيات موجود در فضاي تئاتر كشور بايد به لحن اميدواركننده تغيير پيدا كند افزود: تلاش ما بر آن است تا مشكلات هنرمندان را در آينده كاهش دهيم و به جاي شنيده بغض فروخورده آنها شنونده كلام اميدوار و آكنده از روزهاي پرفروغ فرداي تئاتر ايران باشيم.

قادر آشنا دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز با ابراز قدردانی از همکاری مسؤولان جزیره کیش در برگزاری مراسم افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر، گفت: دلیل برگزاری افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در جزیره کیش، همکاری و استقبال خوب مسؤولان جزیره کیش بود و امیدواریم بعد از این شاهد فعالیت‌های تئاتری در این جزیره باشیم.

آشنا گزارش کوتاهی از بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره ارائه کرد و حضور بانوان و استان‌ها را در جشنواره تئاتر فجر چشمگیر دانست.

در این مراسم رییس هیأت مدیره منطقه آزاد کیش با تأکید بر جایگاه مهم هنر تئاتر، گفت: مدیریت جزیره کیش قصد دارد فضای فرهنگی را در این جزیره گسترش دهد و کیش را به کانون موضوعات و فعالیت‌های فرهنگی تبدیل کند.

از جمله بخش های دیگر این مراسم سخنرانی علی نصیریان هنرمند شناخته شده کشور بود که خواستار توجه بیشتر به ظرفیت و خلاقیت چهره‌های مستعد تئاتر و سینما شد و گفت: در حال حاضر در سراسر مملکت، استعدادهای خلاق و جوان بسیاری داریم، اما متاسفانه این استعدادها به ثمر نمی‌نشینند.

این هنرمند با تاکید بر ضرورت استمرار فعالیت‌های نمایشی، از کمبود امکانات تئاتر اظهار تاسف کرد و گفت: نه تنها امکانات مادی بلکه حمایت‌های معنوی هم در تئاتر کم است. در حالی که باید انگیزه لازم را برای ادامه فعالیت هنرمندان ایجاد کنیم.

نصیریان خاطرنشان کرد: مملکت را دولت‌ها نمی‌سازند بلکه ملت‌ها می‌سازند و بنده درخواست می‌کنم کار تولید و ساخت‌و ساز به بچه‌های تئاتر سپرده شود و دولت فقط حمایت کند.
او همچنین خطاب به هنرمندان شهرستانی گفت: اهالی تئاتر شهرستان‌ها نیز خودآموزی و کسب تجربه را فراموش نکنند.

در ادامه این برنامه سه قطعه تک‌گویی درباره مسائل و مشکلات مختلف تئاتر ایران از ابتدای شکل‌گیری تا به امروز اجرا شد. این قطعات توسط داریوش مودبیان، ایرج راد و محمد حاتمی اجرا شد. در این قطعات مشکلات مختلف تئاتر ایران مطرح شد و یاد هنرمندان درگذشته همچون حمید سمندریان، احمد آقالو، سعدی افشار، محمود استادمحمد، جمشید لایق، اکبر رادی و ... گرامی داشته شد. همچنین مطالبی درباره مدیران پیشین مرکز هنرهای نمایشی ارائه شد و از علی منتظری، یکی از مدیران پیشین تئاتر به نیکی یاد شد.

اجرای یک قطعه موسیقی تلفیقی ایران و هند و تقدیر از سه تن از مدیران ارشاد استان‌ها، از دیگر بخش‌های مراسم افتتاحیه جشنواره تئاتر بود. همچنین قرار بود جمشید مشایخی یکی از مهمانان ویژه این برنامه باشد، اما از آنجا که نتوانست در مراسم حضور پیدا کند، محمد حاتمی، بازیگر و کارگردان تئاتر پیام کوتاهی را از طرف مشایخی خواند.

مراسم افتتاحیه سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با اجرای نیما کرمی و در جمع هنرمندانی همچون داود رشیدی ، علی نصیریان ، فریندخت زاهدی ، سیاوش طهمورث ، انوشیروان ارجمند ، ایرج راد ، پری صابری ، ستاره اسکندری ، اصغر همت ، سهراب سلیمی، داریوش مودبیان، هادی مرزبان، محمد حاتمی، سعید پورصمیمی ، شهره سلطانی ، ابراهیم پشتکوهی برگزار شد. در جمع مهمانان این مراسم تعدادی سفیران کشورهای مهمان در جشنواره تئاتر فجر و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، حمید شاه آبادی مشاور امور هنری وزرت ارشاد ، حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد ، وحید لک مدیر امور استانهای جشنواره بین المللی فجر حضور داشتند.

سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از 24 دی تا 12 بهمن هاه در شش استان تهران، خوزستان، لرستان، گلستان، خراسان رضوی و البرز، تهران و دو منطقه آزاد اروند و کیش برگزار می شود.