سامان پور سلیمانیان کارگردان نمایش «در سوگ کاظم اشتری» عنوان کرد در این اثر نمایشی خصلت مرده پرستی ایرانی ها و مسایل پشت پرده سینمای ایران در قالبی طنز به تصویر کشیده می شود.

 

سایت خبری تئاتر به نقل از مهر: سامان پورسلیمانی کارگردان «در سوگ کاظم اشتری» درباره اجرای این اثر نمایشی گفت: چند سال قبل که من به عنوان دستیار کارگردان و برنامه‌ریز سر ضبط تله‌تئاتر «شب بخیر مادر» به کارگردانی اسرافیل علمداری بودم، آقای حمید احیاء مترجم آن نمایشنامه کتابی را به من هدیه داد که شامل سه نمایشنامه «مرغ سحر»، «در سوگ کاظم اشتری» و «فصل زرد» بود. این کتاب نوشته سپیده خسروجاه همسر حمید احیاء است و من بسیار علاقمند بودم که یکی از نمایشنامه های کتاب را به صحنه ببرم.

وی ادامه داد: حدود دو سال قبل احمد آسوده یکی از نمایشنامه های این کتاب با عنوان «مرغ سحر» را به صحنه برد که من نیز به عنوان دستیار کارگردان در آن نمایش حضور داشتم. هایده حائری که یکی از بازیگران ان نمایش بود از متن «در سوگ کاظم اشتری» خوشش آمد و با هماهنگی با نویسنده اثر قرار شد این متن را با نام «مهین نامه» برای حضور در جشنواره تئاتر فجر ارائه دهد. این نمایشنامه در مرحله اول جزو ۶۰ متن بخش تازه های تئاتر ایران پذیرفته شد اما خانم حائری به دلیل مشکلی که برایش پیش آمد از اجرا در جشنواره انصراف داد.

این کارگردان تصریح کرد: بعد از انصراف خانم حائری من با اجازه وی و نویسنده تصمیم داشتم این نمایش را به صحنه ببرم اما در کمال ناباوری و در اقدامی عجیب از طرف جشنواره تئاتر فجر متوجه شدم که این نمایشنامه توسط کارگردان دیگری قرار است در همان بخش تازه های تئاتر ایران به صحنه برود. این اتفاق غیرطبیعی بود چون این نمایشنامه به اسم هایده حائری مجوز اجرا در جشنواره گرفته بود اما با انصراف کارگردان توسط شخص دیگری به صحنه می رفت. در هر حال بعد از جشنواره تصمیم گرفتم نمایشنامه «در سوگ کاظم اشتری» را برای اجرای عموم آماده کنم و از اسفند ماه تمرین های نمایش را آغاز کردیم.

پورسلیمانی درباره مضمون نمایش توضیح داد: این نمایش درباره مسائل اجتماعی روز سینما و حواشی آن است و داستان يک كارگردان سينما است كه در حادثه رانندگی از بين می رود و همسرش تصميم می‌گيرد از موقعيت او استفاده كند و كارگردان شود و در پايان با همراهی همسر دوم وی موفق مي‌شود، اما غافل از اینکه کاظم اشتری زنده است و خودش را به مردن زده است.

وی درباره انتخاب بازیگرانی چون افسانه چهره آزاد و لیلا بوشهری گفت: این نمایش اثری بازیگر محور، قصه گو و دیالوگ محور است بنابراین باید بازیگران درست انتخاب شده و هرکدام به درستی سرجای خودشان قرار می گرفتند. از آنجا که نمایش کاری کاملا رئالیستی است باید در کار رنگ و بوی زندگی جریان داشته باشد بنابراین انتخاب بازیگران حرفه ای که به کاراکترها نیز نزدیک باشند باعث ارائه درست حس زندگی در کار می شود. همچنین علاقمند بودم از بازیگرانی در این نمایش استفاده کنم که در عین حرفه ای بودن مخاطب آنها را کمتر دیده باشد بنابراین برای انتخاب بازیگر ابتدا اولین گزینه هایی را که به ذهنم می آمد خط زدم و به سراغ دومین انتخاب هایم رفتم.

وی در پایان صحبت هایش بیان کرد: در این نمایش خصلت مرده پرستی ما ایرانی ها با زبان کمدی به نقد کشیده می شود. همه ما شاهد اتفاقاتی که بعد از مرگ افرادی چون حمید سمندریان و مرتضی پاشایی افتاد بودیم و دیدیم که برخی چگونه از این قضایا به نفع خودشان سوء استفاده کردند. نمایش «در سوگ کاظم اشتری» قصد دارد همنی مسایل را به چالش بکشد.

نمایش «در سوگ کاظم اشتری» از نیمه اردیبهشت ماه با حضور بازیگرانی چون افسانه چهره آزاد، لیلا بوشهری، وحید نفر و سمیرا حسینی در تماشاخانه استاد انتظامی به صحنه می رود.

 

 

 

اخبار مرتبط:

فراخوان چهارمین جشنواره تئاتر شهر منتشر می شود

نمایشنامه «سیمرغ و سهرورد» منتشر شد

کوروش تهامی: عده‌ای خیلی ساده روی ماه‌ها تلاش خط کشیدند

چه نمایش‌هایی در حوزه هنری اجرا می‌شود؟

یک اثر موزیکال ایرانی به اسپانیا رفت

«آژی‌دهاک» بیضایی به پارس‌جنوبی می‌رود

خوانش «اون آقا اون خانم» در تماشاخانه استاد فنی زاده

یادداشت پیمان معادی برای یک نمایش

نقد «رابینسون کروزوئه» در کانون ملی منتقدان تئاتر ایران

نیکول کیدمن به تئاتر لندن می‌آید

بازیگر «نارنجیغ» جای ۶ نفر بازی می‌کند

سیما تیرانداز از تجربه بازی گرفتن از بازیگر خردسال گفت.

بازیگران ناشنوا در گرگان به روی صحنه می روند

22 نمایش در تهران بر روی صحنه است

چهارمین دوره جشنواره تئاتر سه نقطه برگزار می‌شود

خمسه، نادری و خاسب کارگاه آموزشی برگزار می کنند

27 تراژدی نمایشی و کمدی ویلیام شکسپیر در سروش منتشر شد

«ولپن» در تیاتر باران به صحنه می‌رود