فیلم نه قصه مشخصی دارد، نه اهداف شخصیتها و دلایل رفتارشان برای تماشاگر مفهومی دارد. اتفاقاتی که در طول داستان برای کاراکترها رخ میدهد به درستی تعریف نشده و قطعاً پس از دیدن اسم فیلم با انبوهی از سوالات بی پاسخ مواجه میشوید.
چارسو پرس: فیلم سینمایی «داد» جدیدترین ساخته ابوالفضل جلیلی، چهارمین فیلم به نمایش درآمده در نخستین روز جشنواره فیلم فجر در برج میلاد بود، اثری که پیش از جشنواره خیلیها در انتظارش بودند، اما پس از اکران همه را ناامید کرد.
این فیلم جلیلی هم مثل مابقی آثارش با بودجه کم و با قصهای پیرامون زندگی نوجوانانه ساخته شده است، قهرمان قصه نوجوانی است که در کانون اصلاح و تربیت است و برای چند روز به مرخصی میرود. این خط داستانی چیزی است که پیش از اکران اثر منتشر شده بود و ولی بعید است مخاطبان کار پس از تماشای آن هم بتوانند چیزی بیشتر از این جمله درخصوص «داد» بگویند.
این فیلم نه قصه مشخصی دارد، نه اهداف شخصیتها و دلایل رفتارشان برای تماشاگر مفهومی دارد. اتفاقاتی که در طول داستان برای کاراکترها رخ میدهد به درستی تعریف نشده و قطعاً پس از دیدن اسن فیلم با انبوهی از سوالات بی پاسخ مواجه میشوید. ابوالفضل جلیلی بر رای ساخت «داد» هزینه چندانی کرده است، او خودش به عنوان نویسنده، کارگردان، تهیهکننده و تدوینگر حضور دارد و برخی دیگر از عوامل فیلم هم در دو سه حرفه مشغول بودند. از طرف دیگر تیم بازیگران این فیلم هم همگی ناشناخته هستند و به همین دلیل بازیها هم چنگی به دل نمیزند. اگرچه باتوجه به پیچیدگیهای داستان قطعاً اگر بازیگر حرفهای هم در مقابل دوربین جلیلی بود توانایی انجام کار ویژهای نداشت.
ابوالفضل جلیلی برای فیلم «داد» استفاده از روایت غیرخطی را در دستور کار خود قرار داده و قصه با فلاش بک، فلاش فورواردهای متعدد به تصویر کشیده میشود، ولی به قدری از این تکنیک در روایت فیلم استفاده شده که درک وقایع برای مخاطب فیلم بسیار دشوار میشود. در کل میتوان گفت فیلم «داد» اثری سردرگم، نامشخص و پیچیده است و معلوم نیست فیلمساز از ساخت این فیلم به دنبال رسیدن به چه مقصودی بوده است.
https://teater.ir/news/68690