در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
تا به حال پنج، 6 اثر سینمایی درباره سرداران بزرگ جنگ ایران و عراق و تعداد بیشتری فیلم، راجعبه وقایع تاریخی جنگ تحمیلی ساخته شده است که تنها تعداد معدودی از آنها موفق بودند. سریال «سیمرغ» درباره دو شهید خلبان احمد کشوری و علی اکبر شیرودی و سریال «شوق پرواز» با محوریت زندگی سرلشکر عباس بابایی، از نمونههای تلویزیونی فیلمسازی درباره سرداران شهید هستند. در بخشی از سریال «در چشم باد» هم به شخصیت شهید حسین باقری اشاره میشود و او البته در مستند بازسازیشده «آخرین روزهای زمستان» هم شخصیت محوری بود.
در ۵ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد فصل پرفروش اکران در اختیار ۳ دفتر پخش بوده است .
نتفلیکس در سه ماهه نخست سال ٢٠١٨، بیش از ٧میلیون و ٥٠٠هزار نفر را به جمع کاربران خود افزوده است. از میان این تعداد، ٥میلیون و ٥٠٠هزار نفر غیرآمریکایی بودهاند که از نقاط مختلف جهان به عضویت نتفلیکس درآمدهاند. برای مشاهده فیلمها و سریالهای این شبکه اینترنتی باید حق عضویت ماهانه پرداخت کنید که این حق عضویت بسته به کیفیت تصویری که در خواست میکنید از ٨دلار در ماه به ٢٠ دلار در ماه میرسد.
ژان-لوک گدار: سینما با گریفیث آغاز میشود و با کیارستمی پایان مییابد.
انتشار نماهنگ «شبی که ماه کامل شد» با صدای محسن چاوشی دربرگیرنده نشانههایی از رویکرد تازه و متفاوت دستاندرکاران سینمای ایران در جهت بهرهمندی از ظرفیت موسیقی در حوزه تبلیغات است.
انتشار موزیک ویدئوی جدید محسن چاوشی برای فیلم «شبی که ماه کامل شد» بار دیگر هشتگ نام این خواننده را در شبکههای اجتماعی داغ کرده است.
با گذشت نزدیک به ۳ ماه از اکران ۹۸ که شامل مهمترین نوبتهای اکران یعنی نوروز و فطر بوده و بخشی از مهمترین فیلمهای سال نیز روانه پرده شده، آنالیز عملکرد دفاتر پخش حائز نکات قابل تأملی است.
«بیژن مفید» ۲۲ خرداد سال ۱۳۱۴ در تهران به دنیا آمد و کمتر از نیم قرن زندگی کرد؛ اما در همین مدت کوتاه در آثار متعددی بازی و صداپیشگی کرد، نمایشنامههای بسیاری را نوشت و روی صحنه آورد و با چهرههای مطرح جهانی همکاری کرد. تسلطش بر موسیقی و ریتم از مهمترین ویژگیهای تئاترش محسوب میشد و به گفته همکاران و دوستانش ریشههای تئاتر او به نمایشهای آئینی و سنتی ایران برمیگشت.
چهرهها حق دارند یا نه؟ میتوانند فرزندشان را دور از مرزها به دنیا بیاورند یا به احترام نظر مردم باید از این فکر صرف نظر کنند؟
سریالهای شبکه نمایش خانگی به نظر میرسد محلی برای خالی کردن جیب مردم و پر کردن جیب سازندگان شدهاند؛ سریالهایی که خیلی راحت بدون آنکه به وقت و سرمایه هدر رفته مخاطبان توجه کنند، ناتمام میمانند یا پایان دم دستی برایشان رقم زده میشود.
فیلم جدید «انتقامجویان: آخر بازی» با فروش جهانی ۲.۲میلیون دلار و پیشیگرفتن از «تایتانیک»، دومین فیلم پرفروش تاریخ سینما نام گرفت. «انتقامجویان: آخر بازی» جدیدترین محصول استودیو مارول کمپانی دیزنی در دومین هفته نمایش خود ۱۴۵.۸میلیون دلار در آمریکا و ۲۸۲.۲میلیون دلار نیز در گیشه بینالملل فروخت تا با مجموع فروش حدود ۲.۲میلیارد دلار از فروش ۲.۱۸۷میلیارد دلاری فیلم «تایتانیک» (۱۹۹۷) به کارگردانی «جیمز کامرون» عبور کند تا نام خود را بهعنوان دومین فیلم پرفروش تاریخ به ثبت برساند
براساس نظر سینماداران، انتخاب نامناسب فیلمهای سینمایی برای چینش جدول اکران سینماها در ماه مبارک رمضان، سینمای ایران را در این فصل دچار چالش کاهش مخاطب کرده است.
درست است که سينماي اجتماعي برگرفته از دل جامعه است، ولي آيا بيان اين همه تلخي در اين ژانر، براي سينمايي که ذات سرگرمکننده دارد لازم است؟ آيا تماشاگران سينما، به غير از زندگي واقعي در سينما هم بايد سختي بکشند؟
مسعود جعفريجوزاني فيلمساز و پژوهشگر تاريخ، مجهز به نگاه انتقادي، حماسهپرداز و آرمانگراست. از طريق آثار جوزاني ميتوان به خوانش و تحليل هنري او از تاريخ ايران، بهويژه ريشههاي هويت ملي، تهديدها، بحرانهاي سياسي و جريانهاي معاصر دست يافت. بسياري از شخصيتهاي اصلي در نوشتهها و فيلمهاي او در بزنگاههاي تاريخی، بر مبناي روحيهاي عمل ميکنند که در الگوي جوزاني در هويت ملي ميگنجند.
اصغر فرهادی و سعید روستایی پرمخاطبترین فیلمسازان اجتماعی یک دهه اخیر سینمای ایران هستند و این احتمال وجود دارد که دومین ساخته سینمایی روستایی، «متری شیش و نیم» با عبور از «فروشنده» فرهادی رکورددار پرمخاطبترین فیلم اجتماعی سینمای ایران شود.
شش فیلم از امروز به ترکیب فیلمهای روی پرده سینماها اضافه میشوند تا فقط تایم انتظار سینمادارها برای آغاز اکران عید فطر را پر کنند و گویی همه میدانند که قرار نیست «دیده» شوند!
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی درباره مزایا و معایب اکران فیلمهای خارجی در سینماها، به نقد کارنامه یکساله اکران فیلمهای خارجی در سینماهای کشور پرداخته است.
رفع ابهامات موجود درباره تخلف عجیب صورت گرفته در فرآیند اکران «رحمان ۱۴۰۰» نه فقط به شفافتر شدن وضعیت این فیلم کمک خواهد کرد که راه تکرار بر تخلفهای مشابه در آینده را نیز خواهد بست.
فعالیتهای سینمایی حوزه هنری نهفقط در ساخت فیلمها و مشارکت فنی در تولید پروژهها، بلکه به اکران آثار و پخش رایت فیلمها در شبکه نمایش خانگی هم مربوط میشود. موسسه «بهمن سبز» مسئولیت اکران فیلمهای سینمایی در سالنهای حوزه هنری را برعهده دارد و موسسه هنرهای تصویری سوره عهدهدار توزیع خانگی فیلمهایی است که رایت آنها توسط حوزه هنری خریداری میشود. مسئول هر دوی این موسسهها سعید خندقآبادی است.
اظهارات یکی از مدیران سینمایی درباره فاقد مجوز بودن پرفروشترین فیلم نوروز ۹۸ و درپی آن توقف اکران این فیلم، باردیگر سازوکار «نظارت» در سینمای ایران را با سوالات جدی مواجه کرده است.