بخش ویژه «کتاب و سینما» با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران و خانه کتاب و ادبیات ایران مانند سالهای گذشته در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران برگزار میشود.
«نیمه تاریک نابغه» کتابیست به قلم دونالد اسپوتو و ترجمه محسن امیری که افزونبر پیشگفتار، در 17 بخش به نگارش درآمده است، نگارشی که خودممیزیها و نبود دفترچه یادداشت و دفتر خاطراتی از او، شخصیت این کارگردان بزرگ را در پیچیدگیهای ابهامی بیشتری قرار میدهد.
کتاب «اخلاق و درام» نوشته نصرتالله تابش وارد بازار نشر شد.
در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب، سه کتاب نمایشنامه با عنوانهای «رازی بین من و تو»، «در تنم زمستان شد» و «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» راهی بازار کتاب شد.
کتاب «بوطیقای سینما»، با عنوان اصلی Poetics of Cinema، مجموعهمقالاتی است که دیوید بوردول آنها را طی سالهای مختلف نوشته و در آنها به تبیین رویکرد نظری خود در پژوهش سینمایی و تحلیل فیلم پرداخته، همچنین این رویکرد را روی فیلمهای مختلف پیاده کرده و آن فیلمها را براساس آن مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
کتاب «نظریههای تئاتر؛ یک بررسی تاریخی و انتقادی از یونان تا دوران معاصر» نوشتهٔ ماروین کارلسن و ترجمهٔ دلارا نوشین در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۴۸۸ صفحه به همت انتشارات نیماژ منتشر شد.
حراج برخی کتابهای نایاب کتابخانه تربیت تبریز در فضای مجازی خبرساز شده و واکنشهایی را به همراه داشته است.
در آستانه برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، پنج کتاب پرخواننده انتشارات بنیاد سینمایی فارابی بازنشر میشود.
کتاب «نه نمایشنامۀ کوتاه از نه نمایشنامهنویس برجسته» اثر ربکا رایلند ترجمه محمدباقر محمودی توسط نشر اریش به چاپ رسیده است.
نمایشنامه «عروسی خون»، نوشته فدریکو گارسیا لورکا، با ترجمه مزدک صدر در ۱۱۳ صفحه و با قیمت ۱۱۰ هزار تومان توسط نشر نی منتشر شده است.
کتاب «هزار زندگی بهتر از یک زندگی»، نوشته ژان پل بلموندو، با ترجمه شبنم درویش در ۳۲۰ صفحه توسط انتشارات بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
«بارانداز غربی» استعارهای است از ممالک توسعهیافتهای که در گذر زمان، مامن و ملجای بیپناهان بودهاند. آن طردشدگانی که به امید زندگانی بهتر، خطر میکنند و با ترک دیار، به هر طریق ممکن تلاش دارند آرمانشهر موعود خویش را در جایی دیگر بیابند. اما اغلب این مسافران ناخوانده این امکان را نمییابند که در سرزمین تازه ادغام شوند و احساس تعلق کنند.
۴۷ سالی از انتشار کتاب «هیچکاک/ تروفو» (پرویز دوایی عنوان «سینما به روایت هیچکاک» را در ترجمه فارسی بر آن گذاشت)، که محتوایش گفتوگوی تروفو و هیچکاک درباره فیلمهای هیچکاک است، میگذرد.
شهرکتاب بهشتی، یکی از کتابفروشیهای پرمخاطب و مرکزی تهران، بهدلیل افزایش بهای اجاره ملک تعطیل شد.
«گنجینه گلپا» عنوان یکی از تازه ترین آثار مکتوب منتشر شده در حوزه کتاب های پژوهشی موسیقی است که به قلم مسیح سام خانیانی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.
در این کتاب از دریچه مفاهیمی فلسفی چون ابسوردیسم کامویی، جهان سیال نیچهای، اخلاق اگزیستانسیالیسم، اخلاق جنسیت، فلسفه بدن، منطق فرضیهپردازی پرسی، تقدیرگرایی، فلسفه نفس افلاطونی، ابسوردیسم نِیگلی، حیث زمانی-تاریخی تجربه، اراده آزاد، فلسفه ذهن، نیهیلیسم نیچهای و نگرش شکاکانه بررسی خواهد شد.
نمایشنامهنویسی ایران به پشتوانهی تاریخ صد و چند سالهاش به پیش میرود. گاه مهجور بوده و گاه بر بلندای صحنه درخشیده است. در این مطلب آثار بهترین درامنویسان ایران در طول شصت سال گذشته معرفی شده است.
کتاب «گفتوگو با خودم» شامل خاطرات ارشد تهماسبی (موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده تار و سهتار) روانه بازار شد.
در این نوشتار ۱۹ نمایشنامهی کلاسیک معرفی شده تا دوستداران هنر تئاتر بعد از مطالعهی آنها با جهانبینی و دیدگاههای هنری و فلسفی و ظرایف نویسندگی بزرگان و بانیان این هنر آشنا شوند.
نمایشنامه «شبیه عشق»، نوشته والنتین کراسناگوروف، با ترجمه ماندانا مجیدی در ۷۹ صفحه توسط نشر نی روانه بازار نشر شده است.