پایگاه خبری تئاتر: دانیال اسماعیلزاده امروز یکشنبه در نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی دانشجویان در پردیس باغ ملی دانشگاه هنر، با اشاره به تصویب بودجه ۹۰ میلیون تومانی شورای سیاستگذاری دانشگاه برای برگزاری این رویداد هنری، گفت: قرار بود ۱۰ میلیون تومان در ابتدای کار به جشنواره تعلق پیدا کند، اما تاکنون هیچ وجهی دریافت نشده است.
وی افزود: جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان ایران سابقه ۳۰ ساله دارد، اما چهاردهمین دوره آن به دلیل مشکلات بودجه ای و حمایت نکردن مسئولان دانشگاه پس از پنج سال تاخیر در حال برگزاری است.
به گفته دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی دانشجویان، در حال حاضر بیشتر جشنواره های دانشجویی در کشور با هزینههای شخصی دانشجویان تنها به دلیل علاقه برگزار میشود و این در حالی است که مسئولان دانشگاه باید هزینه جشنواره ها را به عهده گیرند.
وی همچنین درباره اهمیت جشنواره یادآور شد: با برگزاری جشنوارههای دانشگاهی رنکینگ دانشگاهی نیز افزایش مییابد، اما مسئولان دانشگاه علاقه ای به برگزاری این جشنواره ها ندارند.
اسماعیلزاده با بیان اینکه جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان از سال ۷۵ آغاز به کار کرده است، خاطر نشان کرد: اوج کار این جشنواره در سال ۸۰ بود که جشنواره به صورت بین المللی درآمد، اما پس از گذشت مدت زمانی به دلیل حمایت نکردن مسئولان، این جشنواره روال رو به زوال داشته است.
دبیر جشنواره تیاتر عروسکی دانشجویی افزود: چهاردهمین دوره تئاتر عروسکی دانشجویان در سه بخش خیابانی، بین رشتهای و صحنهای برگزار می شود که بخش بین رشته ای برای اولین بار در دو سطح بزرگسال و کودک و نوجوان است.
وی افزود: دانشجویان در حوزههای ساخت عروسک، عروسک گردانی، عکس و پوستر، نمایش نامه نویسی آثار خود را تهیه می کنند.
اسماعیل زاده در ادامه از مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه هنر تقاضا کرد که از جشنواره های دانشجویی به صورت مالی و معنوی حمایت کنند؛ چرا که این جشنواره برای برگزاری هیچ هزینه ای از دانشگاه دریافت نکرده است.
این دبیر جشنواره همچنین اعلام کرد که در بخش بین الملل نیز استادان و دانشجویانی در جشنواره شرکت می کنند، اما دانشگاه نمی تواند هزینه های رفت و آمد آنها را تقبل کند.
اسماعیل زاده افزود: هزینه رفت و آمد شرکت کنندگان خارجی به عهده خود آنهاست و در اسکان کمک رسان آنها هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای دریافت بودجه درخواست جلسه با سلطانی ریاست دانشگاه هنر را به طور مکرر داشته اند که متاسفانه بی نتیجه ماند.
جشنواره دانشگاهی موتور محرکه دنیای دانشگاه و کار حرفه ای است
عضو هیات دانشگاه هنر گفت: جشنواره های دانشگاهی موتور محرکه دنیای حرفه ای و غیر حرفه ای است، دانشجویان در این جشنواره ها باید آزمون و خطا داشته باشند.
فهیمه میرزا حسینی در نشست خبری چهاردهمین جشنواره تئاتر دانشجویی اظهار کرد: تمام افراد هم نسل ما اولین تجربیات و اشتباهات خود را در جشنواره دانشجویی انجام داده اند و قواعد کار را به درستی آموختند.
به گفته این عضو هیات علمی، جشنواره تئاتر دانشگاهی اهمیت بسیاری دارد، جشنواره های دانشجویی به دانشجو امکان اجرا می دهد.
میرزاحسینی افزود: جشنواره تئاتر دانشجویی عروسکی پرسابقه است، مسئولان به برگزاری بهتر این جشنواره کمک کنند تا چرخ های جشنواره به درستی بچرخد و جشنواره با شکوهی برگزار شود.
وی خاطر نشان کرد: اهمیت پژوهش در دانشگاه بسیار است، از این رو امید است در نهایت تجربیات این جشنواره به صورت مقاله مکتوب نیز در آید.