اگر به دنیای مرموز قاچاق مواد و ماجراهای پیرامون آن علاقه‌مند هستید در ادامه بهترین فیلم‌های این ژانر را به شما معرفی کرده‌ایم.

چارسو پرس: در دو دهه‌ی اخیر سریال‌های تلویزیونی فوق‌العاده‌ای درباره‌ی کارتل‌های مواد مخدر و واقعیت‌های درون آن‌ها ساخته شده‌اند که طرفداران برپاقرصی را میان بینندگان به دست آوردند. آثاری مانند مانند: «اوزارک» (Ozark) و «برکینگ بد» (Breaking Bad)  که با داستان جذاب ،درام درگیر کننده‌، شخصیت‌های پیچیده و بازی قوی بازیگران‌شان آن‌قدر میان مخاطبان محبوب شدند که یکی از آن‌ها بهترین سریال تاریخ است و دیگری یکی از بهترین‌ها .

اگر به این ‌دست آثار هیجان‌انگیز علاقه دارید، قطعاً نام پابلو اسکوبار به گوشتان خورده است، کسی که احتمالا بدنام‌ترین و شناخته شده‌ترین پادشاه کارتل‌های مواد مخدر در سال‌های اخیر است. شهرت او تا حدی به دلیل ریاست کارتل بدنام مدیین و کارهایی بود که او در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی در کلمبیا انجام داد. کارهایی مثل ساخت یک محله‌ی جدید در شهر محل تولدش و نامزدی برای صاحب پست ریاست‌جمهوری کلمبیا!  یکی از مهم‌ترین دلایل شهرت این چهره‌ی کاریزماتیک اما حضور پررنگش در یکی از موفق‌ترین سریال‌های نتفلیکس یعنی «نارکوز» (Narcos)  بود که شهرتی جهانی برایش به ارمغان آورد و نامش را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد دنیا در قرن اخیر بیش از پیش مطرح ساخت. «چارلی»، «چانگ»، «دونه برفی»، «دماغی» و یا همان اسمی که همه می‌شناسند، «کوکائین»، ماده‌ی مخدری است که به اندازه‌ی سالوادور دالی برایش اسم انتخاب کرده‌اند و پابلو اسکوبار برای اولین بار موفق شد آن را به آمریکا قاچاق کرده و نامش را جاودانه کند. پودر جادویی سفیدی که با ثروت اعتیاد و سبک زندگی لوکس در ارتباط است و و یک تجارت گسترده‌ی چندصد میلیارد دلاری پشت آن جریان دارد.

حالا، از فیلم «گرگ‌های وال‌استریت» (The Wolf of Wall Street) گرفته تا «صورت زخمی» (Scarface)، مصرف این ماده‌ی مخدر با زرق‌وبرق فراوان و جذابیت بسیاری به مخاطب نشان می‌دهند، به‌ گونه‌ای که مشاهده‌ی مصرف این ماده‌ی مخدر در تلویزیون و روی پرده‌ی سینما برای بیننده کاملاً عادی شده ‌است. علاوه ‌بر سریال‌ جذاب و دیدنی «نارکوز» (Narcos)، «اوزارک» (Ozark) و «برکینگ بد» (Breaking Bad) برنامه‌های تلویزیونی جذاب و تماشایی دیگری مانند: «ویدز» (Weedes) و «ملکه‌ی جنوب»  (Queen of the South) نیز طی ۲۰ سال گذشته، ساخته شده‌اند که به تجارت مواد و نمایش سازوکار کارتل‌های موادمخدر پرداخته‌اند. با وجود این آثار تماشایی اما سینمای هالیوود در این زمینه پرکارتر بوده و این موضوع یکی از ستون‌های اصلی آن در تولید آثار پرفروش و ماندگار است. پس اگر به دنیای مرموز قاچاق مواد و ماجراهای پیرامون آن علاقه‌مند هستید در ادامه بهترین فیلم‌های این ژانر را به شما معرفی کرده‌ایم.

۱۲. پلیس آهنی ۲ (Robocop 2)

۱۲. پلیس آهنی ۲ (Robocop 2)

  • کارگردان: اروین کرشنر
  • بازیگران: پیتر ولر، نانسی آلن، لیندا تامپسون
  • تاریخ انتشار: ۱۹۹۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۸ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۸ از ۱۰

فیلم «پلیس آهنی ۲» به دسته‌ی دنباله‌های کوچک‌تر و کم‌خرج‌تر دنیای سینما تعلق دارد اما این موضوع چیزی از ارزش‌های آن کم نمی‌کند و فیلم تفسیر قدرتمندی درباره معاملات کارتل‌های مواد مخدر در آمریکا به مخاطب ارائه می‌دهد.  این فیلم نوآورانه که اروین کرشنر آن را کارگردانی کرده است، آینده‌ای دیستوپیایی را به تصویر می‌کشد که در آن شرکتی به‌نام OCP با انحصاری کردن تمام سرویس‌های پادآرمان‌شهر دیترویت از جمله خدمات حفاظتی پلیس، کنترل این شهر را به دست گرفته و با توسل به زور بر آن حکومت می‌کند. در این فیلم، پلیس آهنی باید با کین، رهبر یک کارتل مواد مخدر فرقه مانند که با اختراع مواد مخدری جدید نیمی از مردم شهر را معتاد کرده روبرو شود و او را که در خیابان‌ها مشغول به تجارت سیاه است دستگیر کند.

اوضاع شهر اما خراب‌تر از چیزی است که به‌نظر می‌رسد و حتی دستگیری کین هم نتوانست جلوی فعالیت کارتلی که او اداره می‌کرد را بگیرد زیرا آن‌ها با خرید نفوذ سیاسی تمام تلاش خود را برای حفظ کسب‌وکارشان انجام می‌دهند. OCP که تحمل این نفوذ و قدرت را نداشت و موقعیت خود را در خطر می‌دید، از سلاح جدید خود یعنی Robocop Mark II برای کنترل اوضاع استفاده می‌کند. OCP این مدل را بر اساس الگوهای مغزی کین توسعه داده و با سواستقاده از اعتیاد فلج کننده‌ی او به مواد مخدر کنترلش می‌کرد. در واقع اعتیادش او را به برده‌ی این شرکت فناوری بدل کرده بود. قسمت دوم «پلیس آهنی» به زیباترین و جذاب‌ترین شکل ممکن سعی می‌کند که مخاطب را درباره‌ی یک مشکل واقعی و معضل اجتماعی در قالب یک سناریوی علمی – تخیلی آگاه کند.

۱۱. گانگستر آمریکایی (American Gangster)

۱۱. گانگستر آمریکایی (American Gangster)

  • کارگردان: ریدلی اسکات
  • بازیگران: دنزل واشنگتن، راسل کرو، جاش برولین، جان هاکس، روبرت فیتزگرالد دیگز
  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۷
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰

داستان زندگی‌نامه‌ی فرانک لوکاس که ریدلی اسکات در سال ۲۰۰۷ آن را کارگردانی کرد، روایتی جذاب و دیدنی است که از تماشای آن پشیمان نخواهید شد. ماجرای پدرخوانده‌ی محله‌ی هارلم نیویورک که در دهه‌ی ۷۰ میلادی با واردات مستقیم و فروش خالص‌ترین هروئینی که ایالات متحده تا آن زمان به خودش دیده بود به شهرت فراوانی رسید. در حالی که «اپیکس» (Epix) سال ۲۰۱۹ سریالی با الهام ازین شخصیت را با بازی فارست ویتاکر در نقش اول منتشر کرد اما ریدلی اسکات برای اولین بار داستان این گنگستر باهوش را سال ۲۰۰۷ با فیلم «گنگستر آمریکایی» به بینندگان معرفی کرد و اتفاقات تلخی را که در دنیای زیرزمینی جنایتکاران هارلمِ دهه‌ی ۷۰ پشت‌ سر گذاشت به همه نشان داد.

این فیلم داستان واقعی یکی از قدرتمندترین روسای مواد مخدر در ایالات متحده‌ی آمریکا را روایت می‌کند که شخصا به تایلند سفر می‌کند و با واردات و توزیع خالص‌ترین نوع هروئین جنوب شرق آسیا در نیویورک تبدیل به قاچاقچی شماره یک شهر می‌شود. علاوه‌ بر این، «گنگستر آمریکایی» عملیات بی‌نقص فرانک در وارد کردن هروئین به آمریکا و نفوذ عالی او روی مردم را به تصویر می‌کشد و نشان می‌دهد که چگونه توانست با زیرکی تمام، چهره‌ای مردمی از خود نشان دهد، آن‌هم در صورتی که تنها هدفش نابودی، سود بیشتر و معتاد کردن افراد جامعه بود. این فیلم همچنین با برجسته کردن تلاش‌های شبانه‌روزی کارآگاه ریچی رابرتز – با زی خوب راسل کرو – برای دستگیری و سرنگونی امپراتوی فرانک لوکاس به نوعی از او تجلیل می‌کند.

۱۰. سابوتاژ (Sabotage)

۱۰. سابوتاژ (Sabotage)

  • کارگردان: دیوید آیر
  • بازیگران: آرنولد شوارتزنگر، سم ورتینگتون، الیویا ویلیامز، ترنس هاوارد
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۴
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۷ از ۱۰

«خرابکاری» یا «سابوتاژ» فیلم جالبی است که یک سوال تکراری در مورد شخصیت‌های مقتدر قصه مطرح می‌کند: «پس چه کسی از آن‌ها مراقبت می‌کند؟». این اکشن هیجان‌انگیز که دیوید آیر آن را کارگردانی کرده به دنیای خطرناک کارتل‌های مواد مخدر و معاملات آن‌ها با پلیس مبارزه با مواد مخدر آمریکا که به اختصار DEA خوانده می‌شود (یکی از فاسدترین نهادهای ایالات متحده) می‌پردازد و در این راستا، به موضوعات متعددی مانند طمع، نیازهای اولیه و اخلاق‌مداری مجریان قانون نیز اشاره می‌کند.

داستان فیلم درباره‌ی یک گروه نخبه از ماموران DEA به رهبری آرنولد شوارتزنگر است که به خانه‌ی امن یک کارتل مواد مخدر یورش می‌برند و پس از دستگیری آن‌ها و غارت خانه، تصمیم می‌گیرند تا تمام کشفیات ماموریت را برای خودشان نگه دارند، زیرا اکثر آن‌ها با زندگی پیچیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند که پر از تعهدات خانوادگی و بدهی‌های مالی است. افراد این گروه ۱۰ میلیون دلار پول نقد را در یکی از لوله‌های ساختمان پنهان می‌کنند اما وقتی برای برداشتن آن بازمی‌گردند خبری از پول نیست. این در حالی است که حالا همه‌ی اعضای این گروه جداگانه تحت تحقیقات پلیس برای پیدا کردن پول گمشده هستند و یک مشکل بزرگ دیگر به مشکل‌های پرشمار زندگی‌شان اضافه شده است.

۹.پابلوی دوست‌ داشتنی (Loving Pablo)

۹.پابلوی دوست‌ داشتنی (Loving Pablo)

  • کارگردان: فرناندو لئون د آرانوا
  • بازیگران: خاویر باردم، پنه‌لوپه کروز، پیتر سارسگارد
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۷
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۳۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۳ از ۱۰

پابلو اسکوبار معروف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین قاچاقچی مواد مخدر جهان است که در این صنعت به سطوحی تقریبا عرفانی رسیده بود. این مرد علیه کشور خودش جنگید، با شرایطی که خودش تعیین کرده بود تسلیم دولت شد و زندان مخصوص خودش را بنا کرد تا مدت زمان محکومیتی را که بر سر آن با دولت کلمبیا مذاکره کرده بود آنجا بگذراند. فیلم «پابلوی دوست‌ داشتنی» به کارگردانی فرناندو لئون دی آرانوآ به ماجرای رابطه‌ی پادشاه بدنام مواد مخدر با روزنامه‌نگاری به‌نام ویرجینیا والخو می‌پردازد به به گفته‌ی بسیاری از رسانه‌ها و مطبوعات با او روابط عاشقانه‌ی پنهانی داشت.

این فیلم که بر اساس کتاب خاطرات والخو با نام «پابلوی دوست داشتنی، اسکوبار منفور» ساخته شده، اگرچه سعی نمی‌کند که زندگی رئیس یک کارتل موادمخدر را جذاب جلوه دهد، اما جنبه‌های انسانی کم‌تر دیده‌ ‌شده‌ی پابلو اسکوبار را به تصویر می‌کشد و به بررسی این موضوع می‌پردازد که، چگونه محیطی که او در آن بزرگ شده، باورهای او را شکل داده است. همچنین، «پابلوی دوست داشتنی» نشان می‌دهد که چطور والخو بعد از انجام چندین مصاحبه با سلطان مواد مخدر طی سال‌ها رابطه‌ی نزدیک‌تری با او پیدا می‌کند. این دوستی و صمیمیت تا حدی ادامه یافت که پابلو هدف مبارزات سیاسی خود که در آن‌ها برخی از تاثیرگذارترین افراد در کلمبیا را هدف گرفته بود برای او فاش کرد. اهدافی که موقعیت برخی از پرنفوذترین شخصیت‌ها در کلمبیا را به خطر می‌انداخت. در نهایت این دانستن بیش از حد درباره‌ی افراد اشتباه، باعث پایانی وحشتناک برای والخو شد که حتی تصورش را هم نمی‌کرد.

۸. جایی برای پیرمردها نیست (No Country for Old Men)

۸. جایی برای پیرمردها نیست (No Country for Old Men)

  • کارگردان: جوئل کوئن و اتان کوئن
  • بازیگران: تامی لی جونز، جاش برولین، خاویر باردم، کلی مکدونالد
  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۷
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰

علی‌رغم اینکه فیلم فوق‌العاده‌ی «جایی برای پیرمردها نیست» یک فیلم نئو وسترن به‌ حساب می‌آید، اما موضوع اصلی آن درباره‌ی یک معامله‌ی بزرگ مواد مخدر است که درست پیش نمی‌رود. این فیلم که توسط برادران کوئن کارگردانی شده، اثری هیجان‌انگیز درباره‌ی یک تعقیب ‌و گریز موش و گربه مانند در مناطق مرزی تگزاس و مکزیک است که در انتهای آن هردو طرف ماجرا بازنده‌اند.

آنتون چیگور (خاویر باردم) قاتلی خونسرد است که توسط کارتل مواد مخدر مأمور شده تا پول یک معامله‌ی بزرگ را از یک شکارچی به‌نام لوئلین ماس (جاس برولین) پس بگیرد.

کارتل مواد مخدر به‌زودی متوجه می‌شود که آنتون قادر به انجام این کار نیست و شخص دیگری را برای این مأموریت استخدام می‌کند. اما آنتوان که حاضر نیست کارش را رها کند، حالا علاوه‌بر مأموریت شکار ماس باید با قاتلان دیگری که برای این کار استخدام شده‌اند نیز روبرو شود و و این اتفاق اوضاع را کاملاً بهم می‌ریزد.

تمام این ماجراها در حالی اتفاق می‌افتد که کلانتر شهر (تام لی جونز) که سعی در دستگیری آن‌ها دارد همواره یک قدم عقب‌تر شخصیت‌های اصلی داستان است و راه به جایی نمی‌برد. «جایی برای پیرمردها نیست» شاهکاری درباره‌ی ماهیت وحشیانه‌ی معاملات مواد مخدر است و با بیان واقعیت‌هایی تلخ نشان می‌دهد که چرا مجریان قانون نمی‌توانند امیدی برای رسیدن به بازیگران اصلی این تجارت و دستگیری آن‌ها داشته باشند.

۷. یگان ویژه (Elite Squad)

۷. یگان ویژه (Elite Squad)

  • کارگردان: ژوزه پادیلا
  • بازیگران: ماریا پدراسا، ایتزان اسکامیا، میگل برناردو، ایستر اکسپوزیتو، واگنر مورا
  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۷
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

برخی از بهترین فیلم‌ها درباره کارتل‌های موادمخدر در تاریخ سینما خارج از ایالات متحده ساخته می‌شوند و این ماجرا با توجه به اینکه آمریکا بزرگترین خریدار غیرقانونی مواد در جهان است جای تعجب دارد و آن‌ها در این زمینه نیز باید اول می‌بودند! اما خب کشورهایی که بیشترین تولیدات موادمخدر را دارند، مسلماً داستان‌های بیشتر و بهتری هم درباره‌ی کارتل‌های مواد مخدر و اتفاقات هیجان‌انگیز پیرامون آن برای گفتن خواهند داشت. «یگان ویژه» فیلمی محصول برزیل به کارگردانی خوزه پادیلا است که داستان حکومت کارتل‌های مواد مخدر بر خیابان‌های ریودوژانیرو را روایت می‌کند.

در این فیلم، با ورود کاپیتان ناسیمنتو، یکی از اعضای یک تیم یگان ویژه‌ی پلیس برزیل، ماموریت مبارزه با تجارت مواد مخدر و حفظ نظم در مناطق زاغه‌نشین شهر با قدرت و جدیت هرچه تمام‌تر آغاز می‌شود. این فیلم تأثیرات و عواقب وخیم فعالیت‌های غیرقانونی کارتل‌های مواد مخدر بی‌رحم روی مردم عادی و فقیر را از دیدگاه ناسیمنتو به شما نشان می‌دهد و در عین‌حال پیچیدگی‌های یک سیستم فاسد پر از خشونت را برجسته می‌کند.

۶. کوکائین (Blow)

۶. کوکائین (Blow)

  • کارگردان: تد دم
  • بازیگران: جانی دپ، ری لیوتا، ریچل گریفیتس، پنلوپه کروز، پل روبنس
  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۱
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰

اگر جریانات دعوا و دادگاه تاریخی امبر هرد و جانی دپ را دنبال کرده باشید، حتماً شنیده‌اید که یکی از اتهامات هرد به جانی دپ درباره‌ی مصرف زیاد و غیرمعمول کوکائین او بود که شاید تا حدودی افراد را به یاد بازی فوق‌العاده و دیدنی او در فیلم «کوکائین» در سال ۲۰۰۱ بیاندازد. تد دمی، کارگردان این فیلم، با انتخاب جانی دپ برای بازی در این فیلم که نسخه‌ی سینمایی کتابی با همین نام اثر بروس پورتر است، هوش سرشار و مهارتش را در انتخاب بازیگر به همه نشان داد.

جانی با بازی حرفه‌ای خود در نقش جورج جونگ، یکی از برجسته ترین قاچاقچیان موادمخدر آمریکایی دهه‌ی ۱۹۸۰ را روی پرده‌ی سینما آورد. این فرد اولین کسی بود که با همکاری پابلو اسکوبار کوکائین را به آمریکا قاچاق، و بازار این مواد پرطرفدار را در این کشور راه‌اندازی کرد. از دیگر نکاتی که درباره‌ی «کوکائین» باید به آن اشاره کنیم جذابیت بصری عالی و بازی‌های سطح بالای تیم بازیگری این فیلم هیجان‌انگیز است که اثرگذاری و جذابیتش را دوچندان کرده است.

۵. ساخت آمریکا (American Made)

۵. ساخت آمریکا (American Made)

  • کارگردان: داگ لیمان
  • بازیگران: تام کروز، سارا رایت، دامنل گلیسون، جیما مایز
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۷
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰

فیلمی زندگی‌نامه‌ای بر اساس داستان استثنایی زندگی یک خلبان خطوط هوایی TWA به‌نام بری سیل که در ابتدا قاچاقچی مواد کارتل پرقدرت مدیین بود اما بعد از اتفاقاتی تصمیم گرفت که به عنوان یک خبرچین با پلیس مبارزه با مواد مخدر یا همان DEA برای دستگیری خلافکاران و قاچاقچیان مواد مخدر همکاری کند. در این اثرِ داگ لیمان که در ابتدا «منا» (Mena) نام داشت تام کروز نقش سیل را بر عهده دارد و با ریزه‌کاری‌هایی که برای آن در نظر گرفت موفق شد حال‌وهوای شخصی که بار مسئولیت و عذاب وجدان زیادی را برای حمل چندین تن کوکائین و سلاح تحمل می‌کند به خوبی انتقال دهد.

«ساخت آمریکا» با شیوه‌ی افراط و تفریط نمایشی خاص خود حس هیجان و آدرنالین را در بیننده بالا می‌برد، یکی دیگر از فیلم‌های از این دست که تام کروز عمده‌ی شهرتش را مدیون بازی در آن‌هاست. اثری با فیلم‌نامه‌ی چفت و بست‌دار که با بازی فوق‌العاده‌ی تام کروز و شعار «تلاش خستگی ناپذیر در میدان»، یک درام دیدنی دوساعته را از زندگی و فعالیت‌های کارتل‌های مواد مخدر به مخاطب ارائه می‌دهد.

۴. پایان کشیک (End of Watch)

۴. پایان کشیک (End of Watch)

  • کارگردان: دیوید آیر
  • بازیگران: جیک جیلنهال، مایکل پنا، آنا کندریک، ناتالی مارتینز
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۲
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

در فیلم «پایان کشیک»، کارگردان از بازیگران ماهری همچون جیک جیلنهال و مایکل پنا به عنوان قهرمانان فیلم استفاده می‌کند و همچنین برای جذاب‌تر شدن آن از سبک POV و فیلمبرداری صحنه از روی داشبورد ماشین‌ها بهره برده است؛ سبکی که معمولاً در برنامه‌های پلیسی تلویزیونی واقع‌نما استفاده می‌شود و کمک شایانی به هرچه واقعی‌تر کردن اتمسفر فیلم و افزودن جلوه‌ای درخشان و هیجان‌انگیز به آن کرده است. فیلم با صدای افسری به‌نام تیلور با بازی جیلنهال شروع می‌شود که داستانی استاندارد و کلیشه‌ای از نیروی پلیس تعریف می‌کند؛ اینکه آن‌ها فقط آدم‌های خوبی هستند که وظیفه‌شان اجرای قانون است و نه بیشتر. با این حال، همانطور که زمان فیلم جلوتر می‌رود این دو قهرمان دوست‌ داشتنی و گاهی اوقات بی‌پروای داستان نشان می‌دهند که مهارت بالایی در انجام وظایف خود به عنوان یک پلیس کارکشته دارند. البته بماند که اغلب از موقعیت خود سواستفاده می‌کنند و همزمان احترام و اعتماد جنایتکارانی که با آن‌ها سروکار دارند را به دست می‌آورند.

بهطور دقیق‌تر «پایان کشیک» داستان دو پلیس وظیفه‌شناسِ اداره‌ی پلیس لس‌آنجلس است که در یک تیم دونفره‌ی شیفت شب مشغول به خدمت هستند. حوزه‌ی ماموریت آن‌ها محله‌ای در بخش لس‌آنجلس جنوبی است که خلافکاران حوزه‌ی قاچاق انسان و مواد مخدر در آن زندگی می‌کنند. این دو پلیس، در خلال یکی مأموریت‌های گشت‌زنیِ خود، با اتفاقات و حوادث به‌ظاهر کم‌اهمیتی برخورد می‌کنند. آن‌ها زمانی که در یک ترافیک روتین روزانه منتظر نشسته بودند، به‌طور اتفاقی در میان عملیات یک کارتل مواد مخدر مکزیکی قرار می‌گیرند و حالا علی‌رغم تهدید بالقوه‌ی زندگی‌شان باید شیر را تا لانه دنبال کنند و با یکی از بزرگ‌ترین خلافکاران موادمخدر شهر روبرو شوند. موسیقی متن فوق‌العاده و به‌ یاد ماندنی این فیلم Harder Than You Think از Public Enemy، انتخابی هوشمندانه برای فیلمی بود که خشونت را در جامعه‌ای نسبتا خودگردان به خوبی نشان می‌داد، مخصوصاً در بخشی از آهنگ که می‌گوید «لعنت به پلیس، اما کی میخواد جون منو از دست شما نجات بده؟». شعری تکان دهنده در فیلمی پر از سرگرمی‌های پسرانه و هیجان و بازتابی واقعی از جامعه‌ای که در بطن خود آن را نمایندگی می‌کند.

۳. سیکاریو (Sicario)

۳. سیکاریو (Sicario)

  • کارگردان: دنی ویلنو
  • بازیگران: امیلی بلانت، بنیسیو دل تورو، جاش برولین، ویکتور گاربر
  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۵
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

تکان دهنده، اثرگذار و البته چشم‌نواز. سازنده‌ی تعدادی از بهترین فیلم‌های سال‌های اخیر، دنی ویلنوو فیلم تماشایی «سیکاریو» را در سال ۲۰۱۵ ساخت. این فیلم بسیار پرتنش داستان یک مأمور بی‌تجربه‌ی FBI به‌نام کیت میسر (امیلی بلانت) را دنبال می‌کند که ماموریت دارد یک کارتل مواد مخدر مکزیکی را که در سرسار مرز آمریکا و مکزیک فعالیت می‌کند سرنگون کند. البته در این ماموریت سخت و نفس‌گیر یک مامور سابق (بنسیو دل‌تورو) و رئیسِ کیت، مامور ویژه مت گریور (جاش برولین) او را همراهی می‌کنند. آن‌ها در این مسیر با اجساد خودآلود و آویزان شده‌ی افرادی روبرو می‌شوند که قصد مقابله با این کارتل قدرتمند مواد مخدر را داشتند که دیدن این صحنخه‌ها به‌شدت روی کیت اثر می‌گذارد اما آن‌ها باید بدون ترس و لحظه‌ای تردید، به هدفشان برسند.

در حالی که این فیلم تا حد زیادی روایتی ساختگی از جتایت‌هایی است که تحت فرمان و هدایت بی‌رحمانه‌ی یک کارتل‌های مواد مخدر رخ می‌دهد، اما به نظر می‌رسد بسیاری از آن‌ها به طرز وحشتناکی دقیق هستند و واقعاً بربریت مدل کسب و کار کارتل‌ها را برجسته می‌کنند.

۲. قاچاق (Traffic)

۲. قاچاق (Traffic)

  • کارگردان: استیون سودربرگ
  • بازیگران: مایکل داگلاس، دان چیدل، بنیسیو دل تورو، لوئیس گازمن، دنیس کواید
  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

این فیلم محصول سال ۲۰۰۰ استیون سودربرگ آنقدر جذاب و دیدنی بود که توانست چهار جایزه‌ی اسکار از جمله جایزه‌ی بهترین کارگردانی را در سال ۲۰۰۱ به خودش اختصاص دهد. همچنین، «ترافیک» یا به عبارتی «قاچاق» را می‌توان به عنوان یکی از شاهکارهای سینمای مدرن به‌ حساب آورد، زیرا سودربرگ بادقت یک پازل قدرتمند سینمایی را کنار هم چیده است و با سبک فیلمسازی خاص پیچیدگی‌های داستان و عملکرد تحسین‌برانگیز بازیگرانش به ویژه دل تورو اثری ماندگار درباره‌ی کارتل‌های مواد مخدر خلق کرد.

این فیلم به تجارت غیرقانونی مواد مخدر از چندین منظر مختلف پرداخته و داستان زندگی چهار نفر – شامل مصرف کننده، مجری قانون، سیاستمدار و قاچاقچی – از نقاط مختلف آمریکا را نشان می‌دهد که به‌ واسطه‌ی تأثیرات تجارت مواد مخدر این کشور به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به هم گره خورده‌اند.

یه قول راجر ایبرت «این فیلم دقیقا به این خاطر قدرتمند است ‌که موعظه نمی‌کند. آنقدر حساب شده و کنترل ‌شده است که در یک صحنه یعنی سکانس پایانی سخنرانی قاضی، انتظار یک جمله‌ی اضافه را برای بهتر گرفتن مطلب داشتم اما این اتفاق نمی‌افتد و فیلم به ما اجازه می‌دهد تا خودمان به آن جمله فکر کنیم.» این فیلم نمایش درخشانی از جنگ‌های بر سر مواد و کارتل‌های مواد مخدر است و با جزئیات شگفت‌انگیزی اثرات مخرب مصرف مواد را به بیننده نشان می‌دهد.

۱. صورت‌زخمی (Scarface)

  • کارگردان: برایان دی پالما
  • بازیگران: آل پاچینو، استیون باوئر، میشل فایفر، رابرت لوجا، پل شنار
  • تاریخ انتشار: ۱۹۸۳
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۹ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۳ از ۱۰

زمانی که در قسمتی از فیلم الویرا هانکاک (میشل فایفر) به تونی مونتانای (آل پاچینو) عصبی می‌گوید: «هیچ‌وقت رو جنس خودت نشئه نکن»، علاوه بر یاد دادن ترفندهای تجارت به او، انگار آینده را می‌دانسته و به مسیر پرمخاطره و ناگزیر مرگباری که مونتانا به زودی وارد آن می‌شد اشاره می‌کرد. دیالوگ ساده‌ای که حالا اکثر مردم در سرتاسر جهان با آن آشنا هستند و از آن به عنوان یک اصطلاح عامیانه برای دور ماندن از خطر و آسیب نزدن به خود استفاده می‌کنند. «صورت‌زخمی» بازسازی اثری به همین نام محصول سال ۱۹۳۲ است و به داستان زندگی تونی مونتانا ، یک پناهجوی کوبایی می‌پردازد است که به دلایلی مجبور می‌شود از وطن خود فرار کند و به‌ دنبال دست‌ یافتن به رویای آمریکایی وارد این کشور شود. او پس از مدتی همراه با دوستش منی (با بازی استیون باوئر)، کارتل مواد مخدر خودشان را تشکیل می‌دهند و شروع به همکاری با سردستگان دنیای زیرزمینی جرم و جنایت آمریکا می‌کنند.

امروزه، فیلم «صورت‌زخمی» برایان دی پالما طرفداران برپاقرصی در آمریکا و دیگر کشورهای جهان دارد و این نه فقط بخاطر دیالوگ‌های جذابی که احتمالا بارها به گوشتان خورده، بلکه به‌ دلیل پوستر گرافیکی جذاب و شاخص سیاه سفید و قرمزی است که شاید روی دیوار خانه‌ها و یا حتی اتاق‌های خوابگاه‌های دانشجویی در سراسر جهان دیده باشید. جالب است بدانید که وجود این رنگ‌ها در پوستر فیلم «صورت‌زخمی» نشان‌ دهنده‌ی جهان‌بینی شبه سه بعدی مونتانا هستند: همه‌چیز در دنیای او سیاه و سفید، بدون هیچ پیچیدگی خاص و ساده است، اما اگر علایقتان با او همسو نباشد رنگ قرمز درست مانند یک فاجعه‌ی مرگبار همیشه در کمین‌تان خواهد بود. این فیلم کلاسیک با اجراهای بی‌نظیر گروه بازیگری‌اش یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینماست که درباره‌ی دنیای گنگسترها، امپراتوری‌های خلافکار و کارتل‌های مواد مخدر ساخته شده است و تماشای آن باید یکی از گزینه‌هایی باشد که در صدر لیست کارهایتان قرار دارد.

منبع: movieweb


منبع: دیجی‌مگ