پایگاه خبری تئاتر: این بازیگر در سخنانی یادآور شد: سابقه همکاری من با افسانه ماهیان به نمایش «سیوسه درصد نیل سایمون» بر میگردد که در آن کار، ابتدا پیشنهاد بازی به من داده شد اما به دلیل اینکه سر کار دیگری بودم و چون عادت ندارم چند کار را همزمان انجام دهم، نتوانستم در آن کار بازی کنم اما تهیهکنندگی آن را پذیرفتم.
وی افزود: از همان زمان مهین صدری نوشتن نمایشنامه «هم هوایی»را شروع کرده بود و این قرار را از همان زمان گذاشتیم که هر زمان این نمایش اجرا شد من در آن بازی کنم. برای من هم بسیار مهم بود که بعد از سالها چگونه به تئاتر برمیگردم.
وی یادآور شد: من در دوران طلایی تئاتر یک تئاتری فعال محسوب میشدم اما به خاطر سیاستگذاریهای تئاتر در دولت قبل نتوانستم چند سال تئاتر کار کنم و دو کاری که برای هر کدام حدود پنج ماه تمرین کرده بودیم، توقیف شد و امکان اجرا پیدا نکرد. البته الان هم همین احساس را نسبت به امر تصویر دارم و به دلیل شرایط پیچیدهای که در تلویزیون از سینما پیش آمده ترجیح میدهم در تئاتری فعالیت کنم که اصل و بنیادش خصوصی است و مطابق با اعتقادات خودم است.
اسکندری درباره نمایشنامه «هم هوایی» تصریح کرد: من از مهین صدری به خاطر نوشتن این نمایشنامه تشکر میکنم. فکر میکنم موضوعی که در «هم هوایی» مطرح میشود تا 50 سال آینده باز جای کار دارد.
این بازیگر همچنین عنوان کرد: ما برای رساندن این کار به اجرا، تلاشهای زیادی انجام دادیم و حدود یک سال به دنبال سالن بودیم و به خاطر اینکه حجم کارها خیلی زیاد است و تعداد سالنها کم، شرایط برای اجرا سخت است. به هر حال من خوشحالم که در این کار در کنار الهام کردا و سارا بهرامی بازی میکنم و اتفاق فرخندهای است که توانستم به تئاتر برگردم.
وی درباره اینکه کارهای خوب به تعداد اجراهای بیشتری نیاز دارند، گفت: مطمئنا در تئاتر میتواند اتفاقات بزرگتری بیافتد. اخیرا کارهایی مثل «سقراط» و «شکلک» نشان دادند که میتوانند، فراتر از 30 اجرا بروند. مطمئنا اگر هر تئاتری خوب باشد میتواند درآمدزایی داشته باشد. در اروپا وقتی تئاتری اجرا میشود به این راحتیها به پایان نمیرسد و در مدت طولانی در شهرهای مختلف اجرا میشود.
اسکندری در بخش دیگری از صحبتهایش درباره حضور بازیگران سینما و تلویزیون در تئاتر اظهار کرد: ما دو نوع بازیگر تصویر داریم که در تئاتر فعالیت میکنند. کسانی هستند که از ابتدا تئاتری بودند و در واقع به تئاتر بازگشتهاند که مطمئنا بازگشت آنها امر مبارک و بدیهی است و جای خوشحالی دارد. دسته دیگر هم دوستانی هستند که سبقه تئاتری ندارند و به تئاتر فراخوانده میشوند که به نظر من حضور چنین بازیگرانی در تئاتر هیچ اشکالی ندارد چون تئاتر ملک پدری کسی نیست. ما نباید خیلی برای بازیگری مرز قائل شویم. ما تئاتری ها از بیرون دشمن داریم بهتر است خودمان با خودمان دشمنی نکنیم.
افسانه ماهیان کارگردان نمایش «هم هوایی» که در نشست این اثر نمایشی که (امروز 31 فروردینماه) در تالار وحدت برگزار شد، درباره این کار توضیح داد: من از یک سال و نیم پیش با مهین صدری درباره این کار صحبت کردم و در همان زمان طرح اولیه این نمایش شکل گرفت. موضوع این نمایشنامه برایم بسیار جذاب بود و از طرفی هم کاری بود که پیشتر تجربه انجام آن را نداشتم، در این نمایش کاراکترها در واقع از واقعیت تلخ جامعه ما میآیند. فکر میکنم نوع روایت مهین صدری، جنس قصهگویی و پرداخت به همه جزئیات در کارش بسیار جذاب است، این متن در وهله اول همه چیز را با جزئیات به تصویر میکشد.
این کارگردان درباره انتخاب بازیگران نمایش «هم هوایی» گفت: من با الهام کردا پیش از این کار تجربههای همکاری زیادی داشتم. همچنین با ستاره اسکندری در نمایش «سیوسه درصد نیل سایمون» همکاری داشتم و ستاره تهیهکننده آن کار بود. در مورد نقشی که سارا بهرامی بازی میکند هم تصمیم داشتم بازیگری را انتخاب کنم که از بین چهرههای جدید تئاتر باشد.
وی درباره چگونگی اجرای این نمایش در تالار «حافظ» عنوان کرد: این اولین تجربه من و همچنین دیگر اعضای گروه در تالار حافظ است. ما از ابتدا قرار بود در ایرانشهر و یا تئاتر شهر اجرا برویم که به دلیل ترافیک کارها این امکان فراهم نشد و لاجرم به سمت تالار حافظ آمدیم که البته تالاری است که از موقعیت خوبی برخوردار است. در ابتدا قرار بود مهرماه سال گذشته این کار در تالار حافظ به صحنه برود اما به دلیل برنامهریزیهای غیرقابل پیشبینی اجرای ما به فروردین و اردیبهشت امسال موکول شد.
الهام کردا دیگر بازیگر این نمایش درباره حضورش در «هم هوایی» گفت: چیزهایی که از این متن میدانستم به شدت برایم جذاب بود و دوست داشتم که در این کار بازی کنم. البته من تا آخرین لحظه هم نمیدانستم کدام نقش را قرار است بازی کنم و در روز اولی که سر تمرین رفتیم، فهمیدم قرار است چه نقشی را بازی کنم. من نوشتههای مهین صدری را به شدت قبول دارم و مطمئنا برایم جای هیچ تردیدی نبود که سر این کار بروم.
همچنین مهین صدری نویسنده نمایشنامه «هم هوایی» در صحبتهایی کوتاه گفت: این نمایشنامه سه شخصیت زن دارد، همسر شهید دوران، لیلا اسفندیاری و شهلا جاهد. در این نمایشنامه هر یک از شخصیتها مونولوگها و داستانهای زندگی خودشان تعریف میکنند و شخصیتها در کلیت خیلی شبیه به هم هستند. البته من خیلی به این کاراکترها مستند نمیگویم چون میزان اطلاعاتی که من از هر یک از این سه شخصیت داشتم شاید به اندازه سه صفحه بود. در واقع شاید این شخصیتها در نمایشنامه مستند به نظر برسد،اما خیلی مستند نیستند.