پایگاه خبری تئاتر: ابراهیم گلهدار زاده ابراز امیدواری میکند در اجرای مصوبه جدید وزارت فرهنگ و ارشاد در زمینه بازگشایی مراکز فرهنگی انعطافی صورت بگیرد . او همچنین پیشنهاد میدهد که سالنهای تئاتر با هماهنگی اعضای دانشگاه علوم پزشکی و ستاد ملی مقابله با کرونا از نظر ایمنی درجهبندی شوند تا دیگر شاهد تعطیلی یکپارچه تئاتر نباشیم.
این مدیر هنری درباره ابلاغیه جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که بر اساس آن اعلام شده سالنهای تئاتر و سینما تا قبل از ساعت 6 عصر فعال باشند، میگوید: اگر پوستر نمایشهایی را که در دهه 60 اجرا میشدند، نگاه کنیم، متوجه میشویم در آن مقطع هم نمایشها در ساعتهای اول عصر روی صحنه میرفتند؛ چرا که دورهای بحرانی بود و بحث جان افراد اهمیت داشت. حالا هم شبیه آن دوره است هرچند جنس این دو دوره تفاوت دارد.
او توضیح میدهد که مجموعه تئاتر شهر آمادگی از سرگیری فعالیتهای اجرایی را دارد ولی طبعا آغاز فعالیت آن وابسته به تصمیم گروههای نمایشی است.
گله دارزاده خاطرنشان می کند: تعدادی از گروههای نمایشی آمادگی اجرا دارند ولی شاید با ساعت مشخص شده، مساله داشته باشند چون به هر حال ساعت محدودکنندهای است . قطعا نظر گروهها بسیار مهم است چون آنها هستند که باید تصمیم بگیرند آیا در این ساعت، آمادگی ملاقات با مخاطب را دارند.
او با اشاره به رایزنی با گروههایی که در اجرا هستند، اضافه میکند: به هر حال این هم تجربهای است و از امروز بر اساس ابلاغیه جدید، با گروههای در نوبت اجرا گفتگو میکنیم تا به یک برنامهریزی برسیم. من نیز معتقدم ای کاش ساعت مشخص شده در این ابلاغیه، محدودیت کمتری داشت و به ساعتهای متعارف تئاتر نزدیکتر بود. با این حال باید از همین فرصتها هم استفاده کرد چون خوب نیست تماشاگران را از تئاتر محروم کنیم.
گلهدارزاده با بیان اینکه تئاتر، یکسری مخاطب ثابت دارد، ادامه میدهد: فراموش نکنیم در تئاتر، تماشاگران ثابتی داریم که یکی از نگرانیهایشان نبودِ تئاتر است و شاید این ساعت اجرا برای این گروه، نسبت به عادات ما کمی غیرمتعارف به نظر برسد. با این حال شاید همین گروه، در همین محدوده زمانی هم به تماشای تئاتر بیایند.
این مدیر هنری که امیدوار است این ابلاغیه انعطافی هم داشته باشد، میافزاید: این ابلاغ انجام شده و ما هم راه را کاملا بسته نمیدانیم بلکه این شروع را به فال نیک میگیریم و امیدواریم بعد از مدت کوتاهی و با انجام گفتگو و رایزنی، انعطاف بیشتری صورت بگیرد و بتوان این محدوده ساعت را کمی گسترش داد.
او همچنین ابراز امیدواری میکند که بعد ازبازگشایی سالنها، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی که بر بهداشت و مختصات سالنهای اجرا نظارت دارند، این بار از اجراهای نمایشی بازدید کنند و ملاکشان سالنها نباشند.
گله دازراده تصریح می کند: هر چند بازدید از اجراها که خارج از ساعت اداری است، شاید برای دوستان دانشگاه علوم پزشکی دشواریهایی داشته باشد، با این همه امیدواریم قبول زحمت کنند چون با این شیوه است که میتوان به جای تعطیلی کلی تئاتر، تعطیلاتی متغیر را در نظر گرفت.
او توضیح میدهد: به عنوان نمونه، در همین مجموعه تئاتر شهر کارگاه نمایش که فضای کوچک و سقف کوتاهی دارد، ممکن است ناامن باشد در مقابل تالار اصلی که فضای باز و سقفی بلند دارد، با رعایت اصل فاصله گذاری و دیگر پروتکلهای بهداشتی، میتواند محیطی امن به شمار بیاید.
مدیر تئاتر شهر اضافه میکند: با این شیوه میتوان سالنها را در وضعیتهای قرمز، زرد و سبز کرونایی، دستهبندی و مشخص کرد هر سالن در چه وضعیتی میتواند فعال باشد تا دیگر شاهد تعطیلی یکپارچه تئاتر نباشیم. چرا که برخی از سالنها حتی در شرایط قرمز هم امکان فعالیت دارند و میتوانیم با خیال راحت برایشان برنامهریزی کنیم.
او با اشاره به دشواریهای بسیار زیاد برای برنامهریزی سالنهای نمایشی ادامه میدهد: برای اجرای یک اثر نمایشی، گاه شش ماه نیازمند برنامهریزی هستیم و نمیتوان یک روزه اجرایی را تعطیل و یک روزه هم آن را بازگشایی کرد.
ابراهیم گلهدارزاده در پایان بار دیگر تاکید میکند: مجموعه این شرایط نشان میدهد که لازم است ابتدا با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، گفتگو و رایزنی شود و در گام بعدی، به درجهبندی سالنهای نمایش بپردازیم.
برای مشاهده دیگر اخبار تئاتر اینجا کلیک کنید
منبع: خبرگزاری ایسنا