یک عضو شورای بررسی صلاحیت تهیه‌کنندگی در پاسخ به انتقاد یک کارگردان برای صادر نشدن مجوز ساخت فیلم جدیدش، با بیان اینکه اظهارنطرها باید با انصاف همراه باشد، دلایل پیش‌ آمده در این پرونده را تشریح کرد.

پایگاه خبری تئاتر: سید ضیاءهاشمی در پی انتقاد علیرضا معتمدی به صادر نشدن مجوز برای فیلمنامه‌اش پس از هشت ماه در یادداشتی به این اظهارات واکنش نشان داد.

معتمدی - کارگردان فیلم «رضا» - روز گذشته در متنی که در صفحه شخصی خود در فضای مجازی برای صادر نشدن مجوز فیلمبرداری دومین فیلمش منتشر کرده، نوشته بود: «اداره سانسور سینما اجازه نمی‌دهد من دومین فیلمم را بسازم. در یک سال گذشته ده‌ها بار درخواست و حتا التماس کرده‌ام که از خون من بگذرند و بگذارند فیلمم را بسازم اما هیچ کاری از پیش نبرده‌ام. دولت، سانسور و حذف هنرمندان را به پیمان‌کاران صنفی برون‌سپاری کرده تا خودش با خیال راحت بتواند از مسئولیت این قتل‌عام فرهنگی شانه خالی کند. آدم‌هایی را در شوراهای تصمیم‌گیر نشانده‌اند که وظیفه‌شان تقسیم منافع و بودجه‌ها بین خودشان و حذف فیلمسازان مستقل از گردونه است.»

حال پس از پاسخ همایون اسعدیان - عضو شورای پروانه ساخت -، سید ضیاءهاشمی - عضو شورای بررسی صلاحیت تهیه‌کنندگی - دراین باره نوشته است:‌ «علیرضا معتمدی عضو جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینمای ایران است، اما متعجبیم که با کار صنفی این قدر مخالفت دارد و آن را مانع ساخت و تولید می‌داند و کار در این حوزه را کار پیمانکاران صنفی قلمداد کردند!

ای کاش منصف باشیم و به شرایط پیش آمده کمی توجه داشته باشیم. ایشان در مقطعی تقاضای دریافت پروانه ساخت و تهیه‌کنندگی اول را داشتند که پروسه ارایه آن به طول انجامید. این پروسه را با توجه به شرایط پیش آمده بازگو می‌کنیم، باشد که با انصاف بیشتری به مسایل توجه کنیم.

پرونده این هنرمند با نبود مدرک تحصیلی که یکی از ارکان مهم در عضوگیری و مطرح شدن در جلسه تهیه‌کنندگی است روبرو شد. این مسئله با مدرکی که ایشان به صورت معادل در اختیار اتحادیه قرار دادند مرتفع گردید و همین امر زمان‌بر بود. برگزاری جشنواره کن و عدم حضور برخی از اعضاء اتحادیه به دلیل حضور در جشنواره مذکور مانع تشکیل جلسه شد و بلافاصله در شرایط  پیک پنجم کرونا و تعطیلی تهران قرار گرفتیم. هم‌اینک متاسفیم که سه تن از عزیزان اتحادیه با بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند که امکان تشکیل جلسه و بررسی پرونده‌های تهیه‌کنندگان اول وجود ندارد. از این جهت تمام پروسه‌ای که از نگاه ایشان به «سانسورشان» تعبیر شده است و ارشاد را  مقصر اصلی می‌دانند خلاف واقع بوده و  وزارت ارشاد در این امر هیچ قصوری نداشته است و ما از جانب ایشان از ارشاد عذرخواهی می‌کنیم. اگر پروسه زمان‌بر شده است بخشی از آن به دلیل عدم ارایه مدرک تحصیلی توسط هنرمند بوده که تنها به قاضی رفته و طبیعتا راضی بازگشته‌اند.»


منبع: خبرگزاری ایسنا