کارگردان نمایش «جدایی/ رومئو/ ژولیت» عنوان کرد این نمایش داستان زوج هایی را به تصویر می کشد که بدون شناخت از یکدیگر زیر یک سقف می روند و با چالش هایی روبرو می شوند.

پایگاه خبری تئاتر: ایمان میرهاشمی کارگردان نمایش «جدایی / رومئو / ژولیت» که در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان روی صحنه است درباره ویژگی‌های این اثر نمایشی گفت: نویسنده این نمایش مسعود طیبی است و داستان فراز و نشیب قصه عاشقانه یک زوج را روایت می‌کند؛ داستانی امروزی که حتماً برای خودمان و یا اطرافیانمان اتفاق افتاده است. در این نمایش دختر و پسری بر حسب تصادف با هم آشنا می‌شوند و قبل از رسیدن به یک شناخت کامل از یکدیگر براساس هیجان و احساسی که به یکدیگر پیدا کرده‌اند، ازدواج می‌کنند و زیر یک سقف می‌روند اما تازه آن زمان است که با وجوه شخصیتی هم آشنا می‌شوند و می‌ببینند که ویژگی‌ها و رفتارهای هرکدام کاملاً با چیزی که ابتدا در تصورشان بوده، متفاوت است.

وی ادامه داد: فارغ از جنسیت این مسائل را هر کدام از ما به طریقی تجربه کرده‌ایم. در اطراف خود من بسیاری از دوستانم را دیده‌ام که بعد از چندسال آشنایی حتی چند ماه هم نتوانستند با هم زیر یک سقف دوام بیاورند از این رو این اثر نمایشی می‌تواند تلنگری به زوج‌های جوانی باشد که بدون شناخت و قبول مسئولیت در زندگی مشترک و لزوم تغییر سبک زندگی‌شان ازدواج می‌کنند. درباره مسائلی که در این نمایش مورد توجه قرار گرفته است صحبت‌های زیادی نیز با دکتر هولاکویی داشتم و وی در تحلیل‌هایی که از متن به من ارائه داد بر این نکته تاکید داشت که مساله وابستگی در زندگی زناشویی یکی از مواردی است که باعث می‌شود طرف مقابل را در چارچوب قرار دهیم و به دلیل همین وابستگی است که به جای عشق ورزیدن به معشوق، عاشق خودمان می‌شویم و برای راحتی خود، طرف مقابل را در تنگنا می‌گذاریم و یا مجبورش می‌کنیم آنطور که ما انتظار داریم رفتار کند.

میرهاشمی با اشاره به اینکه «بی‌مسئولیتی» زوجین نیز یکی دیگر از مسائلی است که در این نمایش مورد توجه قرار گرفته است، بیان کرد: در شکل‌گیری این نمایش با این ایده جلو رفتم که چه اتفاقی می‌افتد که در یک لحظه زندگی مشترک ۲ نفر به پایان خود می‌رسد. از دیدگاه بسیاری از کارشناسان ازدواج عملی عقلانی است و باید کمتر احساسات را در آن دخیل کرد در حالی که این روزها ازدواج در میان زوج‌های جوان بیشتر بر پایه احساسات شکل می‌گیرد تا منطق و شاهد هستیم که خیلی هم زود به جدایی ختم می‌شود. در حالی که وقتی وارد یکی زندگی می‌شویم باید مسئولیت‌پذیر و باگذشت باشیم نه اینکه هر کدام روال زندگی گذشته‌مان را در پیش بگیریم.

وی درباره ایده‌های اجرایی نمایش توضیح داد: رابطه این ۲ زوج در این نمایش در نهایت به جدایی می‌انجامد و این ۲ تبدیل به ۲ خط موازی می‌شوند که در کنار هم حرکت می‌کنند اما به هم نمی‌رسند. در طراحی صحنه نمایش با یک نیمکت ساده و لخت روبرو هستیم که از عمد هیچ جلوه زیبایی ندارد چون دیگر هیچ چیز از رابطه این زوج باقی نمانده است. البته در ابتدای نمایش چون اول رابطه را که هنوز همه چیز جذاب است به تصویر می‌کشیم با فضایی فانتزی روبرو هستیم و انگار این ۲ در دنیای کارتونی زندگی می‌کنند اما هر چه جلوتر می‌آییم از فانتزی به رئالیسم و در نهایت به ناتورالیسم می‌رسیم.

میرهاشمی در پایان صحبت‌هایش با اشاره به استقبال خوب مخاطبان از این نمایش بیان کرد: طراحی میزانسن نیز به صورت خطوط موربی که یکدیگر را قطع می‌کنند، شکل گرفته است چون این ۲ در نهایت هیچگاه با هم همراه نمی‌شوند و تبدیل به ۲ خط موازی می‌شوند که به هم نمی‌رسند.

«جدایی / رومئو / ژولیت» از ۱۸ مهر تا ۷ آبان هر شب ساعت ۲۰ در خانه هنرمندان تماشاخانه انتظامی روی صحنه می‌رود.


منبع: خبرگزاری مهر
نویسنده: آروین موذن زاده