تئاتر رسانهای پرفورماتیو است. حرفزدن از یک اجرا بدون دیدن تواناییها و امکانات اجرائی آن کاری ناقص است. میشود به بهانه یک اجرا، به مضمونهای فلسفی یا جامعهشناختی یا ادبی یا ... پرداخت، اما صرف این رویکرد ما را با یک پرسش اساسی روبهرو میکند. چرا همه این بحثها را جدای از این اجرا به زبان نیاوریم؟ مگر اینکه بتوانیم ایدهای را که یک اجرا بر ایده پیشین افزوده است، برملا کنیم.
آیین افتتاحیه نمایش «رگ» و رونمایی از نمایشنامه «جنوب از شمال غربی» شامگاه روز دوشنبه چهارم شهریور ماه با حضور تعدادی از هنرمندان، مدیران فرهنگی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
هر دو اجرا، بر بحرانیکردن زمان و یادآوری گذشته و امکان رهایی و رستگاری اکنون و آینده تأکید دارند. انتخاب استانبول به مثابه کلانشهری تاریخی، هوشمندانه است. یک جغرافیای دوپاره میان شرق و غرب عالم، که میان گذشته و آینده در نوسان است؛ جایی مانند پل گالاتا که اتصال و انفصال بدن مهاجران، پناهجویان و ستمدیدگان است با تاریخ خشونتبار معاصر. همان استانبول غیرتوریستی پاموک که شکوه تمدنیاش، به قول اصحاب مکتب فرانکفورت نشانی است از توحش.
من برای رضایت دیگران فیلم نمیسازم. فیلم میسازم برای اینکه به خودم بدهکار نشوم. البته مخاطب برایم اهمیت دارد، مگر میشود بدون مخاطب اثری تولید کرد؟ اما گاهی از حرف مدیران فرهنگی هم گیج میشوم، از طرفی از این صحبت میشود که به سینمای دغدغهمند نیاز داریم و سینمایی که حرفهای تازهای داشته باشد و از طرف دیگر اگر کسی حرف تازه و تفکر داشته باشد، آن را پس میزنیم
خانواده میم گرفتار بیماری است. شخصیتهای فروبسته، درخودمانده و ناتوان از ارتباط با دیگری که در نهایت فرجام آنان به فاجعه و فراق میکشد. یکی از انبوه خانوادههایی که اینروزها در گوشه و کنار جهان، در مواجهه با نظام سرمایهداری و اتمیزهشدن انسانها، در حال فروپاشی و تلاشی است.
من براي دوستداشتن کسي کار نميکنم. آدمها ميتوانند تئاتري را دوست نداشته باشند، اما نميتوانند منکر اين بشوند که براي خشت به خشت آن زحمت و فکر شده و در هر صورت حتي اگر آن را نپسندند با آن وارد ديالوگ ميشوند.
سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان دوشنبه شب با معرفی برترینهای بخش های مختلف این رویداد فرهنگی در اصفهان پایان یایان یافت.
سلمان داداشی که مدعی است پیش از ساخت «عصر جدید» قراردادی را با تلویزیون برای ساخت مسابقه استعدادیابی با عنوان «نابغه شو» بسته است، اینگونه میگوید که تلویزیون در اقدامی این قرارداد را حذف و مسابقهای مشابه مسابقه «نابغه شو» را تدارک دید. وی سپس این مساله را مطرح میکند: «جای شبهه دارد که چطور برنامه «عصر جدید» همزمان با طرحی که ما قرارداد آن را بسته بودیم، بالا بیاید و با کار ما هم مشابهت داشته باشد!»
«در جستجوی فریده» در نودودومین دوره اسکار از این شانس برخوردار است که همزمان در بخش بهترین فیلم بینالمللی و بهترین فیلم مستند بلند رقابت کند.
مهدی هاشمی و احمد مهران فر به فیلم سینمایی «انفرادی» به کارگردانی مسعود اطیابی پیوستند.
شهرام مکری که به تازگی پروانه ساخت چهارمین فیلم سینمایی بلند خود با نام «جنایت بیدقت» را دریافت کرده است، این فیلم را آخر هفته مقابل دوربین میبرد.
تا پیش از فیلم «قسم»، در بیشتر فیلمهای ایرانی همیشه این شهود بودند که با شهادت خود، راهی به سوی حقیقت برای دادگاه، قاضی و هیئت منصفه آشکار میکردند. «قسم»، در واقع پرداختن به یک دلیلِ اثبات جرمِ کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
اختتامیه بیست و یکمین جشن سینمای ایران به منظور اهدای تندیس های خانه سینما به برگزیدگان این رویداد سینمایی هشتم شهریور ماه برگزار می شود.
پس از اجرای نمایش «عروس مردگان» براساس انیمیشنی از تیم برتون، نمایش «نیمه شب به وقت محلی» به دومین اقتباس تئاتری سال ۹۸ تبدیل میشود.
دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر درگذشت داریوش اسدزاده را به خانواده آن مرحوم و جامعه هنری کشور تسلیت گفت.
تارانتینو درباره فیلم آخر خود در کاخ کرملین صحبت کرد.
آیین پایانی جشنواه تئاتر خیابانی مریوان با بزرگداشت دو هنرمند تلاشگر این عرصه همراه میشود.
تهیهکننده فیلم روسی میگوید: هزینه تبلیغات افزایش پیدا کرده و برای در اختیار داشتن ۲۰ بیلبورد در سطح شهر تهران حداقل باید ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرد.
منوچهر محمدی با تاکید بر حیاتی بودن ردهبندی سنی فیلمها معتقد است: به هیچ وجه رده بندی سنی نباید به ممیزی دوم تبدیل شود.
یک جامعه شناس از اهمیت رده بندی سنی و شناخت مخاطب درباره نمایش و اکران فیلمها سخن گفت.