دوشنبه , ۶ اسفند, ۱۴۰۳
گفتگو | صفحه 24
لزوم تنوع ژانر برای سینمای كوتاه یکشنبه 12 بهمن 1399 12:16
گفت‌وگو با پویان صدقی مدیرعامل پلتفرم ودیو درباره اهمیت پخش و نمایش فیلم كوتاه

لزوم تنوع ژانر برای سینمای كوتاه

وقتی تعداد سینماها در كشور افزایش پیدا می‌كند وقتی نظام صنفی در حال تغییر است وقتی بسیاری از تهیه‌كننده‌ها ریسك می‌كنند و هزینه فیلم اول كارگردانان جوان را متقبل می‌شوند اگر رویه فیلمسازی درست نباشد سینما به مسیر متعالی هدایت نمی‌شود آن وقت نمی‌توان از فیلمسازان توقع داشت كه فیلم‌های خوب و ماندگاری بسازند.

جنگیدن برای بهتر زندگی کردن یکشنبه 12 بهمن 1399 11:21

جنگیدن برای بهتر زندگی کردن

کاوه صباغ‌زاده فرزند مهدی صباغ‌زاده کارگردان باسابقه سینماست که سال ۹۵ با فیلم «ایتالیا ایتالیا» اولین تجربه کارگردانی خود را پشت سر گذاشت و نشان داد سینمایی متفاوت از سینمای پدر را انتخاب کرده است.

«خط فرضی» از زشتی دروغ و پنهانکاری می‌گوید یکشنبه 12 بهمن 1399 10:21

«خط فرضی» از زشتی دروغ و پنهانکاری می‌گوید

فیلم «خط فرضی» براساس یک داستان واقعی است که حدود 10 سال پیش برای یکی از دوستانم اتفاق افتاد و جالب است که بدانید تقریباً همه فیلم و فیلمنامه‌های بلند و کوتاهی که کار کرده‌ام براساس قصه‌های واقعی زندگی افراد شکل گرفته است.

 ناگفته های اکبر نبوی از داوری در جشنواره فیلم فجر جمعه 10 بهمن 1399 01:39

ناگفته های اکبر نبوی از داوری در جشنواره فیلم فجر

اکبر نبوی که سابقه داوری و حضور در کمیته انتخاب جشنواره فجر را در چند دوره پشت سر گذاشته، در آستانه چهل سالگی این رویداد معتقد است که جشنواره فیلم فجر به لحاظ استراتژی راهبرد ندارد و یکی از مهم‌ترین جلوه‌های این فقدان راهبرد در تمام سال‌های گذشته، در انتخاب دبیرها نمایان بوده است.

دغدغه‌های کارگردان روحانی «فجر۳۹»/ فیلمی نزدیک به «مارمولک» ساختم سه شنبه 7 بهمن 1399 11:26

دغدغه‌های کارگردان روحانی «فجر۳۹»/ فیلمی نزدیک به «مارمولک» ساختم

امید آقایی کارگردان روحانی فیلم سینمایی «ورود و خروج ممنوع» از فیلم‌های متقاضی حضور در جشنواره سی‌ونهم فیلم فجر، معتقد است این اثر سینمایی یک اثر جشنواره‌ای نیست.

پيچيدگی زندگی اين دختر افغان برايم جذاب بود دوشنبه 6 بهمن 1399 10:59
گفت‌و‌گو با ندا جبرائيلی بازيگر فيلم «مردن در آب مطهر»

پيچيدگی زندگی اين دختر افغان برايم جذاب بود

دلم مي‌خواست سير زندگي ستاره به گونه ديگري باشد و او جور ديگري از زندگي‌اش دفاع كند يا اين ميزان شرم و حيا ميان او و برادرش نباشد و اتفاق ديگري براي اين شخصيت بيفتد، اما اينها ترجيح من بود و نه ويژگي شخصيت.

خسرو سینایی: تاریخ ما یا گم شده است یا تحریف دوشنبه 29 دی 1399 23:24

خسرو سینایی: تاریخ ما یا گم شده است یا تحریف

زنده‌یاد خسرو سینایی که بجز آثار شاخص، تجربه‌های ناکام و تلخی را در زمان حیاتش در سینما تجربه کرده بود، به نقش تاریخی افراد در تاریخ اعتقاد داشت و می‌گفت: تاریخ ما یا گم شده یا تحریف، یا با غرض دورانی را می‌کوبیم یا با شعار، دوران دیگری را بزرگ می‌کنیم، در حالی که هر نوع فعالیت باید با حُسن نیت مورد توجه قرار بگیرد.

به بخشی از حکومت که عزت ایران را رعایت نمی‌کنند، معترضیم شنبه 27 دی 1399 00:00

به بخشی از حکومت که عزت ایران را رعایت نمی‌کنند، معترضیم

این همه اعتراض از سوی جامعه ایران برای چیست وقتی می‌گویند چرا برخی دولتمردان عزت مردم و عزت ایران را رعایت نکردند. اینکه توانستیم ملوان‌های انگلیسی را بگیریم نافی این نیست که خیلی جاها آن اقتدار لازم را نداشتیم. ما نقدمان به این است که چرا این اقتدار را حفظ نمی‌کنند.

درباره فیلم «آرامش در حضور دیگران» / سینمای ایران یک شانس تاریخی را از دست داد سه شنبه 23 دی 1399 00:03
گفت‌وگو با احمد طالبی‌نژاد

درباره فیلم «آرامش در حضور دیگران» / سینمای ایران یک شانس تاریخی را از دست داد

«آرامش در حضور دیگران» یکی از سه فیلمی است که سینمای ایران را وارد مرحله تازه‌ای از حیاتش کرد. اواخر دهه 40 جریان موسوم به موج نوی سینمای ایران آغاز شد. یکی از ویژگی‌های مهم این جریان این است که به‌نوعی برای نخستین‌بار ادبیات اجتماعی ایران را با خودش همراه کرد.

یک روحیه جمعی منفی‌باف در تئاتر ما حاکم است / مشکل جشنواره‌ فجر نداشتن کیوریتور است یکشنبه 21 دی 1399 17:37

یک روحیه جمعی منفی‌باف در تئاتر ما حاکم است / مشکل جشنواره‌ فجر نداشتن کیوریتور است

سعید اسدی که تجربه دبیری جشنواره تئاتر فجر را دارد، معتقد است؛ یکی از مواردی که جشنواره فجر را دچار مشکل می‌کند این است که کیوریتور ندارد. در حالی‌که فستیوال‌های بزرگ کیوریتورهای ثابتی دارند که انتخاب‌ها را برای آن‌ها انجام می‌دهند که خط مشی، فلسفه هنری و سیاست‌گذاری مشخصی را پیگیری می‌کنند.

برای ساخت «رویاهای دم صبح» به حبس محکوم شدم/ شانه‌‌‌ام را به قوانین کشور فشار می‌دهم تا رویشان تاثیر بگذارم شنبه 20 دی 1399 13:44

برای ساخت «رویاهای دم صبح» به حبس محکوم شدم/ شانه‌‌‌ام را به قوانین کشور فشار می‌دهم تا رویشان تاثیر بگذارم

مهرداد اسکویی در این گفتگو به نوع نگاه خود به مستندسازی پرداخته و در جایی می‌گوید: یکی از اساتید بزرگ جرم‌شناسی زمانی به من گفت فقط فیلم «رویاهای دم صبح» تو به اندازه ۶۰ کتاب جرم‌شناسی مطلب و نکته دارد. در سفرم به ژاپن، مسئولان این کشور ما از این فیلم چند نکته برداشت کردیم که در برخوردهایمان با دختران کانون‌های اصلاح تربیت روی آن کار می‌کنیم. این موضوع در لهستان و کانادا و اکراین هم اتفاق افتاد.

تولیدِ دوشنبه 15 دی 1399 11:16

تولیدِ "بیک" چرا متوقف شد؟/ روایتِ ناتمامِ کارخانه‌هایی که در دهه‌ شصت تعطیل شدند

مستند خودکار داستان زندگی علی‌اکبر رفوگران، پدر نوشت‌افزار ایران و بنیان‌گذار کارخانه بیک در کشور است. او این روزها گرچه دیگر خودکاری تولید نمی‌کند اما به تولید محصول دیگری روی آورده است.

شهرام مکری:‌ جشنواره فیلم فجر دچار سوءتفاهم است دوشنبه 15 دی 1399 00:00

شهرام مکری:‌ جشنواره فیلم فجر دچار سوءتفاهم است

شهرام مکری معتقد است در جشنواره فیلم فجر تناقضی وجود دارد که در حالت خوش‌بینانه باید آن را یک سوءتفاهم دانست یا یک عهد و قرار قدیمی که هنوز به‌روز نشده است.

سینایی در فیلم‌سازی زیر بار هیچ قانونی جز قوانین خاص خودش نمی‌رفت دوشنبه 15 دی 1399 06:05

سینایی در فیلم‌سازی زیر بار هیچ قانونی جز قوانین خاص خودش نمی‌رفت

آقای سینایی معمولا از اکران فیلم‌هایشان ناراضی بودند، چون اثری که روی پرده می‌رفت، از نظر تصویر یا صدا یا همین حذف و کوتاه کردن‌ها کیفیتی را که دلشان می‌خواست، نداشت. این حساسیت‌ها روی گرافیک و پوستر هم بود. آن زمان روی این مسائل خیلی حساس بودند و سخت می‌گرفتند.

چالش‌های تولید فیلم‌تئاتر ایرانی برای مخاطب جهانی جمعه 12 دی 1399 15:21

چالش‌های تولید فیلم‌تئاتر ایرانی برای مخاطب جهانی

«بهزاد صدیقی»، دراماتورژ و مدیر تولید فیلم‌تئاتر «من ترامپ نیستم!» با تاکید بر آنکه گام گذاشتن در مسیر تولید اثر برای مخاطب جهانی و به زبانی غیر از فارسی چالش‌برانگیز است، گفت: مدعی نیستیم اثرمان بی‌عیب است و قطعا در تولیدات بعدی می‌توانیم درخشان‌تر باشیم.

گفت‌وگوی قدیمی با اصغر عبداللهی/ ارجاع دادن مخاطب را از قصه دور می‌کند دوشنبه 8 دی 1399 21:47

گفت‌وگوی قدیمی با اصغر عبداللهی/ ارجاع دادن مخاطب را از قصه دور می‌کند

اصغر عبداللهی اولین فیلم سینمایی کارنامه اش را بر اساس فیلمنامه ای از خودش کارگردانی کرده است. یک قناری، یک کلاغ قصه ای چالش برانگیز است هم برای نگارش هم کارگردانی که این نویسنده با تکیه بر تجربه سالیان و دغدغه های همیشگی اش دست به این کار سخت زده و این اثر را در معرض قضاوت مخاطبان همیشگی اش قرار داده است.

مسير ارتباط تئاتر و جهان مسدود نمی‌شود دوشنبه 8 دی 1399 12:48
گفت‌وگو با نيما دهقانی درباره توجه روزافزون به«تئاتر ديجيتال» در دوران كرونا

مسير ارتباط تئاتر و جهان مسدود نمی‌شود

عده‌اي مثل ساير اتفاقات نو از اين جايگزيني هراس داشتند و برخي هم از اساس به عنوان «جايگزيني» به اين پديده نگاه نكردند و دست به تجربه زدند. اين تئوري كه قرار است تئاتر ديجيتال جاي تئاتر صحنه‌اي را بگيرد حاصل ذهنيتي است كه حاضر به پذيرش تغيير وضعيت نيست و نمي‌تواند طرز فكر موازي را تحمل كند. اين ايده در زمان اختراع عكاسي هم مطرح بود.

بگذاريد يك فيلم به مخاطبش سخت بگيرد دوشنبه 8 دی 1399 10:01
گفت‌وگو با صفی يزدانيان كارگردان فيلم ناگهان درخت

بگذاريد يك فيلم به مخاطبش سخت بگيرد

«ناگهان درخت» به مخاطبش احترام مي‌گذارد و از او مي‌خواهد كه آسانگير نباشد. بپذيرد كه سينما فقط جاي تعريف كردن قصه‌هاي سرراست، شعارهاي اجتماعي تاريخ‌مصرف‌دار نيست. بگذاريد يك فيلم هم عربده نكشد. اداي غمخواري براي معتادان يا فرودستان را درنياورد. لايه‌هاي بسيار داشته باشد، اختلاف ايجاد كند به جاي ستايش‌هاي گذرا.

پس از كرونا هم بايد اجرای تئاتر زنده را رها كنيم دوشنبه 8 دی 1399 09:44
كيتی ميچل، كارگردان مطرح تئاتر بريتانيا:

پس از كرونا هم بايد اجرای تئاتر زنده را رها كنيم

بايد راه‌هاي ديگري براي توليد تئاتر پيدا كنيم تا مجبور نباشيم در يك فضاي زنده مشترك گرد هم بياييم بلكه بايد اين كار را از طريق پلتفرم‌هاي ديجيتال گوناگون انجام دهيم.

لازم است وارد بازار جهانی شويم دوشنبه 8 دی 1399 09:08
گفت‌وگو با بهزاد صديقی، دراماتورژ فيلم‌ تئاتر «من ترامپ نيستم»

لازم است وارد بازار جهانی شويم

مهم‌ترين مشكل ما انتخاب بازيگراني بود كه براي بازي در اين فيلم‌تئاتر به زبان انگليسي توانايي داشته باشند. خب اين موضوع در ابتدا كارمان را سخت كرده بود ولي به هر حال با رايزني و مذاكره با بازيگران بالاخره به انتخاب‌هاي خوبي هم رسيديم و تقريبا بيشتر بازيگران ما همان انتخاب اول‌مان بودند.