علیرضا نجف‌زاده بازرس خانه سینما با اشاره به امضا یک تفاهم‌نامه بین انجمن برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان و انجمن بازیگران گفت: برخی مسائل درون خانوادگی در حوزه سینما رخ می‌دهد که قبل از اینکه به یک مشکل بزرگ تبدیل شود سعی می‌کنیم در داخل خانواده سینما آن را حل کنیم.
چارسو پرس: انجمن برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان سینمای تهران و انجمن بازیگران سینما برای صیانت از اعضای خود، تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسانند تا از این پس براساس آیین‌نامه‌های مصوب از تخلفات اخلاقی و حرفه‌ایی پیشگیری و با افراد خاطی برخورد قاطع صورت گیرد.    

در همین راستا علیرضا نجف‌زاده -بازرس خانه سینما و رییس هیات مدیره انجمن صنفی برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان- در گفت‌وگو با ایسنا در مورد دلیل امضای این تفاهم‌نامه گفت: برخی مسائل درون خانوادگی در حوزه سینما رخ می‌دهد که باید در داخل خانواده هم حل شود. به هرحال یکسری تخلفات در جریان تولید یک فیلم ممکن است از سوی برخی عوامل فیلم رخ دهد و تلاش ما هم بر این است این تخلفات را شناسایی و خیلی سریع به آن رسیدگی کنیم.

وی در خصوص اینکه چه چیزی می‌تواند مصداق تخلف باشد، توضیح داد: معیار تخلف ما هرنوع بی‌نظمی در کار حرفه‌ای است که ممکن بر سر ضبط فیلم اتفاق بیافتد، خانه سینما سالها است که در کمیته صیانت به موضوعات مختلفی ورود کرده و سعی داشته ابتدا با ریش سفیدی، سپس با تذکر انضباطی مشکل را برطرف کند. البته اگر مشکل به این ترتیبی که گفتم حل نشود موضوع به دادگاه فرهنگ، هنر و رسانه برده خواهد شد.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان تصریح کرد: البته گاهی در تریبون‌های مختلف شاهد هستیم که افراد به سینماگران‌ اتهام می‌زنند یا برعکس سینماگران به دیگران اتهام می‌زنند، از آنجایی که حوزه فعالیت ما هم چندرسانه‌ای است به سرعت بیان یک موضوع نشر پیدا می‌کند، بنابراین ممکن است در این شرایط تخلفی صورت بگیرد.

بازرس خانه سینما تصریح کرد: ضمنا ممکن است یک رسانه‌ زرد با حاشیه پراکنی که اغلب برای جذب مخاطب انجام می‌دهند موضوعی را مطرح کند که درست نباشد و باید جایی برای رسیدگی به آن وجود داشته باشد. سعی کردیم در این‌ تفاهم‌نامه کسانی که نسبت به موضوعی مدعی هستند را رسیدگی کنیم و چنانچه کسی ادله نداشته باشد به دادگاه فرهنگ، هنر و رسانه برود تا به ادعای او رسیدگی شود.

نجف‌زاده در پاسخ به این سوال که اگر کسی عضو صنف نباشد اما تخلفی انجام دهد، گفت: اگر قرار است سینما به سمت سالم سازی و تولید صنعتی برود باید حرفه‌ای هم عمل کند، بنابراین کار کردن با افرادی که عضو صنف نیستند خودش یک معضل است.

وی تاکید کرد: از تهیه کنندگان و کارگردانان خواستاریم که از اعضای صنف در تولیدات خود استفاده‌ کنند در غیر این صورت مسئولیت هر اتفاقی با خود آنها است. اگر کسی عضو صنف نباشد مجبوریم در صورت تخلف موضوع را به دادگاه فرهنگ، هنر و رسانه ارجاع دهیم.  

بازرس خانه سینما خاطرنشان کرد: عضویت در صنف خودش یکسری مراتب دارد و اگر کسی باهوش باشد در عرصه تولید از افراد عضو صنف استفاده می‌کند، زیرا از یک سو با فرد حرفه‌ای کار خواهد کرد از سوی دیگر اگر تخلفی صورت بگیرد سریعا مشکلش حل می‌شود. البته تاکید می‌کنم تلاش براین است که ابتدا مشکلات با یک کدخدا منشی و خویشتن داری حل شود زیرا در برخی موارد ممکن است در جریان یک اتفاق یک تصمیم اشتباه گرفته شود و بعدا به اشتباه خود پی ببرند.

بیشتر بخوانید: مطالب و اخبار سینمای ایران


وی در پاسخ به این سوال که بیشتر مشکلات از فضای مجازی نشات می‌گیرد تا در جریان تولید و برای این فضا چه باید کرد؟ گفت: در هر صنفی یک کمیته فرهنگی وجود دارد که تلاش می‌کنند آموزش‌های لازم‌ را برای استفاده از فضای مجازی ارائه کنند. هرچند ما نمی‌توانیم کسی را در فضای خصوصی خودش زنجیر کنیم اما به گونه‌ای هم آموزش می‌دهیم که اگر کسی حرفی را بیان کرد خودش مسئول پاسخگو به آن موضوع است.

نجف‌زاده در پایان گفت: البته کسانی که در این حرفه فعالیت دارند عمدتا بررسی می‌کنیم خیلی در فضای مجازی حاشیه ندارند تنها کسانی دارای حاشیه هستند که اغلب عضو صنف نبوده و اصلا با حاشیه‌ کار خود را به پیش می‌برند. این افراد خیلی زود هم از نگاه‌ها دور می‌شوند.

منبع: ایسنا