ایران در میان ۵ کشور موفق تاریخ جایزه اسکار خارجی
سینمای ایران با موفقیت ۸.۶۹ درصدی از ۲۳ حضور خود در شاخه بهترین فیلم خارجی جوایز سینمایی اسکار، در رتبه چهارم موفقترین کشورها در تاریخ ۷۰ ساله این جایزه قرار داد.
چرا تصویب «سند سینما» با تاخیر درحال انجام است؟
بیش از دو سال است که مراحل تصویب «سند سینما»، طول کشیده است، ایمانی خوشخو معتقد است: «یکی از دلایل به تعویق افتادن این سند میتواند تغییرات مدیران عالی در وزارت ارشاد باشد. در واقع زمانی که ما به نتیجه نزدیک میشدیم، مدیری تغییر میکرد و چون متولی و مجری این سند سازمان سینمایی است، باید به نظرات آنها نزدیک میشدیم تا ضمانت اجرایی کار بیشتر باشد.»
محمد امامی، سرمایهگذار کلان فیلمهای سینمایی و شبکه نمایش خانگی بازداشت شد/ یومالحساب سلبریتیهای ایرانی
محمد امامی بهرغم مفتوح بودن پروندهاش در قوه قضائیه به دلیل اتهام اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان، چندین و چند پروژه سینمایی دیگر را هم جلوی دوربین فرستاد که از «ابد و یک روز» گرفته تا «خوب، بد، جلف» و فیلمهایی مثل «مصادره»، «مغزهای کوچک زنگزده»، «بمب» و «اتاق تاریک»، همگی جزء این پروژهها بودند. چند روز بعد از برگزاری دوازدهمین دوره از انتخابات ریاستجمهوری در ایران، محمد امامی از کانادا ویدئویی منتشر کرد که در آن اعلام میشد قصد شکایت از نادر فتورهچی را بهعنوان آغازگر کمپین نه به شهرزاد دارد.
آخرین وضعیت یادگارهای «عزت الله انتظامی»
خانه ـ موره عزتالله انتظامی که اخیرا عصای این بازیگر هم به آنجا اهدا شده است، پس از تجهیز و جانمایی با همراهی سازمان میراث فرهنگی، در آیندهای نه چندان دور آنطور که گفته میشود، پذیرای تعدادی دیگر از وسایل و آثار مربوط به این هنرمند خواهد شد.
بدرقهی «یدی» سینمای ایران
مراسم تشییع پیکر زنده یاد یدالله صمدی با خواندن نماز میت آغاز شد و در ادامه پیکر خالق آثاری چون «معجزه خنده»، «اتوبوس»، «شوق پرواز» با سخنرانی هنرمندان و مارش نظامی به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
غایبان نامدار سینمای دفاع مقدس
نزدیک به ۴۰ سال از سالروز آغاز جنگ تحمیلی عراق بر ایران میگذرد و سینمای دفاع مقدس که در دهه ۷۰ روزگاری پررونق و باشکوه را میگذراند، با ورود فیلمسازانی جدید به این عرصه دوران تازهای را تجربه میکند؛ دورانی که در آن دیگر کمتر اثری از فیلمسازان نامدار دفاع مقدس است.
سینماها با فیلمهای جدید جان میگیرند؟
پس از تعطیلی چند روزه سینماها، گیشه سومین فصل سال با اکران پنج فیلم سینمایی از چهارشنبه (۴مهر ماه) تازه خواهد شد.
«رستاخیز»؛ پروندهای که هنوز باز است + عکس
4 سال از توقیف فیلم عاشورایی «رستاخیز» میگذرد و پرونده این فیلم نه تنها همچنان بینتیجه باز مانده، بلکه اخیرا یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم تاکید کرده، توقیف این اثر سینمایی اقدامی نامناسب بوده است.
آیا «بدون تاریخ، بدون امضا» شانسی دربرابر «روما» در اسکار دارد؟
این روزها کشورهای مختلف و صاحب سبک سینما نمایندگان خود را برای مراسم اسکار معرفی کردهاند. مهمترین خبرهای این مراسم برای سینمادوستان ایرانی اعلام نماینده سه کشور ایران، مکزیک و شیلی بود
ماجرای اسکاری که با لابی مخملباف از دست سینمای ایران رفت!
آنچه در گزارش رسمی بنیاد سینمایی فارابی درباره فرآیند معرفی فیلم «گبه» به آکادمی اسکار در سال ۷۶ ثبتشده پشت پردهای دارد که پیش از این بهروز افخمی روایتی جالب از آن ارایه کرده بود.
۲ دهه سینمای ایران در اسکار/ ۲ جایزه فرهادی و یک نامزدی مجیدی
در طول ۲ دهه حضور سینمای ایران در رقابت اسکار، اصغر فرهادی موفق شده ۲ بار این جایزه مهم را برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد، مجید مجیدی نیز دیگر فیلمسازی بوده که فیلمش توانسته به فهرست ۵ نامزد نهایی راه پیدا کند.
از عاشقی در سه و ربع کم بعداز ظهر تا در امتداد شب
سعید کنگرانی بازیگر سینما و تلویزیون و ستاره سالهای پیش از انقلاب، دیروز بر اثر سکته قلبی در سن ۶۴ سالگی از دنیا رفت. او قرار بود که در روزهای جاری در مجموعه نمایش خانگی «رقص روی شیشه» به کارگردانی مهدی گلستانه بازی کند که این امر مهیا نشده است.
امروز ستاره سینما عبور از خط قرمز است
نشست «ابتذال در سینمای ایران» عصر امروز در خانه هنرمندان برگزار و در آن درباره ریشه های ورود ابتذال به سلیقه مردم بحث شد.
اژدها وارد میشود
در سال ۲۰۱۷، فروش جهانی محصولات سینمایی ۱/۱ میلیارد دلار افزایش داشت و به رقم 9.39 میلیارد دلار رسید؛ در حالی که در صورت حذف بازار سینمایی چین از این آمار، میزان فروش جهانی آثار سینمایی با رشد منفی همراه میشد. سال ۲۰۱۷ پرفروشترین سال سینمایی جهان تا آن روز شناخته شد و سینما چنین چیزی را مدیون مخاطبان چینی بود.
به شهلا ریاحی بیمهری کردهایم
شهلا ریاحی بازیگر توانمند سینما، تئاتر و تلویزیون ازجمله هنرمندانی است که پس از گذشت چند دهه و در سن 92 سالگی، هنوز خاطرات ماندگار زیادی از او در خاطر علاقهمندان آثار نمایشی باقی مانده است.
گمانهزني درباره حضور فيلمها در سيو هفتمين جشنواره فيلم فجر/ ما همه با هم هستيم
بدون در نظر گرفتن ماه شهريور، تقريبا چهار ماه تا مهمترين رويداد سينمايي كشور يعني سي و هفتمين جشنواره فيلم فجر زمان باقي است؛ جشنوارهاي كه قرار است ويترين سينماي ايران باشد و مهمترين توليدات سينما را در يك سال اخير در دل خود به نمايش درآورد. با اينكه نيمه نخست سال ٩٧ وضعيت اقتصادي حاكم بر كشور مطلوب نبود و به نظر ميرسيد بازار كار براي اهالي سينما و دستاندركاران آن فراهم نباشد اما عكس آن ثابت شد. چه قبل از امسال و چه در سال جاري نام فيلمهاي زيادي را ميشنيديم كه مقابل دوربين رفتند و تعدادي هم در ادامه سال ساخته ميشوند. اين يعني توليد در سينما جريان داشته است.
مروری آماری بر برندگان شیر طلا
سینمای مکزیک در حالی امسال با فیلم «روما» ساخته «آلفونسو کوارون» برای اولین بار موفق به کسب جایزه اول جشنواره ونیز شد که سینماگران فرانسوی همچنان با ۱۴ جایزه رکورددار برندگان شیر طلایی قدیمیترین جشنواره سینمایی جهان هستند.
گزارش / 9 فیلم جدید سینما برای سال 98 نبض سینما در سال سخت تولید میزند
نیمه دوم هرسال، آغازی است برای اکثر پروژههای سینمای ایران که در جشنواره فیلم فجر همان سال، رونمایی میشوند. در سالهای اخیر و با کم شدن مشارکت بنیاد سینمایی فارابی در تولید آثار سینمایی، شاهد رویه جدیدی در تولید سینمایی و سرمایهگذاریهای بخش شبهخصوصی در سینمای ایران بودیم. واضح است که امسال به دلیل مسائل اقتصادی که اهالی سینما هم دچار آن شدند، تعداد آثار تولیدی کاهش داشته باشد و حتی فیلمهایی هم که مجوز ساخت گرفتهاند بعد از چند ماه، هنوز خبری از پیشتولید فیلمهایشان هم ندادهاند. گزارش پیش رو در مورد کارگردانهایی است که فیلمهای جدیدشان در حال ساخت است و احتمالا به جشنواره فجر امسال میرسد. برای اینکه بدانیم این فیلمها در چه مرحلهای هستند از صفحههای شبکه اجتماعی اینستاگرام، بازیگران و کارگردانان استفاده کردیم تا خبرهای جدیدی داشته باشیم. صفحههایی که این روزها از رسانههای مرسوم خبری هم جلوتر عمل میکنند.
بایکوت ماتادورهای اسپانیایی
فیلم «قهرمانان» به کارگردانی «خاویر فِسر» نماینده اسپانیا شد و فیلم «همه میدانند» اصغر فرهادی با حضور ستارههایی مانند «خاویر باردم» و «پنهلوپه کروز» از راهیابی به نود و یکمین مراسم اسکار بازماند.
جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان چگونه افول کرد؟ لکنت زبان سینمای ایران برای کودکان
یکی از غمبارترین اتفاقاتی که برای سینمای ایران در حدود ۲۰ سال اخیر رخ داد، رو به افول گذاشتن سینمای کودک بود. سینمای کودک از ابتدا مورد علاقه جریانهای نو اندیش و نخبهگرای فیلمسازی در ایران بود و لزوم سخن گفتن به زبان ساده برای کودکان، این جریانها را به سمتی هدایت میکرد که بهرغم سطحی نبودن مضامینشان، با ادبیات عامه مردم هم ارتباط برقرار کنند. از علی حاتمی، بهرام بیضایی، عباس کیارستمی، کیومرث پوراحمد، محمدرضا اصلانی و تعداد زیادی از نسل اول فیلمسازان روشنفکر ایران گرفته تا نسل دوم آنها که افرادی از قبیل مجید مجیدی، کیانوش عیاری، تهمینه میلانی، مسعود جعفریجوزانی، محمدرضا هنرمند و... را شامل میشد، همه با سینمای کودک پا به عرصه فیلمسازی گذاشتند. اما سینمای ایران امروز به وضعیتی رسیده که در ۱۰ سال گذشته، فیلمهایی که در حوزه کودک ساخته شده و رضایت کامل را جلب کرده باشند، کمتر از تعداد انگشتان دو دست هستند.