ندا هنگامی، دبیر بخش به علاوه فجر چندی پیش در گفتگویی دربارهی نحوه شرکت در این بخش گفته بود: «بهعلاوه فجر با مدیران سالنهای خصوصی طرف است. اگر کسی مایل بود نمایش او در بخش «بهعلاوه فجر» حضورداشته باشد، باید به یکی از سالنهای خصوصی حاضر در جشنواره درخواست بدهد و با مدیران سالن به این توافق برسد. پس گروههای تئاتری با ما ارتباط مستقیم ندارد و مناسبات بین مدیران سالنها و هنرمندان است.»
اما اکنون گویا مدیران سالنهای خصوصی چندان از شرایط این بخش راضی نیستند و نسبت به وضعیت این بخش در فجر 37 واکنش نشان دادهاند.
«انجمن صنفی تماشاخانههای ایران» به دلیل عدم شفافسازی در زمینهٔ سیاستهای اجرایی و نحوهٔ حضور تماشاخانههای خصوصی در سی و هفتمین جشنوارهٔ بینالمللی تئاتر فجر در این رویداد حضور نخواهد داشت.
در جلسه مورخ 22 آبان ماه که در تماشاخانه مشایخی برگزار شد، اعضای صنف تصمیم گرفتهاند تا روشن شدن این موضوع و نظر صریح دبیر جشنواره تئاتر فجر، از حضور در این دوره از جشنواره فجر انصراف دهند.
این جلسه در حضور مدیران و نمایندگان پردیس تئاتر شهرزاد، عمارت نوفل لوشاتو، تماشاخانه مشایخی، تماشاخانه دیوار چهارم، تماشاخانه مهرگان، تماشاخانه فانوس و تماشاخانه همای سعادت رسمیت پیدا کرد و این تصمیم خروجی جلسه مورخه 22 آبان «انجمن صنفی تماشاخانههای ایران» است.
این حرکت صنفی نخستین واکنش عمومی از جانب صنف تماشاخانهداران است، صنفی که در ماههای اخیر به سبب شرایط عجیب تئاتر با رفتن چند عضوش روبهرو بوده است.