نمایش «لانچر ۵» به کارگردانی پویا سعیدی و مسعود صرامی از روز پنجشنبه ۵ دیماه در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه میرود.
نمایش «خانم آوازخوان کله طاس» از ۸ دی ماه در تماشاخانه سپند روی صحنه می رود.
جامعه نابینایان و ناشنوایان کشور، بهصورت جدی پیگیر مطالبه بهحق خود از مسئولان فرهنگی برای تأمین امکانات حضورشان در سالنهای تئاتر و سینما هستند؛ مطالبهای که گویی هنوز شنیده نشده است!
تئاتری که ماهیت اقتصادی خود را در بینیازی از حمایت ارگانهای دولتی و حکومتی تعریف میکرد. مدت ها بود که دست یاریگر دولت بنابر ضرورت و مبتنی بر اصل 44 قانون اساسی پس کشیده شده بود. حتی گشایشهایی در رابطه با امر نظارت پدید آمد و طیف کثیری از فرمهای تجربهنشده اجرایی به مخاطبان عرضه شد.
تئاتر خصوصی باید بداند کمدی فینفسه بد نیست، کمدی میتواند مقوم جامعه خودش باشد. تئاتر خصوصی مشکلش در نداشتن ذائقهسنجی است. نمیداند باید به کدامین سو برود. برای همین است نمایش «صدای آهسته برف» جابر رمضانی در ایرانشهر غریبانه اجرا میرود؛ اما در مستقل تهران میترکد؛ چون ذائقهای در سالن حاکم است که رگخواب مخاطب را فهمیده است. بماند که در مستقل هم ترکیب اجراها حاکم است. آنجا محل آزمون و خطا هم بوده است.
چند سالی از آغاز به کار تماشاخانههای غیردولتی و خصوصی در کشور ما میگذرد و امروز هم کمتر کارگردان شناختهشدهای هست که در این تماشاخانهها اجرا نرفته باشد. این بنگاههای فرهنگی-اقتصادی باعث شدهاند تا گاهی تعداد اجراهای هر شب تهران به بیش از 100 اجرا برسد. کمیتی که گروهی معتقدند به تئاتر آسیب میزند و برخی هم اعتقاد دارند مفید است. مدلی در غرب در خصوص سالنهای تئاتری وجود دارد که بسیار جالب است و در آن یک گروه تئاتری مشخص، سالنی را در اختیار گرفته و در آن شروع به فعالیت مستمر میکند. این فعالیتها شامل وجود یک آکادمی آموزشی، تمرین مستمر نمایشهای اعلامشده، کارگاه ساخت دکور و اجرای تئاتر میشود. در این مدل از تماشاخانهها، گروه تئاتری موظف است تا در راستای اهداف خاصی مطالعه و پژوهش کند و در همان راستا نیز سیاستگذاری کند و اجرا. جالب است که مدل تئاترهای خصوصی و استاندارد غرب هیچ شباهتی با تئاترهای خصوصی در ایران ندارد!
نمایش «قصه ظهر جمعه و غروبش و شبش و فردا شبش و ...» با بازی مهدی کاویان، سمیه کاظمی، محمد شایان طهماسبپور و محمدرضا زاهدی از سهشنبه (۳دی ) در سالن مهرگان روی صحنه میرود.
نادر طریقت برای فیلم «اینجا هم باران میبارد» درخواست حضور در جشنواره ملی فیلم فجر را داده است.
محسن محسنی نسب ضمن اشاره به ورشکسته بودن سینمای ایران، درباره علت این اتفاق و راهکار برون رفت از آن توضیحاتی داد.
امیر قادری گفت: اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر باید فقط بر اساس ارزشهای سینمایی، آثار را انتخاب کنند.
به گفته نجفیتوانا قباحت سرقت و سوءاستفاده از دستآوردهای ادبی و هنری و فکری و معنوی تا حدی از بین رفته است که عملی مباح تلقی میشود.
«وارش» جدیدترین سریال شبکه سوم سیما در حالی قسمتهای ابتداییاش روی آنتن رفت که برخی از مردم گیلان علیه این مجموعه اعتراض کردند.
دبیر کانون کارگردانان خانه تئاتر در پاسخ به نامهای که روسای انجمن هنرهای نمایشی سراسر کشور به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشتهاند، معتقد است: «انجمن هنرهای نمایشی ایران» یک کلاه شرعی و یک پوشش شاید از جهاتی سوءاستفادهگرانه از خلاهای قانون، برای اقدامات گاه غیرقانونی دولت در حوزه تئاتر است که متأسفانه نه به هنر تئاتر محدود میشود و نه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که سرطانی است که تمام بخشهای دولتی را آلوده کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به ادامه ضبط سکانسهای فیلم سینمایی «نیلگون» در تهران، بازی همایون ارشادی در این فیلم به پایان رسید.
اگر شما هم عقیده دارید که دنیای سینما از روبروی میکروفن دوبله شروع می شود، حتما متوجه ضعف های امروز آن شده اید. حتما دیده اید که یک فیلم خوب، چند دوبله بد یا متوسط دارد و بیشتر گویندگان، حتی پیشکسوتان از سفارش دهندگان بدسلیقه، آدرس استودیوها را اشتباهی گرفته اند و نقش هایی را گفته اند که مناسبشان نبوده است. سرعت برق و باد در حرفه ای فرمانروایی می کند که نیاز به صبر و آرامش دارد.
محمدرضا شفاه ضمن گلایه مجدد از بلاتکلیفی فیلم «دیدن این فیلم جرم است» تأکید کرد همچنان در انتظار موضعگیری رسمی مسئولان ارشاد درباره این فیلم هستند.
غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش از اکران «سونامی» و «زیر نظر» از ۴ دی ماه خبر داد.
دبیر جشنواره فیلم و عکس اخلاق پزشکی از تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره خبر داد.
اولیویا کولمن بازیگر نقش اصلی فیلم تحسین شده «سوگلی» نقش بعدی خودش را یافت و در برابر دوربین الکساندر پین بازی میکند.
نمایش «نایب سرخی ها» به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج و تهیهکنندگی حسامالدین مختاری در تماشاخانه شانو روی صحنه خواهد رفت.