در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
طی روزهای گذشته همچنان بحثهای بسیاری در شبکههای اجتماعی پیرامون تصمیم شورای شهر تهران مبنی بر حذف اجراهای حاجیفیروز در سطح شهر به دلیل برداشت نژادپرستانه، شکل گرفته است.
سینمای ایران در سال ۹۹ با بحرانهای متعددی دست و پنجه نرم کرد؛ بحرانهایی که هرچند مدیران را به انفعال کشاند اما نتوانست مانع درخشش و اثرگذاری سینماگران در میدان عمل شود.
ترکیب پنج فیلم اکران نوروز ۱۴۰۰ در حالی نهایی شده است که بعید به نظر میرسد چراغی از این ترکیب برای گرمای گیشههای سرد روزهای کرونایی سینمای ایران روشن نخواهد شد.
سرانجام سبد اکران نوروزی سینماها از فیلمهایی که پیشبینی میشدند، خالی ماند و ترکیبی متفاوتی از گمانهزنیها ، نخستین اکران سال 1400 را رقم خواهد زد.
سینمای ایران در سال کرونازده ۱۳۹۹ فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سرگذاشت که بخش عمدهای از آن بیتاثیر از شیوع ویروس کرونا نبود؛ کابوسی که هنوز هم پایانی نمیتوان برای آن متصور بود.
فهرست درگذشتگان سینمای ایران در سالی که گذشت، شاید از نظر کمی تفاوتی با سالهای قبل نداشته باشد اما بیتردید از نظر ترکیب چهرههای شاخص، یکی از افسوسبرانگیزترین فهرستها محسوب میشود.
«خاچیکیان» اولین فیلمسازی بود که با تکیه بر استعداد و خلاقیتی که داشت، توانست تأثیر و نقش کارگردان را در ذهن عامه مردم مطرح کند. در دهههای 30 و تا حدودی 40، فیلمهای او از نظر ساختار سینمایی و بداعتهای تصویری بر اغلب فیلمهای دیگر برتری داشت.
دولت میتواند تعدادی از سینماهای قدیمی ارزشمند كه مردم با آنها خاطرات زیادی دارند به موزه سینما تبدیل كند تا برای نسلهای آینده باقی بماند.
یکی از مؤلفه های تکرار شونده در فیلمهای چند سال اخیر پرداختن به طبقات فرودست جامعه و آسیبهای اجتماعی مرتبط با آن است. اگر دهه 80 سینمای ایران تحت تأثیر سینمای اصغر فرهادی بود و به تبعیت از موفقیت او موجی از فیلمسازان سراغ آسیبشناسی طبقه متوسط رفتند، دهه 90 از این حیث مسیر متفاوتی از فرهاد
دكتر اسماعیل كوشان ملقب به پدر سینمای ایران، بنیانگذار نخستین استودیوی فیلمسازی در ایران بود. او قبل از آنكه وارد كار سینما شود دكترای خود را در برلین در رشته اقتصاد دریافت كرده بود و در جریان جنگ جهانی دوم در آلمان به حرفه خبرنگاری مبادرت میورزید.
بومی سازی برنامههای موفق خارجی، ایده درست و جذابی است، به شرطی که نسبت به نزدیکی فرهنگ های کشور مبدا و مقصد مطالعاتی صورت گرفته باشد.
اگر بتوانیم توجیه «حمله سایبری» را در روز نخست بلیتفروشی به بالا نبودن پهنای باند سمفا در نتیجه استقبال بالای مخاطبان مرتبط بدانیم، اختلال 40 دقیقه پایانی روز 21 بهمن را باید ناشی از کدام اتفاق بدانیم؟ بررسی این وضعیت مشکوک ما را به این هدف میرساند که سمفا، با دستهایی در پشتپرده، گرچه با هدف انحصارزدایی آمده اما خود موجبات یک انحصارگرایی ویژه را رقم زده است.
محمدعلی فردین را شاید مطرحترین و موفقترین چهره ورزشی ایران دانست که در عرصه بازیگری نیز توانست بدرخشد و حتی به یکی از سوپراستارهای تاریخ سینما تبدیل شود
ممنوعالتصویر، ممنوعالکار و حتی مهاجرتها؛ این اتفاقی است که در سالهای گذشته برای برخی چهرههای صداوسیما رخ داده است، اما به نظر میرسد که اخیرا روند آن صعودی شده است!
محمود علوی، وزیر اطلاعات، در گفتوگویی با صداوسیما اعلام کرده بود که یکسری از فیلمهای سینما و سریالهای تلویزیونی با همکاری این وزارتخانه ساخته شده است.
عملکرد سامانه مدیریت فروش و اکران سینمای ایران (سمفا) در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر واکنش متفاوت برخی تهیهکنندگان را به همراه داشت.
۶ فیلم کوتاه نامزد دریافت سیمرغ بهترین فیلم داستانی کوتاه در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شدهاند، که باید دید کدام یک از این آثار موفق به دریافت این سیمرغ میشود.
نتایج پژوهش «موج سوم پیمایش سنجش وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی در ایران» در خصوص رفتن به سینما وتئاتر توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
در این پرونده به میزان تولیدات سینمای پس از انقلاب به تفکیک هر سال اشاره شده است و پس از آن به سال ۱۳۹۹ و فجر ۳۹ میرسیم. فیلمهای سال ۹۹ هم شمارش میشوند و آنهایی که در فجر هستند، مشخص خواهند شد.
در این گزارش، نگاهی خواهیم انداخت به جزئیات هریک از فیلمهای بخش سودای سیمرغ، غایبان و پرکارترین بازیگران مرد و زن جشنواره امسال.