در حالی که جشنواره فیلم کن امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد، به معرفی برترین و بهترین فاتحان نخل طلا در تاریخ جشنواره کن می‌پردازیم.

پایگاه خبری تئاتر: جشنواره فیلم کن قرار بود امسال از تاریخ ۱۲ تا ۲۳ ماه می ‌برگزار شود، اما به دلیل همه گیری ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌ها برای جلوگیری از شیوع ویروس، این رویداد لغو شد.

با این حال، الان فرصت مناسبی است تا فیلم‌هایی را که شایسته دریافت نخل طلایی در تاریخ ۶۴ ساله این رویداد (از زمان اهدای نخل طلا) بوده اند را بررسی کنیم. با نگاهی به این لیست، موضوعی که به ذهن مخاطب می‌آید تعداد فیلم‌های کلاسیکی است که از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ تولید شده اند.

در این لیست با برترین فیلم‌هایی که توانسته اند جایزه نخل طلا را دریافت کنند، آشنا می‌شویم و همچنین چندین مورد از فیلم‌هایی که به گفته منتقد ددلاین بدترین برندگان نخل طلای کن بوده اند را بررسی و در ادامه بهترین و بدترین فاتحان جشنواره فیلم کن را مرور می‌کنیم.

زندگی شیرین (۱۹۶۰)

این فیلم سینمایی به کارگردانی فدریکو فلینی، از فیلم‌های مهم تاریخ سینمای جهان محسوب می‌شود که فاتح نخل طلای کن شده و توانسته از اسکار نیز جایزه بهترین طراحی لباس را دریافت کند. داستان فیلم در مورد یک روزنامه نگار است که در مجله‌های شایعه پرداز رم فعالیت می‌کند.

پلنگ (۱۹۶۳)

این فیلم سینمایی که ستارگانی مثل برت لنکسر آمریکایی، آلن دلون فرانسوی، و کلودیا کاردیناله ایتالیایی در آن نقش آفرینی می‌کنند به کارگردانی لوکینو ویسکونتی ساخته شده است. این فیلم علاوه بر نخل طلا، نامزد بهترین طراحی اسکار در سال ۱۹۶۴ نیز شده بود.

مکالمه (۱۹۷۴)


این فیلم سینمایی به کارگردانی و نویسندگی خالق سه گانه پدرخوانده یعنی فرانسیس فورد کاپولا ساخته شده است. جان هکمن و جان کازال بازیگران این فیلم هستند. این فیلم داستان یک جاسوس خصوصی را روایت می‌کند که پس از مدتی به خاطر فروش اطلاعات که باعث کشته شدن افراد بی گناه شده، عذاب وجدان گرفته است و سه جایزه اسکار دیگر دستاورد این فیلم است.

راننده تاکسی (۱۹۷۶)


در حالی که آخرین اثر مارتین اسکورسیزی «مرد ایرلندی» به دلیل قوانین جشنواره کن نتوانست در این رویداد شرکت کند، اما او با این جشنواره غریبه نیست. او با ۶ فیلم از جمله «پادشاه کمدی» و «راننده تاکسی» در این جشنواره شرکت کرده است. راننده تاکسی یکی از بهترین نقش آفرینی‌های او محسوب می‌شود.

اینک آخرالزمان (۱۹۷۹)


او پس از کسب جایزه با فیلم «مکالمه» چهار سال بعد با فیلم «اینک آخرالزمان» که روایتی از جنگ ویتنام است دوباره نخل کن را می‌گیرد. هریسون فورد و مارلون براندو بازیگران برجسته این فیلم هستند که داستان یک فرمانده جنگ به همراه افرادش را به تصویر می‌کشند.

داستان عامه پسند (۱۹۹۴)


حتی اگر چیزی در مورد جشنواره کن یا کوئنتین تارانتینو نشنیده باشید، حتما اسم فیلم داستان عامه پسند به گوشتان خورده. تارانتینو با دومین اثر خود توانست موفق باشد و یکی از مهمترین جوایز سالانه سینمایی را دریافت کند. ساموئل جکسون که برای این فیلم نامزد اسکار شد به همراه جان تراولتا بازیگران اصلی این فیلم هستند.

تو هرگز واقعا اینجا نبودی (۲۰۱۷)


این فیلم سینمایی به کارگردانی لین رمزی زمانی که برای مخاطبان در کن ۲۰۱۷ نمایش داده شد، تولید آن به طور کامل به پایان نرسیده بود. با این حال توانست به خوبی نظر مخاطبان را جلب و هیئت داوران را متقاعد کند تا جایزه بهترین بازیگر مرد را به واکین فینیکس و جایزه بهترین فیلمنامه را به لین رمزی بدهند.

انگل (۲۰۱۹)


پیش از آنکه «انگل» در اسکار ۲۰۲۰ تاریخ سازی کند، در جشنواره کن سال گذشته موفقیت بزرگی را کسب کرد. خیلی‌ها معتقد بودند که این فیلم ارزش دیدن دارد، اما کمتر کسی پیش بینی گرفتن جایزه  را می‌کرد.

از نگاه منتقد ددلاین فیلم‌های «ترغیب دوستانه»، «قول»، «مزدور»، «زیر آفتاب شیطان»، «بهترین نیات» و مستند «فارنهایت ۱۱/۹» بدترین برندگان نخل طلای کن از نگاه منتقد ددلاین معرفی شدند.