شش فیلم از امروز به ترکیب فیلم‌های روی پرده سینماها اضافه می‌شوند تا فقط تایم انتظار سینمادارها برای آغاز اکران عید فطر را پر کنند و گویی همه می‌دانند که قرار نیست «دیده» شوند!

پایگاه خبری تئاتر: از امروز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ترکیب فیلم‌های روی پرده سینماهای سراسر کشور با ۶ فیلم تازه، به‌روز می‌شود.

فیلم سینمایی «تولدت مبارک» به کارگردانی سمیه زارعی‌نژاد در گروه آزادی جایگزین فیلم سینمای «زندانی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی می‌شود. «خانه دیگری» ساخته بهنوش صادقی در سینما آستارا جایگزین «متری شیش و نیم» ساخته سعید روستایی خواهد شد. «وکیل مدافع» ساخته سلما بابایی در سینما استقلال جایگزین «غلامرضا تختی» ساخته بهرام توکلی می‌شود. «سامورایی در برلین» ساخته مهدی نادری در گروه باغ کتاب جایگزین «ژن خوک» به کارگردانی سعید سهیلی می‌شود. فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی در گروه زندگی جایگزین «چهار انگشت» به کارگردانی حامد محمدی خواهد شد و فیلم سینمایی «به دنیا آمدن» به کارگردانی محسن عبدالوهاب هم در گروه فرهنگ جایگزین فیلم سینمایی «پیشونی سفید ۳» به کارگردانی سیدجواد هاشمی می‌شود.

اکران عید نوروز و اکران عید فطر همیشه جزو طلایی‌ترین فصل‌های اکران بوده‌اند و بسیاری از سینماگران برای تصاحب این ۲ فصل به رقابت می‌پرداخته‌اند اما در چند سال اخیر حدفاصل میان این دو تایم طلایی اکران، تبدیل به یک فصل نیمه‌مرده شده‌است که همزمانی آن با ایام ماه مبارک رمضان و کم‌رونقی سالن‌های سینمایی، در کیفیت استقبال از فیلم‌ها تأثیر مستقیم گذاشته و می‌گذارد.

تسهیلاتی که فیلمی را نجات نمی‌دهد

هرچند در این فصل به‌گفته سخنگوی شورای صنفی نمایش به فیلم‌هایی متقاضی اکران تسهیلات ویژه ارائه می‌شود اما هر بار با کمترین استقبال از سوی سینماگران مواجه می‌شوند. ضمن اینکه با تاکید شورای صنفی نمایش تصور غالب این بود که فیلم‌های مناسبتی در این دوره میانی به نمایش در می‌آیند اما همان تعداد انگشت شمار فیلم‌ها مناسبتی هم جزو فیلم‌هایی بودند که پیش‌بینی می‌شد فروش چندانی نداشته باشند و به همین دلیل صاحبانشان اکران در این فصل را پذیرفته‌اند.

نکته دیگر اما این است که زمان نمایش فیلم‌ها در این بازه زمانی محدود است به طوری که مقارن شدن برخی از روزهای اکران با شب‌های قدر در چند سال اخیر باعث شده شورای صنفی نمایش به مدت یک هفته اکران فیلم‌های رمضانی را تمدید کند که این تمدید با توجه به هم‌پوشانی با فصل اکران عید فطر و ورود فیلم‌های قدر به چرخه اکران در عمل عایدی برای فیلم‌ها نداشته است.

هرچند در ماه رمضان بلیت‌های سینماها پیش از اذان مغرب به صورت نیم بها ارائه می‌شود و اکران فیلم‌ها از افطار تا سحر در بسیاری از سینماها برقرار می‌شود اما صاحبان آثار همواره از فروش فیلم‌هایشان ناراضی بوده‌اند.

در چند سال اخیر تنها فیلمی که توانست فروشش را حتی در ماه رمضان حفظ کند «نهنگ عنبر؛ سلکشن رؤیا» به کارگردانی سامان مقدم بود که نمایش این فیلم از ۲ هفته پیش از آغاز ماه رمضان یعنی ۱۲ شعبان آغاز شده بود و توانست به فروش خوبی در این فصل نیمه مرده برسد. باید دید در شرایط پیش رو و در این دوره کوتاه از اکران از ۶ فیلم تازه روی پرده رفته، هیچیک می‌توانند به فروش قابل قبولی برسند یا نه.

نکاتی درباره فیلم‌های تازه اکران

امسال در ترکیب اکران ماه رمضان نیز یک فیلم کمدی با نام «سامورایی در برلین» وجود دارد؛ فیلمی با بازی حمید فرخ‌نژاد در نقش جمشید سامورایی، امیر مهدی ژوله، میرطاهر مظلومی، هومن حاجی عبداللهی، سامان صفاری، نادر مشایخی، محسن حسینی، احمد سمنار، رنه اشتولز، آزاده اسماعیل‌خانی، گوهر خیراندیش و میترا حجار که پیش بینی می‌شود به نسبت دیگر فیلم‌ها جزو پر فروش‌های این دوره از اکران باشد.

«سامورایی» از فیلم‌های کمدی است که شانس بالایی برای دیده شدن در این فصل دارد 

دیگر فیلم این دوره «به دنیا آمدن» با بازی هدایت هاشمی، الهام کردا، بهناز جعفری و… است که از دوره سی و چهارم جشنواره فیلم فجر باقی مانده است؛ فیلمی که پیش از این چند بار اکرانش به تعویق افتاده بود اما بالاخره صاحبانش توانستند یک نوبت اکران برایش بگیرند و این فیلم را در ماه رمضان به نمایش بگذارند.

از دیگر نکات این فهرست، بازگشت شهاب حسینی سه سال بعد از «برادرم خسرو» به پرده‌های سینماهاست. هر چند اخیراً فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی‌» از میان فیلم‌های قدیمی‌تر او روی پرده رفت اما حالا قرار است او که در این سال‌ها از کارگردان‌های فیلم اولی حمایت کرده است با «نبات» به‌عنوان یکی از تازه‌ترین نقش‌آفرینی‌هایش در سینماها ظاهر شود.

شهاب حسینی با فیلم «نبات» مهمترین چهره در ترکیب تازه اکران سینماها است 

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «سعید مرد چهل و چهار ساله‌ای که همسرش را سال‌ها پیش در یک سانحه از دست داده با دختر دوازده ساله‌اش نبات زندگی آرام و شیرینی را در تهران سپری می‌کند. با ورود ناگهانی زنی به زندگی نبات، سرنوشت همه آن‌ها دستخوش تغییراتی می‌شود…»

شاید ناشناس‌ترین فیلم‌های این فهرست «تولدت مبارک» به کارگردانی سمیه زارعی‌نژاد و «وکیل مدافع» ساخته سلما بابایی باشد؛ ۲ فیلمی که کمترین خبرها از آنها مخابره شده است و در همین گام‌های ابتدایی عنصر تبلیغ را که یکی از عناصر موفقیت هر فیلم است، از دست داده‌اند.

«تولدت مبارک» فیلمی با بازی اکبر عبدی و محمدرضا فروتن است که پیش از این در سال ۹۷ تهیه‌کننده‌اش در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که «این فیلم بعد از ۵ سال در مسیر اکران افتاده است» و شاید این تنها خبری باشد که می‌شود از «تولدت مبارک» پیدا کرد.

«وکیل مدافع» هم سرگذشتی همچون «تولدت مبارک» دارد. در این فیلم ایمان افشاریان، کوروش تهامی، محمود عزیزی و مجید یاسر به ایفای نقش پرداخته‌اند و مسعود اطیابی که این روزها فیلم «تگزاس ۲» را روی پرده سینماها دارد در مقام مشاور کارگردان در این فیلم حضور داشته است با این وجود تنها نکته‌ای که می‌توان از این فیلم می‌توان یافت خلاصه داستان یک خطی است که در آن آمده است: ««وکیل مدافع» روایتگر نگاهی عمیق با باری سیاسی نسبت به فضای روز و ۸ سال جنگ دفاع مقدس خواهد بود.».

«وکیل مدافع» تنها فیلم با رنگ و بوی سیاسی در ترکیب تازه اکران سینماها است 

شرایط این ۲ فیلم نشان می‌دهد برای سازندگان آن‌ها تنها مهم این بوده است که آثارشان رنگ پرده به خود بگیرند. بنابراین نمی‌شود این فیلم‌ها را جزو شانس‌های این دوره از اکران دانست که به خودی خود فصلی پرچالش برای فیلم‌هاست.

فیلم «خانه دیگری» نیز اولین تجربه کارگردانش است که آن را به جشنواره سی و پنجم فیلم فجر آورده بود؛ فیلمی که در همان زمان هم چندان اهالی رسانه را راضی نکرد.

در «خانه دیگری» گوهر خیراندیش، لیلا زارع، پژمان بازغی، مهنوش صادقی، علیرضا جعفری، روشنک گرامی، امیر صادقی، رابعه مدنی، متین ستوده و ناصر هاشمی به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این اثر آمده است: «مرجان می‌بایست ظرف ۱۰ روز، پولی را برای پدرش تهیه کند. او در طی این مسیر با موانعی روبه‌رو می‌شود که زندگی زناشویی‌اش را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.»

در کمتر از یک ماه مانده به مارتن اکران عید فطر با حضور فیلم‌های شاخصی چون «شبی که ماه کامل شد»، «سرخپوست» و «ما همه با هم هستیم»، باید دید این ۶ فیلم چقدر می‌توانند مخاطب بالقوه خود را به سینماها بکشانند و به تعبیری «دیده» شوند.


منبع: خبرگزاری مهر